Shitparts aneb kvalita náhradních dílů

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Adam P.
tel.: 777241654
auto: defík 130 TD5 2001

Re: Shitparts aneb kvalita náhradních dílů

#101 Příspěvek od Adam P. » dnes, 01:40

bacha na převodky stěračů bearmach. celé odpoledne jsem se sral s jejich výměnou. výsledek? neděle večer, komplet rozložená palubka a obě převodky v prdeli. ve středu jsme chtěli odjíždět na dva měsíce pryč :( nevím, jestli jsem náhodou narazil na nějaký zmetek, ale spíš ne. aby byly vadné rovnou dvě mně přijde jako moc velká náhoda. měnil jsem motor a převodky. motor jakžtakž OK, sice napoprvé neuměl zastavit a za chvilku vyhodil pojistku, tak pak se umoudřil a jede. škoda, že jsem netušil, že nedojíždění stěračů je způsobené jen tím plastovým dílem s konektory a ne celým motorem. mohl jsem koupit jen ten díl a ne rovnou celý motor, ale to nevadí. funkční motorek navíc se dycky hodí :)

převodky jsem vyměnil taky. nasucho, při rozdělané palubce a se stěrači odklopenými ve vzduchu fungovaly. takže jsem to celé složil a hurá! pak říkám taťkovi "zkusme to ještě jen tak pro jistotu naostro. vem konvu s vodou, stěrače na skle, zalívej a jedem." no takže to jelo ani ne minutu. pak se to zaseklo. paráda. takže v osm večer znova celá palubka dolů, abychom zjistili, že jedna převodka se protočila. jak je na hřídelce ten tísícihran, na který dosedá ozubené kolo, tak tam se to celé očesalo :( na hovno, ale OK, máme ještě tu původní originální. nebyla úpně KO, takže vyměníme. testovací provoz. po minutě a kousek se začne cukat ta druhá nová bearmach u řidiče!!! bohužel, tu už za původní vyměnit nemůžeme, protože tu jsme museli odřezat, byl zarezlý ten tisícihran pro uchycení stěrače a nešlo to nijak jinak sundat. takže auto rozdrbané, nepojízdné. objednal jsem tedy raději OEM. nejradši bych vzal ty originály (genuine), až tak jsem z toho vypsychovaný. ale ty nemá nikdo skladem a 7–14 dní už fakt nemám. takže si příště radši promyslete, co tam budete dávat. já bearmach už určitě ne...

fotky nemám, hned jsem to utikal položit na koleje a nechal slisovat nákladním vlakem, jak jsem byl nasraný.

images.jpeg
images.jpeg (14.1 KiB) Zobrazeno 102 x
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)

Dobrák
auto: L322

#102 Příspěvek od Dobrák » dnes, 09:02

Včera jsem jedny namontoval :D Tak uvidíme :Ja blb:

DanoDEF
auto: 110 SW

#103 Příspěvek od DanoDEF » dnes, 09:10

...ano ano prevodky su lahodka. Kedze uz mam cez 800tis tak som to parkrat riesil. Original prevodka sa da "rozobrat" osicku pekne prebrusit vycistit namazat a hlavne pod gumenu prechodku dat odpudivu vazelinu.a bude fungovat dlho. Aj zatuhnuta prevodka sa da na aute rozhybat ak ta to stretne na ceste - vydrzi to nejaky cas.
Tiez som vyskusal allmakes aj Bearmach a vsetky casom zahdzaveli. Uz tusim iba motorcek mam povodny.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

Odpovědět