v aute jako v pradelne

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
moni

v aute jako v pradelne

#1 Příspěvek od moni » 21 čer 2007 09:09

Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika

Potapěč

#2 Příspěvek od Potapěč » 21 čer 2007 09:22

Chtělo by to nechat vyčistit klimu, ten puch pochází z ní a není to nic příjemného, natošpak zdravého. :idea:

moni

#3 Příspěvek od moni » 21 čer 2007 09:29

potapeci diky, jsem si totiz myslela, ze pri garancce to kontroluji vsechno, tak asi ne. No puch to trochu je :-) Myslis ze musim nechat cistit klimu v autoriz. servisu? Je to pro me dost casove narocny, bud praha, Freistadt nebo Vrchlabi. Diky moni

discover
auto: LR D4
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od discover » 21 čer 2007 09:33

Vloni jsem si nechal u D II vycistit a vydesinfikovat klimu. Ne z nutnosti, proste po par letech se to patri. Neni to vubec levna zalezitost. Je potreba mit na pameti, ze klima se musi kratce spoustet i v zime, kdy ji neni potreba. Staci nekolikrat na chvilku. Jen tak se udrzi v kondici. Vizuelni kontrola ruznych otvoru, pruduchu apod. je samozrejma. :lol: :lol: :lol:
Standa

karel

#5 Příspěvek od karel » 21 čer 2007 09:33

Prodávají na to nějaké vodičky, které nastříkáš do výduchů a ty už se o to postarají.
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

moni

#6 Příspěvek od moni » 21 čer 2007 09:37

karle promin, ale co to je vyduch (nejaky zly duch? :-), to jsou ty diry co foukaji dovnitr? diky moni

Potapěč

#7 Příspěvek od Potapěč » 21 čer 2007 10:16

moni píše:potapeci diky, jsem si totiz myslela, ze pri garancce to kontroluji vsechno, tak asi ne. No puch to trochu je :-) Myslis ze musim nechat cistit klimu v autoriz. servisu? Je to pro me dost casove narocny, bud praha, Freistadt nebo Vrchlabi. Diky moni
Já si to nechával dělat u zdejšího chlaďaře, většinou dělají servis i na klimatizace.

Potapěč

#8 Příspěvek od Potapěč » 21 čer 2007 10:18

moni píše:karle promin, ale co to je vyduch (nejaky zly duch? :-), to jsou ty diry co foukaji dovnitr? diky moni
Výduch = duch vyšší kategorie. :lol: :lol: :lol:

moni

#9 Příspěvek od moni » 21 čer 2007 10:20

jo, toho jsem se obavala, takze duchovi naleju ty vodicky a moje klimacka bude v pohode, jeste ze Vas kluci mam, co bych si bez Vas pocala :-) moni

Potapěč

#10 Příspěvek od Potapěč » 21 čer 2007 10:29

Mnooo, asi bys ani nepočala. :wink: :lol: :lol: :lol:

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hunter » 21 čer 2007 10:30

No ta klimoska by se mela spravne cistiti kazdy rok, jsou na to special stroje, kdyz si to nechas udelat v servise, kde to delaji (dnes uz asi temer v kazdem), budes mit klid. A jak pise discover, mela by se spoustet i v te zime, no vlastne vzdyt o tom pisou v manualu, ze je treba ji zapinat kazdy mesic alespon na 10 minut. A v te zime taky pomuze, nemela by se Ti pak mlzit okna, ale samozrejme musis pustiti teply vzduch, nechat to chladit v -20 bych ja osobne asi nesnesl :lol: Jo a taky je dobre obcas vymenit filtr, ale to Ti podle mne udelali na te garancce. Jo a jeste jedna vec, nejen ze to smrdi, ale ono to neni ani zdrave (jak pise Potapka) - poustis si na sebe plne bacilu a mikrobu, toz tak :wink:
A kdyz tu byla rec u tech duchach, jak se nejlepe cisti ty mrizky, delaji se na to nejake special pomucky, abych to nemusel smrdlat kazdou lamelu zvlast - to je pak prace na cely den :roll:
Free Td4 2004 HSE automat

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od default » 21 čer 2007 23:43

