bacha na převodky stěračů bearmach. celé odpoledne jsem se sral s jejich výměnou. výsledek? neděle večer, komplet rozložená palubka a obě převodky v prdeli. ve středu jsme chtěli odjíždět na dva měsíce pryč

nevím, jestli jsem náhodou narazil na nějaký zmetek, ale spíš ne. aby byly vadné rovnou dvě mně přijde jako moc velká náhoda. měnil jsem motor a převodky. motor jakžtakž OK, sice napoprvé neuměl zastavit a za chvilku vyhodil pojistku, tak pak se umoudřil a jede. škoda, že jsem netušil, že nedojíždění stěračů je způsobené jen tím plastovým dílem s konektory a ne celým motorem. mohl jsem koupit jen ten díl a ne rovnou celý motor, ale to nevadí. funkční motorek navíc se dycky hodí
převodky jsem vyměnil taky. nasucho, při rozdělané palubce a se stěrači odklopenými ve vzduchu fungovaly. takže jsem to celé složil a hurá! pak říkám taťkovi "zkusme to ještě jen tak pro jistotu naostro. vem konvu s vodou, stěrače na skle, zalívej a jedem." no takže to jelo ani ne minutu. pak se to zaseklo. paráda. takže v osm večer znova celá palubka dolů, abychom zjistili, že jedna převodka se protočila. jak je na hřídelce ten tísícihran, na který dosedá ozubené kolo, tak tam se to celé očesalo

na hovno, ale OK, máme ještě tu původní originální. nebyla úpně KO, takže vyměníme. testovací provoz. po minutě a kousek se začne cukat ta druhá nová bearmach u řidiče!!! bohužel, tu už za původní vyměnit nemůžeme, protože tu jsme museli odřezat, byl zarezlý ten tisícihran pro uchycení stěrače a nešlo to nijak jinak sundat. takže auto rozdrbané, nepojízdné. objednal jsem tedy raději OEM. nejradši bych vzal ty originály (genuine), až tak jsem z toho vypsychovaný. ale ty nemá nikdo skladem a 7–14 dní už fakt nemám. takže si příště radši promyslete, co tam budete dávat. já bearmach už určitě ne...
fotky nemám, hned jsem to utikal položit na koleje a nechal slisovat nákladním vlakem, jak jsem byl nasraný.

- images.jpeg (14.1 KiB) Zobrazeno 102 x
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)