bateria min. 90Ah, 800A startovaci. Ja teraz idem vymenit dvojrocnu bateriu, je to velky zrut baterii ..
spotreba:
bezne jazdenie okolo 16,5
2 roky dozadu pocas dovolenky lahko nad 14, ale vtedy sme jazdili aj dialnicu len 120-125 kvoli kamaratovi v druhom aute, resp. jeho manzelky
teraz v septembri Dansko, okolo 3600km dokopy, cestou tam v Nemecku obcaj aj 180-200, v Dansku cely tyzden vela mesta, aj zapchy, na konci celkovy priemer 15,5. Tu ale vela pomohlo ze cestou domov cele Cesko som jazdil tu skvelu dialnicu medzi 80-100, konkretne od nemecko-ceskych hranic az domov som mal senzacnu 13,5 spotrebu. Bez toho by to bol celkovy priemer asi okolo 16.
nejazdim na spotrebu, ale ani ako blazon. vychutnavam aj komfort a ticho, aj audio, ale obcas clovek to nevydrzi, a hlavne ked som minule jazdil cely tyzden na tom, na konci neboli ine auta na cestach, len mobilne zatarasy, ktore len blokovali cestu ...

, tak som radsej presadol spat do P38, kde je jazda relax a neevokouje k stylu jazdy ked ja som sice v pohode vo vnutri, ale z vonka som ako arogantny idiot ...
je to velky RR, nie sport
ps. mam standardne pneu 255/50R20, a ked minuly rok som nahodil 275 siroke zimne gumy, tak spotreba okamzita vzrastla z 16 na 17,5. Pre spotrebu vela znamena ked su pneumatiky spravne nahustene. Len ak by niekto chcel usetrit s tym ze nafuka na prilis tvrdo, tak pozor lebo to negativny vplyv ma na komfort, na capy a silenty, a ked naozaj to prehana, moze zle dopadnut hlavne v dazdi.