Děkuji Done za doporučení
Já tu poptávku viděl, ale obávám se, že podmínky které Petr má a stáří L322 které je dnes 15-20let nejdou moc k sobě a hledá tak trochu jednorožce... A to až uvidí, v jakém stavu je ten světlý interiér po 150-200tkm, tak se mu také líbit nebude

A o tom, že takové auto bude pravděpodobně dražší než první L405 už se ani nebavím.
Za mě
4.4 AJ-V8 - není to trhač asfaltu, ale je to velmi příjemný a kultivovaný motor, k tomu 6q ZF převodovka a za mě to dělá nejluxusnější kombinaci v L322 co se pohodlí a ticha týká
4.2 Supercharged - příjemný motor, funkční 6q ZF převodovka, už to není tak tiché ale zase dá vědět že tam je SC a jede to dobře. LPG nedává, jak zde bylo napsáno
4.4 TDV8 - příjemný motor když funguje, tahá stále, velmi povedená 8q ZF převodovka, ale ty motory dost padají poslední dobou a opravovat to v L322 nedává finanční smysl.
5.0 Supercharged - nevím proč jsi jej vynechal, není tak spolehlivý jako 4.2 SC ale je sakra příjemný, jen je škoda že v L322 je ve spojení s 6q ZF převodovkou a ne 8q jako v L405. Plyn samozřejmě taky nepřežije
Budu si pálit do vlastních řad a ano, možná to vidím až moc černě, ale podle těch Tvých podmínek se bavíme o autě za 400-600tis.Kč a to bych osobně za staré benzíny (4.4 a 4.2 s prostředním faceliftem) nedal. To auto má podle mě stát 150-250tis.Kč podle stavu a za ty peníze to má skvělý poměr cena / svezení. 4.4 TDV8 / 5.0 SC jsou skvělé motory když fungují, ale než je kupovat v L322, kór v takové ceně, tak bych radši přitlačil a koupil si je v L405.
Toť za mě negativní zprávy

osobně bych zvážil kritéria, protože honit se po kilometrech nedává smysl. Není to kabrio aby to stálo většinu roku v garáži, bavíme se o autech které si boháči kupují proto aby v nich mohli jezdit vždy a všude a hlavně v bordelu, protože na pěkný počasí mají často něco zajímavějšího, takže chtít po 20 let starém autě nájezd 150tis. u něčeho, co si lidi kupují aby sloužilo je podle mě trochu utopie. A naopak, pokud s tím autem jezdila celou dobu panička po městě, kde vozila děcka do školy, jezdila na kosmetiku a do krámu, tak to bude mít minimum km, ale spoustu motohodit, startů, vystupování, nastupování, atd. A takové auto je daleko horší, než jiné co má najeto dvojnásobek, ale po dálnicích. Toť můj názor. A krásně je to vidět i ve vláku o TDV6 motorech, že km nic nerozhodují, jednomu se motor podělá ve 30tis.km, druhý má 500tis.km na prvním a stále bez problémů jezdí. Je to jen o přístupu a chování se k autu...