Nevím, upozorňoval jsem na to taky ale mechanik mi řekl že s tím nemají dobré zkušenosti. Topení mi montovali v autorizovaném servisu, tak jsem to neřešil.. Ale to navrtání nádrže nevidím jako nic proti ničemu, těsní to, nepřekáží a jehla je přístupná když si klekneš. Ztráta záruky je imho blbost, to by ti asi servis musel prokázat, že to na co uplatňuješ záruku bylo zapřičiněno tímto zásahem. Což prováděl servis a atestem na tuto. Sic nejsem právník, ale přijde mi to logický.jezbera ivan píše: No, ale na vrchu cerpadla je predsa zaslepena trubicka, ktora vedie do nadrze a tam sa picha ihla. Preco teda vrtat nadrz?
kdo namontuje Nezávislé topení do D3
Moderátor: Miky_CZ
Re: kdo namontuje Nezávislé topení do D3
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
Jestli si dobře pamatuji tak, naftu k nezávislému teplovzdušnému topení mám udělanu odbočku (T) před stavajícím podávacím cerpadlem pro teplovodní topení. Funguje to bez problému už 4 roky.
Mám ho v prostoru pro nohy 3 rady sedadel, ale v 5 nístné verzi nezavazí. Dnes bych volil montáž do prostoru levévo zadního rohu,jak to má Ruda nebo Pavel. Jediné na co si dávat prozor, je udělat si vývody sání a výfuku tak aby byly dosazitelné a dali se ucpat špunty.
Protože když se ucpou blátem tak to netopí
Vlastní zkušenost 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
petrs píše:Jestli si dobře pamatuji tak, naftu k nezávislému teplovzdušnému topení mám udělanu odbočku (T) před stavajícím podávacím cerpadlem pro teplovodní topení. Funguje to bez problému už 4 roky.Mám ho v prostoru pro nohy 3 rady sedadel, ale v 5 nístné verzi nezavazí. Dnes bych volil montáž do prostoru levévo zadního rohu,jak to má Ruda nebo Pavel. Jediné na co si dávat prozor, je udělat si vývody sání a výfuku tak aby byly dosazitelné a dali se ucpat špunty.
Protože když se ucpou blátem tak to netopí
Vlastní zkušenost
Přesně.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Nám je jedno co si kdo do auta namontuje.My to umíme taky i jako autorizovaný servis.Ten problém je v tom,že to neuzná výrobce a ne servis.Tzn.,že pokud se někomu stane něco na cestách (třeba v zahraničí) má daný servis právo odmítnout opravu jako záruku,protože byl do auta namontován neoriginální díl.Tím zákazník ztrácí nárok na asisteční službu a další služby s tím spojené.Není vůbec podstatné,jestli závada souvisí s montáží třeba topení.Prostě je to nepovolený zásah a servis má právo odmítnout záruční opravu.Neznamená to,že to tak bude,ale může to nastat a už se to i stalo.A v cizině to nikoho nezajímá,kor když ví,že nmáte jinou možnost než auto opravit.Zaplatíte opravu i s chlupama.Nechci nikoho strašit,klidně si namontujte do auta co uznáte za vhodné.Tohle jsou prostě podmínky výrobce platné po dobu záruky na auto,tj.3 roky nabo 100.000 km.pablo.gs píše:Nevím, upozorňoval jsem na to taky ale mechanik mi řekl že s tím nemají dobré zkušenosti. Topení mi montovali v autorizovaném servisu, tak jsem to neřešil.. Ale to navrtání nádrže nevidím jako nic proti ničemu, těsní to, nepřekáží a jehla je přístupná když si klekneš. Ztráta záruky je imho blbost, to by ti asi servis musel prokázat, že to na co uplatňuješ záruku bylo zapřičiněno tímto zásahem. Což prováděl servis a atestem na tuto. Sic nejsem právník, ale přijde mi to logický.jezbera ivan píše: No, ale na vrchu cerpadla je predsa zaslepena trubicka, ktora vedie do nadrze a tam sa picha ihla. Preco teda vrtat nadrz?
Prodej a servis Land Rover a Jaguar
- RudaK
jj proto Merlin zaplatil výměnu homokineťáku i s chlupama v Ostravě
( kvůli nestandartním pneu - hold kdo chce psa bít,hůl si najde ) Nechápu jak by to angláni zjistili,pokud by to někdo nepráskl....
Sorry ale mi to nedalo

Sorry ale mi to nedalo

Krásně alibisticky řešeno. Takže když se mi podělá např. převodka řízení a budu mít namontovanej Safari šnorchl mám peška. No koment... Ale jak píše Ruda, vždycky se musí směrem k výrobci najít nějakej práskač (věřím že se to netýká vašeho servisu), v tomto případě ten servis, kterej si imho tímto dláždí cestu do pekelboboso píše:Nám je jedno ....Ten problém je v tom,že to neuzná výrobce ....
Je to obdobná situace kdy tě někdo na silnici naboří z vedlejší a pak se otočí na tom, že jsi měl na autě nehomologovaný nevím co.
Nějaká morální odpovědnost, že někomu vznikla škoda bez jeho zavinění a tudíž by to měl nést břemeno viník, jde stranou. Hlavně se z toho hezky po česku vykroutit, ať to zaplatí oběť, hlavně když mě ubude papírování, že...
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
No Rudo co nechapes? Nauc sa mysliet ako giganty a na kusy!!! To dnesna doba vyzaduje. Oni potrebuju aby si bol ovca ktora zere travu a dava mleko a nad nicim nerozmysla! Prasknut "neautorizovany zasah" anglanom a vykesovat za normalnu opravu je daleko jednoduchsie, ako si s vyrobcom vnutorne vybavovat ceremonie okolo zarucnej opravy a prachy vidiet az za nejaky cas, ze ano?!?RudaK píše:Nechápu jak by to angláni zjistili,pokud by to někdo nepráskl....![]()
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
Ivan to je dobreeee 

Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
no podle myho je nejlepsi, nauctovat rachu za opravu zakaznikovi a potom jeste vyuctovat rachu kolegum do anglie za zarucni opravu. a to se vyplati. 

