Opačně zapojená baterie:////

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lunochod

Opačně zapojená baterie:////

#1 Příspěvek od Lunochod » 19 zář 2026 16:33

ahoj, auto LR Discovery TD5 2001rok, zdravím všechny, mám velkou prosbu, pri dobíjení slabé baterie pres kabel došlo k spojeni kabelu a zkratovala se elektrika.
Podle všeho to odnesl alternátor a pár pojistek. Zkusil jsem vyměnit všechny spálené pojistky, přičemž hlavni tři co jsou v poj. skříňce v motorovém prostoru byly ok. Spalená byla ta velká s označením SM. tu sem vyměnil. Zkusil jsem znovu připojit baterii ale auto ani prd. Palubka svití, světla, klakson, vetraky vše funguje, dálka zamkne atd. ale pri pokusu o nastartování v aute cvakne ale nic jiného, ani startér se neprotočí a palubka zhasne a spalí to pojistku SM. Pak nefunguje nic. Odpojil jsem alternátor dal novou pojistku a vše zkusil znovu ale porad stejné. Po každé zkoušce startu jen cvakne a zhasne palubka. Po opětovném odpojení a připojení baterie palubka zase reaguje. Zkrátka jakmile dam pojistku SM a zkusím nastartovat cely to spadne.. zkrat v motorové jednotce? protože palubní funguje resp. vše v interiéru funguje.. krom hodin, radia a osvětlení stropu..
mockrát díky za rady..

Mára

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 88, 90, 110, G66
Kontaktovat uživatele:

Re: Opačně zapojená baterie:////

#2 Příspěvek od VencaZE » včera, 21:34

Pokud nerozumíš autoelektrice tak nemá cenu tady na fóru něco zkoušet řešit protože to může být řetězec nedorozumění a slepých cest. Odtáhnul bych to někam kde opravdu vědí co to je D2 td5 a co to potřebuje k tomu aby to fungovalo.
V
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Odpovědět