CB rada
Moderátor: Acon
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: CB rada
ML-145 je výborná, tti 770 plus je ošizená 770 (chybí RFgain a MICgain), ale fungovat to bude. Napájení mám natažený sloupkem, protože to od stropního světla, nedělalo dobře alarmu.
Slučovač... mám jetej za 300,- (foto ilustrační, ale vypadá stejně)
Slučovač... mám jetej za 300,- (foto ilustrační, ale vypadá stejně)
- Přílohy
-
- slučovač.jpg (85.52 KiB) Zobrazeno 6396 x
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom drobná poznámka k anténám na magnetu - nerozumí si se stromama. Na Valachách jsem ji měl na autě a to byla jenom cca 50cm krátká a s pružinou na ohýbání potom co jsem ji několikát rovnal, jsem se na to vykašlal a používal ručku přímo v autě.
Rozdíl je, že jsem nepoužíval CB (tj. 27MHz), ale PMR (tj. 446MHz) - to na tyto krátké vzdálenosti chodí podstatně lépe i z vnitřku auta.
Vzhledem k rozšíření CB doporučuji pořídit si oboje. Za cca 1000Kč se na PMR daji sehnat dvě malé ručky a na domlouvání například při vyprošťování auta jsou lepší, protože jsou podstatně menší.
Rozdíl je, že jsem nepoužíval CB (tj. 27MHz), ale PMR (tj. 446MHz) - to na tyto krátké vzdálenosti chodí podstatně lépe i z vnitřku auta.
Vzhledem k rozšíření CB doporučuji pořídit si oboje. Za cca 1000Kč se na PMR daji sehnat dvě malé ručky a na domlouvání například při vyprošťování auta jsou lepší, protože jsou podstatně menší.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že PMR-ka chodá díky hodně krátkým vlnám i v autě, ale jinak se v autech skoro nepoužívají, mají moc malej dosah. Používají je motorkáři ve skupinkách, nebo hráči airsoftu.
Jak drží magnetka, záleží na průmeru magnetu. Na druhém autě magnetku vozím a větvím odolává víc než dobře.
Jak drží magnetka, záleží na průmeru magnetu. Na druhém autě magnetku vozím a větvím odolává víc než dobře.
-
Dosah standardních PMR je tak akorát na domlouvání se na louce a podobně - daň za to, že jsou velice malé.
Já používám profesionální stanice na kmitočtech PMR nebo na volných kmitočtech - dosah mezi devěma motorkama cca 15km - pro motorkáře naprosto úžasné.
Po několika zkušenostech doporučuji mít oboje a pokud je v autě víc lidí, tak aspoň dvě PMR ručky - není nic lepší, než na sebe řvát otevřeným okýnkem, že už to tahání stačí.
Já používám profesionální stanice na kmitočtech PMR nebo na volných kmitočtech - dosah mezi devěma motorkama cca 15km - pro motorkáře naprosto úžasné.
Po několika zkušenostech doporučuji mít oboje a pokud je v autě víc lidí, tak aspoň dvě PMR ručky - není nic lepší, než na sebe řvát otevřeným okýnkem, že už to tahání stačí.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dostal ručku Elixe K22 pod stromeček, dnes jsem koupil baterky i s nabíječkou, vše nabil, sestavil a ona mně nefunguje
Zítra tedy pošlu na reklamaci.
Nebo v tom je někaký fígl ?
Jestli ho někdo víte, sem s ním

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Koukni, zda tam sedí baterky. Některý nabíjecí články mají ten plusovovej čudlík malej a nemá kontakt. Změř, zda je po sestavení nahoře na akupacku napětí. Pokud ano, asi je to stanicí...
Bylo skvělé, žes mi na Valachách PMR do auta půjčil, stejně jako několika dalším z naší skupiny, kteří neměli nic. Já jsem pak hulákal do CB i PMR zároveň, což jde při řízení docela blbě, nicméně to bylo furt lepší, než kdyby polovina auta nevěděla, kam se jede. Takže ještě jednou díky, ale celkově vzato by bylo bývalo lepší, kdyby si každý do auta pořídil CB (coby podstatně rozšířenější variantu komunikace, aspoň v rámci offroad aut). Těch pár stokorun až pár tisíc je v provnání s ostatními náklady na hobby zvané LR docela zanedbatelná položka.MadTom píše:Dosah standardních PMR je tak akorát na domlouvání se na louce a podobně - daň za to, že jsou velice malé.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký na prodej mám http://www.offroadforum.cz/viewtopic.php?f=22&t=27032.
-
Souhlasím - nejlépe aby měli všichni to samé - takže primárně CB, akorát jak jsem psal - 2ks PMR ručky v autě s nabitýma baterkama jsou super, pokud se musí něco organizovat - např. tahání auta. Je sice pravda, že otevřené okno je taky použitelné, ale nemusí to být ono. Ručka na CB nidky moc dobře fungovat nebude a je veliká (má dlouho anténu).
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako to dopadlo? Jaký bateriový pouzdro ke stanici standardně dodávají?MOPADŽI píše:Tak jsem dostal ručku Elixe K22 pod stromeček, dnes jsem koupil baterky i s nabíječkou, vše nabil, sestavil a ona mně nefunguje![]()
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
MadTom píše:Souhlasím - nejlépe aby měli všichni to samé - takže primárně CB, akorát jak jsem psal - 2ks PMR ručky v autě s nabitýma baterkama jsou super, pokud se musí něco organizovat - např. tahání auta. Je sice pravda, že otevřené okno je taky použitelné, ale nemusí to být ono. Ručka na CB nidky moc dobře fungovat nebude a je veliká (má dlouho anténu).
No mě se Alan 42 http://www.rdeshop.cz/detail/alan-42-multi-1/ nezdá moc velká a mě funguje dostatečně

