nesvítí světla zpátečky,poraďte

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
freelander monika
auto: free 1,8

nesvítí světla zpátečky,poraďte

#1 Příspěvek od freelander monika » 07 dub 2013 16:41

Zdravím všechny lanďáky,jsem tu nová a potřebuji poradit,cca před měsícem jsem si koupila lr freelander 1,8 benzín a přestali mi svítit spátečkový světla,kdyby jedno je to žárovkou ale nesvítí obě dvě.Poradí mi někdo prosím?nemáme žádný manuál tak to zkouším tady,v tématech už jsem hledala,marně.Za odpovědi díky :hi

jiříček
tel.: 608889029
auto: freelander

Re: nesvítí světla zpátečky,poraďte

#2 Příspěvek od jiříček » 07 dub 2013 23:44

Moniko, na převodovce je spínač zpátečky, buď nefunguje , nebo je přerušeny kablik. Je nutný to překontrolovat. Chce ho odpojit a zkusit vykrátit jestli se rozsvítit.

Milos
auto: freelander td4

#3 Příspěvek od Milos » 08 dub 2013 10:56

jiříček píše:Moniko, na převodovce je spínač zpátečky, buď nefunguje , nebo je přerušeny kablik. Je nutný to překontrolovat. Chce ho odpojit a zkusit vykrátit jestli se rozsvítit.
Presne tak mal som rovnaký problém, len na mojej prevodovke TD4 sú také spínače 2, jeden na spiatočku a jeden na HDC (na zaradenú 1). Sú úplne identické, ako na potvoru ten na HDC je hneď vidno tak som stým laboroval a nič. Nakoniec som našiel ten druhý.
Chyba bola v spínači zlé kontakty stačilo prestriekať kontaktolom a funguje ďalej.

dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

#4 Příspěvek od dandee » 08 dub 2013 23:07

Mne to tiez nesvietilo,a na slovensku je vrakovisko Landikov Free v meste Šala,a pan sef mi poslal to cidlo zdarma.Akorat vymenu je treba urobit u nejakeho mechanika,zdvihnut auto,dat dole spodny kryt motoru,a vymenit. Je to dost dolezita suciastka,ja som s tym skusal zit, ale nakoniec som to vymenil,lebo je dolezity pri viacerych systemoch.Napr. pri rezime "zjazd z kopca".
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

freelander monika
auto: free 1,8

#5 Příspěvek od freelander monika » 10 dub 2013 17:40

Díky za rady,budu se muset obrátit na mechanika aby to prověřil.Aby toho nebylo málo tak se mi rozsvítila kontrolka SRS :evil: s tím už budu muset asi někde do servisu :doh

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#6 Příspěvek od Tim » 16 dub 2013 15:40

freelander monika píše:kdyby jedno je to žárovkou ale nesvítí obě dvě.Poradí mi někdo prosím?
Ahoj Moniko.
Tím bych si nebyl zase úplně jistý, free je auto netušených možností :D Jednou jsem jel potmě do práce a nejednou mi zhasla obě světla vepředu. Tak jsem to odstavil a hledal závadu, prošel jsem snad všechno a nakonec to byla závada, kterou jsem nečekal vůbec. Vlivem nějakýho přepětí bo co mi prdly obě žárovky najednou :rofl Takže čekej i nemožný :chuckle
Jirka
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Odpovědět