D2: kovove buchanie zo zadneho difu - poradte
Moderátor: Miky_CZ
D2: kovove buchanie zo zadneho difu - poradte
Tymto chcem poprosit skusenejsich o radu ako lokalizovat a odstranit nasledovny problem na Disco 2 Td5 (SLS, ACE).
Ako sa to prejavuje:
-Dam dole nohu z plynu a ozve sa bum, alebo bum bum, alebo bumbumbum. Dam lahko nohu na plyn a ozve sa to iste. Ked sa jmene hram s plynom som schopny do dostat do stavu ze tych buchnuti je aj 10.
-Toto buchanie je mierne zavisle na prevodovom stupni, na 5 a 4 to bucha vzdy, pri 3 niekedy, na 1 a 2 iba obcas (monzo to len nepocujem). Pri zaradenej redukcii to pocut iba na 5,4.
-Je to kovovy zvuk, ked to buchne 2x kazde buchnutie ma trocha iny zvuk, ako keby nieco buchlo dopredu a potom dozadu
-pri radeni po stlaceni spojky sa ozve jedna rana pripadne ziadna, pri preradeni nic, po pusteni spojky ziadna rana
-pri jazde na neutral to nebucha
-pri jazde po polnej ceste s lahkou nohou na plyne nic nebucha, iba pri pridani a ubrani plynu (z toho predpokladam ze to asi nebude nejaky silentblok).
-buchanie sa neprenasa na rychlostnu paku prevodovky/rozvodovky
-pri jazde necitit absolutne ziadne vibracie
-pri buchnuti to necitit v aute, iba pocut
-ked je auto studene su tie rany slabsie, po prejdeni cca 10km su hlasnejsie a dalej sa nezosilnuju
Co som skontroloval a je ok:
-Prva myslienka boli kardany. Skontroloval som ich, nenasiel som uplne nic. Ziadna vola v krizoch (boli premazane 2 tyzdne dozadu). Hardy spojky takisto ziadna viditelna vada, nic prasknute, ziadnu volu necitit. Vsetky sroby na prirubach su dotiahnute.
-Vsimol som si maly unik oleja na pravom zadnom kolese, nebol tam pred dvoma tyzdnami, je to skutocne zanedbatelne.
-rozvodovka je slabo oslzena od oleja. Olej v nej bol meneny dva tyzdne dozadu.
-Silentbloky na zadnom stabilizatore nemaju ziadnu volu, to iste na prednom. Tycka na zadnom stabilizatore bola menena 2 tyzdne dozadu, nema ziadnu volu.
-Nanocomom som preventivne skontroloval pamat chyb ACE, SLS - ziadne chyby.
Nejaka rada co skontrolovat pripadne niekto kto mal podobny problem a pozna riesenie?
Ako sa to prejavuje:
-Dam dole nohu z plynu a ozve sa bum, alebo bum bum, alebo bumbumbum. Dam lahko nohu na plyn a ozve sa to iste. Ked sa jmene hram s plynom som schopny do dostat do stavu ze tych buchnuti je aj 10.
-Toto buchanie je mierne zavisle na prevodovom stupni, na 5 a 4 to bucha vzdy, pri 3 niekedy, na 1 a 2 iba obcas (monzo to len nepocujem). Pri zaradenej redukcii to pocut iba na 5,4.
-Je to kovovy zvuk, ked to buchne 2x kazde buchnutie ma trocha iny zvuk, ako keby nieco buchlo dopredu a potom dozadu
-pri radeni po stlaceni spojky sa ozve jedna rana pripadne ziadna, pri preradeni nic, po pusteni spojky ziadna rana
-pri jazde na neutral to nebucha
-pri jazde po polnej ceste s lahkou nohou na plyne nic nebucha, iba pri pridani a ubrani plynu (z toho predpokladam ze to asi nebude nejaky silentblok).
-buchanie sa neprenasa na rychlostnu paku prevodovky/rozvodovky
-pri jazde necitit absolutne ziadne vibracie
-pri buchnuti to necitit v aute, iba pocut
-ked je auto studene su tie rany slabsie, po prejdeni cca 10km su hlasnejsie a dalej sa nezosilnuju
Co som skontroloval a je ok:
-Prva myslienka boli kardany. Skontroloval som ich, nenasiel som uplne nic. Ziadna vola v krizoch (boli premazane 2 tyzdne dozadu). Hardy spojky takisto ziadna viditelna vada, nic prasknute, ziadnu volu necitit. Vsetky sroby na prirubach su dotiahnute.
-Vsimol som si maly unik oleja na pravom zadnom kolese, nebol tam pred dvoma tyzdnami, je to skutocne zanedbatelne.
-rozvodovka je slabo oslzena od oleja. Olej v nej bol meneny dva tyzdne dozadu.
-Silentbloky na zadnom stabilizatore nemaju ziadnu volu, to iste na prednom. Tycka na zadnom stabilizatore bola menena 2 tyzdne dozadu, nema ziadnu volu.
-Nanocomom som preventivne skontroloval pamat chyb ACE, SLS - ziadne chyby.
Nejaka rada co skontrolovat pripadne niekto kto mal podobny problem a pozna riesenie?
Naposledy upravil(a) petmic dne 12 črc 2013 14:32, celkem upraveno 1 x.
if it ain't broke, don't fix it
Re: D2: kovove buchanie od prevodovky/naprav - poradte
A při startování,chcípnutí auta nic ?
