Konzervace podvozku
Moderátor: Acon
Re: Konzervace podvozku
Taky by me zajimalo to co Hrocha ( na Disko ).
Nebo alespon nejakou radu - figl, cim a jak alespon trochu poradne vycistit ram zevnitr ? Diky.
Nebo alespon nejakou radu - figl, cim a jak alespon trochu poradne vycistit ram zevnitr ? Diky.
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
Na podvozek Wurth tento? (http://www.adhk.cz/produkty-ochrana-pod ... tail-76607)
a na dutiny tedy co?
Jedni hlasují pro vosk, druzí pro olej, další názor je A00. Čím ty dutiny ošetřit?
a na dutiny tedy co?
Jedni hlasují pro vosk, druzí pro olej, další názor je A00. Čím ty dutiny ošetřit?
-
- tel.: +421904204204
- auto: 3xRR P38 4,6LPG.RR
Doporučujem preštudovať http://www.korrosionsschutz-depot.de/
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
zaujimava linka, nasiel som si tam obidva mnou pouzite pripravky (Brunox-epoxy, Dinitrol) ale cakal som od toho viac. asi som to slabo obrusilMajer píše:Doporučujem preštudovať http://www.korrosionsschutz-depot.de/

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
No, do ramu asi opravdu jedine olej... zkousel jsem ho uvnitr cistit vsim moznym (stouradla, vzduch,...) ale to se uplne neda asi nikdy. Jedine snad do nej navrtat nejaky dalsi diry, coz je blbost 

- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Tak ja sa teda bonznem
Keď to niekde poriadne utopím v blate(napr, Jihlava
) Tak zoberiem Vapku nasadím taký sersám (http://www.pomocnik.sk/sada-na-cistenie ... a-75-m-A)a vyplachujem rám zo všetkých strán a cez každú dierku kým vyteká špinavá voda.Akonáhle ide čistá asi tam už nič nebude.Potom jazdím tak aspoň tri dni,hlavne aby bolo teplo.Namiešam 2l konkoru na zbrane a nejaký rezistin alebo body a poriadne prestriekam celý rám z vnútra až z toho ten kentus tečie odvšadiaľ.Nechám to tak hodinku dve postáť na igelitovej plachte lebo som ekologicky cítiaci občan a potom sa idem povoziť po prašnej ceste.Zatiaľ som neobjavil lepšiu konzerváciu dutín.nikde nič nezasychá a ani sa nelúpe ako niektoré vosky,olej super vzlína a dostáva sa aj na miesta hore kopcom.Keďže je to konkor,obsahuje inhibítory korózie a o to ide.Jediná nevýhoda je tá,že to treba opakovať každý rok alebo aspoň dva.
Asi tak.

V jednoduchosti je krása.
-
- tel.: 777842015
- auto: discovery 2 td5
Rzí načlé nebo i více chytlé dutiny a rám jsem vždycky vyfoukal rozprašovací pistolí s hadičkou bezoplachovým odrezovačem který stojí pak kč a je perfektní, vyfoukám druhý den vzduchem ven bordel a prach co vznikl sežráním rzi a vystříkám olejem na řetězy vysokozdvižných vozíků (vzlíná, vytlačuje vodu a vlhkost,zasychá povrchově aby nelepil prach,je určen pro teploty -50 až plus sto nebo víc,perfektně maže a nesmrdí.)vystříkám s tím uplně všecko...kapotu,dveře,panty nad rám, pod rám,na kastli,fakt to zprasím.. dost z toho pak slintá ale jen dva tři dny..pak si celé auto umyji šamponem s voskem kdy dávám dvojnásobné množství ředění a nakonec všechny plastové díly nastříkám čistým silikonovým olejem a trochu otřu hadrem.Toť můj recept na kastli. na ekologii od jisté doby a pár zjištěních dlabu... sory suďte mě
nikdy mi auto nekvetlo ani po vyvařce kde vosky nefungují nebo mám blbou zkušenost...

- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Ten odhrdzovač používaš taký čo ostáva modrý alebo biely?
V jednoduchosti je krása.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Tak na to sa rad pridem pozriet ak to je mozneforester píše:Tak ja sa teda bonznemKeď to niekde poriadne utopím v blate(napr, Jihlava
) Tak zoberiem Vapku nasadím taký sersám (http://www.pomocnik.sk/sada-na-cistenie ... a-75-m-A)a vyplachujem rám zo všetkých strán a cez každú dierku kým vyteká špinavá voda.Akonáhle ide čistá asi tam už nič nebude.Potom jazdím tak aspoň tri dni,hlavne aby bolo teplo.Namiešam 2l konkoru na zbrane a nejaký rezistin alebo body a poriadne prestriekam celý rám z vnútra až z toho ten kentus tečie odvšadiaľ.Nechám to tak hodinku dve postáť na igelitovej plachte lebo som ekologicky cítiaci občan a potom sa idem povoziť po prašnej ceste.Zatiaľ som neobjavil lepšiu konzerváciu dutín.nikde nič nezasychá a ani sa nelúpe ako niektoré vosky,olej super vzlína a dostáva sa aj na miesta hore kopcom.Keďže je to konkor,obsahuje inhibítory korózie a o to ide.Jediná nevýhoda je tá,že to treba opakovať každý rok alebo aspoň dva.
Asi tak.

Real Land Rover is built, not bought
Me slo o to, jak ten ram uvnitr "vydrbat" aby se odloupla pripadna rez ale to jak pisete bude bohate stacit ! Ten bezoplachovy odrezovac je jedno jaky ? Nebo mas vyzkousenej nejakej nejucinnejsi ?
-
Ja používám bezoplachový odrezovač KITTRORT. Koupil jsem někde celou krabici asi 9ks, už si to nepamatuji, za par peněz, už mám jen dvě petky... smrdí jak bolavá noha ale funguje perfektně.
ta rez je potom jako bílomodrý prášek...
- hifi
nie KITTFORT ?maroo píše:Ja používám bezoplachový odrezovač KITTRORT. Koupil jsem někde celou krabici asi 9ks, už si to nepamatuji, za par peněz, už mám jen dvě petky... smrdí jak bolavá noha ale funguje perfektně.
Peter
-
jo přesně tak KITTFORThifi píše:nie KITTFORT ?maroo píše:Ja používám bezoplachový odrezovač KITTRORT. Koupil jsem někde celou krabici asi 9ks, už si to nepamatuji, za par peněz, už mám jen dvě petky... smrdí jak bolavá noha ale funguje perfektně.

- hifi
akurat na to pozeram, to by malo nejako zreagovat s hrdzou a ako pises vytvori nejaky bielo modry prasok. ten sa potom nejako otrie a na zaschnutu vrstvu sa nanesie nieco ine, alebo ako to zreaguje sa s tym nic nerobi a rovno sup na dalsiu vrstvu?
Peter
co jsem vyčetl tak po reakci se to utře a dává se základovka, ale můžeš to opakovat dokud se ti to nezdá, někde jsem četl že postup odrezování zopakuješ klidně 3-4x.
Já mám spíše dotaz jak to (čím) dostanete do otvorů? Nějaký kompresor plus hadice a zásobník?
Já mám spíše dotaz jak to (čím) dostanete do otvorů? Nějaký kompresor plus hadice a zásobník?
-
dovnitř to rozprášíš pistolí na dutiny s hadičkou kterou si prodloužíš dle potřeby, na konec si vytvoř trysku s co nejmenšíma dírkama do stran a dopředu(ta origo je pro vosk a ten je hustý) nebo použíj trysku i s hadičkou co je na spreji na čištění klimatizací (jak se to cpe do foukacích otvorů palubovky) určitě každý jednou ročně auto takto desinfikujete... pistole na dutiny stačí nějaké hobby za pár stovek. odrezovač funguje nejlíp když do něj věc ponoříš na 24h, to už rez pravdu nenajdeš a nebo vůbec předmět, v případě rámu to nejde... upozorňuji že aerosol z odrezovače při rozprašování fakt smrdí, je to vražda dělat v nevětraném prostoru. toto není návod, ale můj postup. kdyby se někdo otrávil ať to není na mě 
opakovat dle potřeby a stačí vyfoukat, zevnitř rámu to neutřeš... potom ošetřit jako živý kov... (mastnotu!! co se dostane do porovitého rzí narušeneho matroše) spray na řetězu vzv, nebo nějakým konzervačním olejem...

opakovat dle potřeby a stačí vyfoukat, zevnitř rámu to neutřeš... potom ošetřit jako živý kov... (mastnotu!! co se dostane do porovitého rzí narušeneho matroše) spray na řetězu vzv, nebo nějakým konzervačním olejem...