Hunter píše: A kdyz tu byla rec u tech duchach, jak se nejlepe cisti ty mrizky, delaji se na to nejake special pomucky, abych to nemusel smrdlat kazdou lamelu zvlast - to je pak prace na cely den :roll:
Nejspecialnejsi/nejuzitecnejsi pomucka na cisteni interierovych nesmyslu je zena 8)Pokud je tech lamel vic, je samozrejme potreba vice zen. A aby ti to tam neumazaly, nejlepe v bikinach nebo i bez (to se ti to potom lepe kontroluje). :wink:
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

moni

#13 Příspěvek od moni » 22 čer 2007 10:05

no vyborne, takze svolam partu kamaradek, navlecu je do bikin, dam jim cistitka na vyssi duchy vyduchy a uspech zarucen. Jsem rada ze mi vzdy dobre poradite. Udelame si tedy s devcaty cistici vecirek :-) Mejte se krasne, monika

Potapěč

#14 Příspěvek od Potapěč » 22 čer 2007 10:13

Nemohli by jste to čištění nechat na další sraz nebo nám zasloužilým poslat pozvánku gdy se to bude konat? :wink: :lol: :lol: :lol:

Libor

#15 Příspěvek od Libor » 22 čer 2007 10:23

ZAKLADEM TOHOTO PROBLEMU JE PYLOVEJ FILTR A JE POTREBA JEJ JEDNOU ROCNE VYMENIT :!: :!: :!: DALE JE POTREBA VYCISTIT VSECHNY VYDECHY KAMA PROUDI VZDUCH DO AUTA.PROVADI SE TO SPREJEM S DLOUHOU HADICKOU KTERA SE ZASUNE DO TECH MRIZEK (VYDECHY)A PUSTI SE DO NICH INTIBAKTERIALNI PENA.DALE DOPORUCUJI PRI DOJEZDU VYPNOUT KLIMU A VYFOUKAT JEN BEZICIM VENTYLATOREM.JINAK KAZDY SERVIS KTERY PLNI KLIMATIZACE BY SI MNEL PORADIT S ODSTRANENIM NEPRIJEMNEHO ZAPACHU...TEDA KAZDY SERIOZNI :lol:

motohanz
Kontaktovat uživatele:

Re: v aute jako v pradelne

#16 Příspěvek od motohanz » 22 čer 2007 12:48

moni píše:Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika
odkud jsi? mam znameho kdo dela klimy a ma na to masinu a k te dezinfekci se pouziva takovej strojek co ultrazvukem vytvari takovou mlhu ktera se natahuje to vetraciho systemu...

karel

#17 Příspěvek od karel » 22 čer 2007 13:11

Moni je přece z Českejch Budějc, dyť to má napsaný pod jménem!
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od motohanz » 22 čer 2007 13:38

heh jsem slepej... :lol: no tak tenhle clovek je v Malsicich u Tabora, tak kdyby sis chtela udelat vylet tak doporucuju, udela ti komplet udrzbu klimy a levnejsi asi tezko najdes...

Peddy
Re: v aute jako v pradelne

#19 Příspěvek od Peddy » 23 čer 2007 23:41

moni píše:Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika
mno, když už budeš v servisu s klimoškou, nech si to udělat komplet:
1) dezinfekci výparníku pomocí spreje (cca 400 - 500 Kč) :shock:
2) dezinfekci průduchů ultrazvukem pomocí iontového plynu (cca 500 Kč) :shock:

je pravda, že výměnu náplně klimošky řeší každý servis zabývající se klimatizacemi, ale to neřeší problém MONI, která musí především dezinfikovat :roll:
ale málokterý servis poskytuje oba typy dezinfekce (vlastní zkušenost);
dále ihned vyměň kabinový (pilový) filtr, jak píše Libor;
jo a k tomu pouštění klima po celý rok - 1 x měsíčně je málo - určitě 1 x týdně minimálně na 10 minut;

směle do toho, moni
free with Free

moni

#20 Příspěvek od moni » 25 čer 2007 15:10

ahoj kluci, tak diky za rady, Motohanzi muzes mi poslat kontakt na toho pana z Malsic, rada tam zajedu aby mne opravil az se vratim z toho Rumunska. PRy je to zeme z nejvetsim poctem volne zijicich medvedu. No vyborne :-)Naposledy jsem jako dvacetileta potkala medveda v Rohacich, vybrakoval nam v noci batoh, jen do slazenyho mlika se nedostal. Takze ja nebudu pristi tyden psat a Vy mi prosim drzte palce, at to ve zdravi preziju. Zdravim z budejovic, monik

Odpovědět