v aute jako v pradelne
Moderátor: Safraporte
v aute jako v pradelne
Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Vloni jsem si nechal u D II vycistit a vydesinfikovat klimu. Ne z nutnosti, proste po par letech se to patri. Neni to vubec levna zalezitost. Je potreba mit na pameti, ze klima se musi kratce spoustet i v zime, kdy ji neni potreba. Staci nekolikrat na chvilku. Jen tak se udrzi v kondici. Vizuelni kontrola ruznych otvoru, pruduchu apod. je samozrejma.
Standa

Standa
Já si to nechával dělat u zdejšího chlaďaře, většinou dělají servis i na klimatizace.moni píše:potapeci diky, jsem si totiz myslela, ze pri garancce to kontroluji vsechno, tak asi ne. No puch to trochu jeMyslis ze musim nechat cistit klimu v autoriz. servisu? Je to pro me dost casove narocny, bud praha, Freistadt nebo Vrchlabi. Diky moni
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
No ta klimoska by se mela spravne cistiti kazdy rok, jsou na to special stroje, kdyz si to nechas udelat v servise, kde to delaji (dnes uz asi temer v kazdem), budes mit klid. A jak pise discover, mela by se spoustet i v te zime, no vlastne vzdyt o tom pisou v manualu, ze je treba ji zapinat kazdy mesic alespon na 10 minut. A v te zime taky pomuze, nemela by se Ti pak mlzit okna, ale samozrejme musis pustiti teply vzduch, nechat to chladit v -20 bych ja osobne asi nesnesl
Jo a taky je dobre obcas vymenit filtr, ale to Ti podle mne udelali na te garancce. Jo a jeste jedna vec, nejen ze to smrdi, ale ono to neni ani zdrave (jak pise Potapka) - poustis si na sebe plne bacilu a mikrobu, toz tak
A kdyz tu byla rec u tech duchach, jak se nejlepe cisti ty mrizky, delaji se na to nejake special pomucky, abych to nemusel smrdlat kazdou lamelu zvlast - to je pak prace na cely den

A kdyz tu byla rec u tech duchach, jak se nejlepe cisti ty mrizky, delaji se na to nejake special pomucky, abych to nemusel smrdlat kazdou lamelu zvlast - to je pak prace na cely den

Free Td4 2004 HSE automat
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Nejspecialnejsi/nejuzitecnejsi pomucka na cisteni interierovych nesmyslu je zenaHunter píše: A kdyz tu byla rec u tech duchach, jak se nejlepe cisti ty mrizky, delaji se na to nejake special pomucky, abych to nemusel smrdlat kazdou lamelu zvlast - to je pak prace na cely den

DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
ZAKLADEM TOHOTO PROBLEMU JE PYLOVEJ FILTR A JE POTREBA JEJ JEDNOU ROCNE VYMENIT
DALE JE POTREBA VYCISTIT VSECHNY VYDECHY KAMA PROUDI VZDUCH DO AUTA.PROVADI SE TO SPREJEM S DLOUHOU HADICKOU KTERA SE ZASUNE DO TECH MRIZEK (VYDECHY)A PUSTI SE DO NICH INTIBAKTERIALNI PENA.DALE DOPORUCUJI PRI DOJEZDU VYPNOUT KLIMU A VYFOUKAT JEN BEZICIM VENTYLATOREM.JINAK KAZDY SERVIS KTERY PLNI KLIMATIZACE BY SI MNEL PORADIT S ODSTRANENIM NEPRIJEMNEHO ZAPACHU...TEDA KAZDY SERIOZNI 

Re: v aute jako v pradelne
odkud jsi? mam znameho kdo dela klimy a ma na to masinu a k te dezinfekci se pouziva takovej strojek co ultrazvukem vytvari takovou mlhu ktera se natahuje to vetraciho systemu...moni píše:Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika
Re: v aute jako v pradelne
mno, když už budeš v servisu s klimoškou, nech si to udělat komplet:moni píše:Ahoj kluci, mam prosbu - posledni dobou v tech vedrech, kdyz nastartuju auto (Free automat, Td4, 2l) tak to v tom aute je citit jak v pradelne, takovy mokry cuch, no proste jako kdyz strcite nos mezi povesene pradlo. Nic podobneho mi zadne auto zatim nedelalo. Kdyz otevru klimacku, tak je to jeste horsi, tropy. Nemate s tim nekdo zkusenost? Byla jsem pred tremi tydny u p. Mejznara na garancce, ale mozna se tohle se nechekuje. Diky moc monika
1) dezinfekci výparníku pomocí spreje (cca 400 - 500 Kč)

2) dezinfekci průduchů ultrazvukem pomocí iontového plynu (cca 500 Kč)

je pravda, že výměnu náplně klimošky řeší každý servis zabývající se klimatizacemi, ale to neřeší problém MONI, která musí především dezinfikovat

ale málokterý servis poskytuje oba typy dezinfekce (vlastní zkušenost);
dále ihned vyměň kabinový (pilový) filtr, jak píše Libor;
jo a k tomu pouštění klima po celý rok - 1 x měsíčně je málo - určitě 1 x týdně minimálně na 10 minut;
směle do toho, moni
free with Free
ahoj kluci, tak diky za rady, Motohanzi muzes mi poslat kontakt na toho pana z Malsic, rada tam zajedu aby mne opravil az se vratim z toho Rumunska. PRy je to zeme z nejvetsim poctem volne zijicich medvedu. No vyborne
Naposledy jsem jako dvacetileta potkala medveda v Rohacich, vybrakoval nam v noci batoh, jen do slazenyho mlika se nedostal. Takze ja nebudu pristi tyden psat a Vy mi prosim drzte palce, at to ve zdravi preziju. Zdravim z budejovic, monik