nesvítí světla zpátečky,poraďte
Moderátor: Safraporte
- freelander monika
- auto: free 1,8
nesvítí světla zpátečky,poraďte
Zdravím všechny lanďáky,jsem tu nová a potřebuji poradit,cca před měsícem jsem si koupila lr freelander 1,8 benzín a přestali mi svítit spátečkový světla,kdyby jedno je to žárovkou ale nesvítí obě dvě.Poradí mi někdo prosím?nemáme žádný manuál tak to zkouším tady,v tématech už jsem hledala,marně.Za odpovědi díky 

Re: nesvítí světla zpátečky,poraďte
Moniko, na převodovce je spínač zpátečky, buď nefunguje , nebo je přerušeny kablik. Je nutný to překontrolovat. Chce ho odpojit a zkusit vykrátit jestli se rozsvítit.
Presne tak mal som rovnaký problém, len na mojej prevodovke TD4 sú také spínače 2, jeden na spiatočku a jeden na HDC (na zaradenú 1). Sú úplne identické, ako na potvoru ten na HDC je hneď vidno tak som stým laboroval a nič. Nakoniec som našiel ten druhý.jiříček píše:Moniko, na převodovce je spínač zpátečky, buď nefunguje , nebo je přerušeny kablik. Je nutný to překontrolovat. Chce ho odpojit a zkusit vykrátit jestli se rozsvítit.
Chyba bola v spínači zlé kontakty stačilo prestriekať kontaktolom a funguje ďalej.
Mne to tiez nesvietilo,a na slovensku je vrakovisko Landikov Free v meste Šala,a pan sef mi poslal to cidlo zdarma.Akorat vymenu je treba urobit u nejakeho mechanika,zdvihnut auto,dat dole spodny kryt motoru,a vymenit. Je to dost dolezita suciastka,ja som s tym skusal zit, ale nakoniec som to vymenil,lebo je dolezity pri viacerych systemoch.Napr. pri rezime "zjazd z kopca".
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- freelander monika
- auto: free 1,8
Díky za rady,budu se muset obrátit na mechanika aby to prověřil.Aby toho nebylo málo tak se mi rozsvítila kontrolka SRS
s tím už budu muset asi někde do servisu 

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Ahoj Moniko.freelander monika píše:kdyby jedno je to žárovkou ale nesvítí obě dvě.Poradí mi někdo prosím?
Tím bych si nebyl zase úplně jistý, free je auto netušených možností

Jirka
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!