Nechvěje se to na volnoběh ?
Já když to chcípnu tak to někdy taky vydá takovej všelijakej zvuk doufám,že to nebude strvák.
Nechvěje se to na volnoběh ?
Já když to chcípnu tak to někdy taky vydá takovej všelijakej zvuk doufám,že to nebude strvák.
nie, pri startovani and chcipnuti motoru nic
Vejfuk?? vepředu mezi motorem a kastlí je fakt málo místa, vzadu taky může klepnout...
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Skus tohle..http://www.landroverforum.cz/forum/view ... C3%ADmovod" onclick="window.open(this.href);return false; Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
vyfuk ani watov primovod to s najvacsou pravdepodobnostou nebudu. predpokladam ze by to buchalo pri jazde po jamach na polnej ceste a aj ked vyradim rychlost.
skontroloval som oleje v difoch. vpredu pekny zlty, vzadu cierny ale furt to je olej (neni tam ani znamka vody). zdvihol som vzadu auto, tocim kardanom a mam pocit ze cosi klepe v dife. rozhodne to ma iny zvuk ako predny dif.
aka ma byt vola na kardane? ja mam tak 1/4 otacky (pri zdvihnutych zadnych kolesach)
skontroloval som oleje v difoch. vpredu pekny zlty, vzadu cierny ale furt to je olej (neni tam ani znamka vody). zdvihol som vzadu auto, tocim kardanom a mam pocit ze cosi klepe v dife. rozhodne to ma iny zvuk ako predny dif.
aka ma byt vola na kardane? ja mam tak 1/4 otacky (pri zdvihnutych zadnych kolesach)
vypustil som olej z difu. bol cierny, na magnete pasta s ocelovym prachom a sponami velkosti cca 0.5mm
je to normalne? asi nie, ze? je mozne ze je v dife cosi tak nacate ze to robi ten buchot pri pridani/ubrani plynu?
otazka je, naco sa mam pripravit? co odchadza na LR difoch?
je to normalne? asi nie, ze? je mozne ze je v dife cosi tak nacate ze to robi ten buchot pri pridani/ubrani plynu?
otazka je, naco sa mam pripravit? co odchadza na LR difoch?
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
No to moc normální není. Vůle na cca 1/4 je taky hodně. Takže diff ven a uvidíš.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
prave som na to pozeral este raz..ta vola nie je 1/4 otacky, je to menej tak 1/8. pozeral som cez napustaciu dieru na zuby. su tam vsetky, nic nie je vylamane, ale su dost vydrane.
kolko roboty je vybrat dif? je opravitelny alebo len vymenitelny?
kolko roboty je vybrat dif? je opravitelny alebo len vymenitelny?
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Na na každém kole sundat brzdič a pak celý náboj 12 šroubů a pak kardan a diff ven pokud ti půjdou povolit tak za 1h je venku.
1/8 je furt dost . Zvedni jedno kolo a zacukej sním dopředu dozadu a třeba to uslyšíš odkud ten zvuk jde.
1/8 je furt dost . Zvedni jedno kolo a zacukej sním dopředu dozadu a třeba to uslyšíš odkud ten zvuk jde.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
problem vyriesny...bol to ustrihnuty kolik v zadnom dife. otazka je co to sposobilo?? oleja tam bolo dost
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: D2: kovove buchanie zo zadneho difu - poradte
Ale diff vypada OK, tech par okraju ozubeni, urcite nebudou potreba, zase to seskladej a muzes frcet... 

Hanys_a_Kaca píše:Ale diff vypada OK, tech par okraju ozubeni, urcite nebudou potreba, zase to seskladej a muzes frcet...
pesl mi tam uz nieco napchal. tento mozem predat, nepotrebujes?
- Hanys_a_Kaca
Nene dik, ja nahradni dily nepouzivam:-) Kdybych lousknul zadni diff, budu jezdit na predek...
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
Ty si menil celý diferák ? podľa mňa to tiež nebolo až také tragické,však Ti nehučal,alebo mal už veľkú vôľu ?
- Hanys_a_Kaca
No jedna vec je, kdyz si to clovek opravuje pro sebe. Ale jestli mu to delal Pesl, tak chapu, ze to tam "zakaznikovi" nechtel vracet, to je pochopitelne...
mat tak CDL neriesim tu take prkotiny ako zadny diferak...ale kedze nemam musim drzat vsetko tiptop nech neostanem kdesi statHanys_a_Kaca píše:Nene dik, ja nahradni dily nepouzivam:-) Kdybych lousknul zadni diff, budu jezdit na predek...
ono tam toho bolo viacej. kuzelove kolo bolo tiez riadne nacate. na foto to tak nevyzera, ale ta diera v klietke diferaku bola riadne rozbita, hriadel tam mala volu asi 2mmBalú píše:Ty si menil celý diferák ? podľa mňa to tiež nebolo až také tragické,však Ti nehučal,alebo mal už veľkú vôľu ?
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Poprosim netusite kde sa daju kupit kolecka do difu uz mam 2 rozmlatene tak by som ich chcel reparovat potrebujem hlavne satelity 

ebay, daj hľadať rover diff, alebo rover diff parts, ale sériové diffy moc nevydržia tak, či tak..