- RudaK
jezbera ivan píše:No Rudo co nechapes? Nauc sa mysliet ako giganty a na kusy!!! To dnesna doba vyzaduje. Oni potrebuju aby si bol ovca ktora zere travu a dava mleko a nad nicim nerozmysla! Prasknut "neautorizovany zasah" anglanom a vykesovat za normalnu opravu je daleko jednoduchsie, ako si s vyrobcom vnutorne vybavovat ceremonie okolo zarucnej opravy a prachy vidiet az za nejaky cas, ze ano?!?RudaK píše:Nechápu jak by to angláni zjistili,pokud by to někdo nepráskl....![]()
Ivane,přesně řečeno....

Nějak tak sem myslel to,co tady presentuje Boboso ( je to v jeho revíru ) proto ta replika
( výměna toho homokloubu nebyla až taková řacha )
Naposledy upravil(a) RudaK dne 03 pro 2009 18:30, celkem upraveno 1 x.
Karle takhle daleko jsem to nedomyslel, člověk se má pořád co učitStavros píše:no podle myho je nejlepsi, nauctovat rachu za opravu zakaznikovi a potom jeste vyuctovat rachu kolegum do anglie za zarucni opravu. a to se vyplati.

- RudaK
pablo.gs píše:Karle takhle daleko jsem to nedomyslel, člověk se má pořád co učitStavros píše:no podle myho je nejlepsi, nauctovat rachu za opravu zakaznikovi a potom jeste vyuctovat rachu kolegum do anglie za zarucni opravu. a to se vyplati.
On todle dělá jen někdo ze značkového zastoupení. Já neměl se záručníma opravama nikdy problém. ( Cartec )
- Radek D3
- tel.: 603427700
- auto: LR Discovery 3
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj byl jsem v pátek kvůli nefunkčnímu topení-přihřívače na D3 ,tak mám prý špatný výměník tepla. A v mezi řečí jsem byl informován, že dokážou to sériové topení upravit tak, že si ho třeba telefonem spustím a přijdu do vyhřátého auta.Tak jsem zvědavý.
Máte už někdo takovou zkušenost?
Zdar Radek.
Zdar Radek.
- RudaK
Já slyšel ( ale dřív
) ,že to moc nefungovalo.Ale třeba teď ví ,jak na to , bo D IV má na to topení i dálkový ovladač 

-
Ja to mam, dorabali mi to "nezavisle" ovladanie vo Webasto oficialnej velkej firme. Zial, funguje to biedne, napriek tomu, ze pred domontazou som sa specialne pytal, ci to funguje, lebo som cital ze to nefunguje. Ubezpecili ma, ze ano. Ked webasto spustis, tak ti ho kazda manipulacia s autom vypne (otvorenie dveri sofera, odomknuti auta, spustenie radia....) Okrem toho nevedia dostat to teplo do kabiny. A napr. ked ide kurenie iba cojaviem 10 min a vonku je riadna zima a ty sa vtedy rozhodnes startovat, tak ti auto nebude zhavit (asi lebo si ocekuje teplu vodu alebo co) a startuje to potom mizerne na polovicu valcov. Ja som mal teplovodne webasto uz asi na troch autach, ale jedine kde to funguje nahovno je D3. A hlavne nefunguje ako nezavisle, lebo je zavisle na tom, aby si sa nicoho nechytal pocas toho ked "nezavisle" kuri!Radek D3 píše:Máte už někdo takovou zkušenost?
Naposledy upravil(a) jezbera ivan dne 10 led 2010 21:52, celkem upraveno 1 x.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
neviem ako je riešené prihrievanie ( výkon kúrenia, či je vôbec schopné fungovať ako ozajstné nezávislé), no aby to fungovalo ako nezávislé je otázka zapojenia. Chce to skrátka elektrikára, ktorý vie. Ovládanie mobilom je to isté ako diaľkáčom, len si treba kúpiť ten drahý modul (270€?).
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Radek D3
- tel.: 603427700
- auto: LR Discovery 3
- Kontaktovat uživatele:
No než si to nechám namontovat ,tak si to pořádně vše ověřím.Protože jinak to nemá význam a je to tím pádem zbytečná investice.
- RudaK
Acon píše:neviem ako je riešené prihrievanie ( výkon kúrenia, či je vôbec schopné fungovať ako ozajstné nezávislé), no aby to fungovalo ako nezávislé je otázka zapojenia. Chce to skrátka elektrikára, ktorý vie. Ovládanie mobilom je to isté ako diaľkáčom, len si treba kúpiť ten drahý modul (270€?).
Na offroadforu někdo psal o tom modulu na mobil a nebylo to drahý ( asi existují i levnější varianty

Teda todle všechno se týká nezávislého horkovzdušného topení,né originálu

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Viem, reagoval som na toto. Ak som dobre pochopil, chcel by to prihrievanie riešiť ako nezávislé kúrenie.Radek D3 píše:Ahoj byl jsem v pátek kvůli nefunkčnímu topení-přihřívače na D3 ,tak mám prý špatný výměník tepla. A v mezi řečí jsem byl informován, že dokážou to sériové topení upravit tak, že si ho třeba telefonem spustím a přijdu do vyhřátého auta.Tak jsem zvědavý.
Zdar Radek.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
MÁM TO VYRIEŠENÉ! Spinas/vypinas dialkovym, nic sa pri otvarani dveri nevypina. Huráááá.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2