Ahoj,
mám defika TD5 rv.2000. Auto jsme kupovali ojeté a při koupi nám bylo sděleno, že je tam převodovka z discovery (předpokládám redukční, protože i podle šroubů jde soudit, že do hlavní se nerejpalo). Každopádně teď to mám v servise a musím sehnat kolo hlavního převodu a hlavní hřídel, která se zasouvá do přidavné převodovky. Jak poznám, jaky mám typ té přídavné převodovky a hlavní? Našel jsem tam jen nápisy, co jsou na přiložených fotkách a podle toho to neumím rozeznat.
Neumíte mi někdo poradit?
Redukční převodovka TD5, hlavní převodovka
Re: Redukční převodovka TD5, hlavní převodovka
Ahoj,
dle fotek máš přídavku LT230 28D poměr 1:222 dle poměru jde opravdu o přídavku z Disco.
A hlavní je R380 suffix ti teď neřeknu, ale výstupní hřídel u všech těch převodovek by měla být stejná.
dle fotek máš přídavku LT230 28D poměr 1:222 dle poměru jde opravdu o přídavku z Disco.
A hlavní je R380 suffix ti teď neřeknu, ale výstupní hřídel u všech těch převodovek by měla být stejná.
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Sufix hlavní převodky by měl být L - jestli to na tom obrázku čtu správně. Měnit jenom jedno kolo v soukolí může vést k hlučné převodovce - stará kola jsou na sebe většinou zaběhlá. Co se týče dílů na tyhle převodovky, tak minimálně jako informaci doporučuji Ashcroft transmissions v UK. Tam si vybrat, co je vlastně potřeba. Mají i hezká vysvětlující videa s detaily, co nejsou v servisních manuálech.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já tady kdyžtak defenderovskou převodovku jednu mám. Uplně si nejsem jistý, jak snadno se ti povede sehnat "jen" tu výstupní hřídel, co má smetené to drážkování, ale to poradí jiní. Jestli se ta hřídel dá sehnat a někdo ti to vymění a rovnou udělá nějakou výměnu ložisek apod, tak to je asi dobrá cesta...