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
A to je přesně ono - při připojení na externí anténu. Radiostanice CB jsou dneska skoro všechny stejné, takže pokud se dá slušná externí anténa tak budou fungovat.
Já jsem psal o ručce s anténou přímo na ní (bez externí antény) - tam CB bude vždy fungovat blbě, protože anténa je krátká a nízko na zemí. Narozdíl od PMR, kde anténa aspoň trochu funguje - viz. valachy - PMRka ručka UVNITŘ auta a komunikace bez problémů.
Fyzika je jenom jedna a efektivní délka antény a její výška nad zemí hraje základní roli.
Já jsem psal o ručce s anténou přímo na ní (bez externí antény) - tam CB bude vždy fungovat blbě, protože anténa je krátká a nízko na zemí. Narozdíl od PMR, kde anténa aspoň trochu funguje - viz. valachy - PMRka ručka UVNITŘ auta a komunikace bez problémů.
Fyzika je jenom jedna a efektivní délka antény a její výška nad zemí hraje základní roli.
Mě Alan 42 funguje v autě také dobře i bez připojení na venkovní anténu, tedy aspoň dostatečně dobře na účely pro které jí mám (domluvit se na vzdálenost od prvního k poslednímu autu skupiny = několika set metrů).
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Neklan píše:Mě Alan 42 funguje v autě také dobře i bez připojení na venkovní anténu, tedy aspoň dostatečně dobře na účely pro které jí mám (domluvit se na vzdálenost od prvního k poslednímu autu skupiny = několika set metrů).
Tak mě to funguje stejně.Proto sem se divil,že ruční CB ( Alan 42 ) je málo výkonná.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Bateriové pouzdro je na šest kousků AA baterií, tedy standartních tužkovek. Po sestavení boxu s baterkama, to proud nahoře na kontaktech dává, měřil jsem to. Ale nejde a nejde...Maxsel píše:Tak jako to dopadlo? Jaký bateriový pouzdro ke stanici standardně dodávají?MOPADŽI píše:Tak jsem dostal ručku Elixe K22 pod stromeček, dnes jsem koupil baterky i s nabíječkou, vše nabil, sestavil a ona mně nefunguje![]()
Ježíšek/Lenička, to kupoval u elixu v Praze a dnes to tam poslal na reklamaci, tak uvidíme.
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Tak přeju dobrý pořízení.
Ten AKUpack mě zajímal, protože asi nemá možnost dobíjení. Pokud by jsi toužil po AKUpacku (9xAA) s možností nabíjení, nebo nástavci do autozapalovače s vývodem na externí anténu (botička), tak tu něco mám.
Ten AKUpack mě zajímal, protože asi nemá možnost dobíjení. Pokud by jsi toužil po AKUpacku (9xAA) s možností nabíjení, nebo nástavci do autozapalovače s vývodem na externí anténu (botička), tak tu něco mám.
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...mam ji taky a spokojenost,ze zacatku jsem jezdil jen bez externi anteny a v pohode.RudaK píše:Neklan píše:Mě Alan 42 funguje v autě také dobře i bez připojení na venkovní anténu, tedy aspoň dostatečně dobře na účely pro které jí mám (domluvit se na vzdálenost od prvního k poslednímu autu skupiny = několika set metrů).
Tak mě to funguje stejně.Proto sem se divil,že ruční CB ( Alan 42 ) je málo výkonná.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Já Lence říkal, že kdyby se zmínila, mohla to objednat u tebe a bylo by to i servisemMaxsel píše:Tak přeju dobrý pořízení.

Bohužel, bylo to tajemství... Věděla jen, že ji chci.
Možnost dobíjení to nemá.
Zbytek pak doladíme spolu, až se to vrátí z reklamace.
Ahoj a dík Maxeli
Base od CB antény
Dotaz na odborníky: zbyl mi na autě po předchozím majiteli tenhle spodek od CB antény. Má tvar kulového kloubu říznutého šikmo napůl. Nevíte někdo co za prut na to pasuje?
- Přílohy
-
- DSC00068.JPG (54.1 KiB) Zobrazeno 5929 x
-
- DSC00069.JPG (47.68 KiB) Zobrazeno 5928 x
To je pozůstatek antény použivané ve vozidlech VB na vysilačky . Druhá část je šikmej protikus se šroubkem,pružina a drát.J