Odešlo mi čidlo abs u zadního kola (mám Td4,2001).Objednal jsem příslušná čidla z Anglie.Ze tří kusů mi nejde ani jedno.Nechápu,jaká tam tedy mají být,tyto mají odpor 1,2.U minulého dodavatele,také z Anglie,jsem čidla poslal zpět a vzápětí se na jejich stránkách objevilo upozornění,že tato čidla nejsou na tento vůz!!? Přitom podle VINu je toto čidlo správné!
Máte někdo radu?
Ćidla ABS z Anglie
Moderátor: Safraporte
Re: Ćidla ABS z Anglie
Mám zkušenost,že se chyby smažou samy když je čidlo ok.Jedno mi občas zafunguje a když víc zabrzdím naskočí to zas.Někde tady jsem se dočetl,že to může dělat nastavení mezery.Když je ale čidlo ok, musí při nastartování zhasnou TC a HDC,při rozjezdu pak i ABS.To můžu potvrdit.
Diagnostika mi potvrdila,že je vadné čidlo.Jde o to,jestli odpor těch čidel (1,2) je správný.
Diagnostika mi potvrdila,že je vadné čidlo.Jde o to,jestli odpor těch čidel (1,2) je správný.
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Podle RAVE viz.tabulka by to mělo být správně 1 ohm do roku 2002 a od roku 2002 cca.1Kohm.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
To je právě to,všechna co jsem koupil,od různých dodavatelů,mají 1,2,v lepším případě mi zhasne kontrolka ABS.Zajímalo by mne kolik mají originál čidla prodávaná u nás za 10t.