jdou na free xenony?
Moderátor: Safraporte
jdou na free xenony?
Ahojte tady všichni a po řase vás tady všechny zdravím. Chtěl bych poradit ohledně světel jestli tam jdou předělat xenony a pokud ano tak jak a co....děkuji za případné odpovědi...Petr
Už to tedy někdo z Vás má namontované? Měl bych o ně taky zájem. Ta avizovaná cena 3.000,- Kč je včetně DPH? Jestli tomu dobře rozumím, tak ten " xenon " nahradí současnou H7, když přepnu na dálkové, tak předpokládám, že budu svítit původním " obyčejným " světlem, že ano? Díky za vysvětlující info.
Freelandering - stav duše
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Jo taky to taky chapu, coz mi prijde divne, svitit potkavaci xenon a dalkove normalniDe Lite píše:Už to tedy někdo z Vás má namontované? Měl bych o ně taky zájem. Ta avizovaná cena 3.000,- Kč je včetně DPH? Jestli tomu dobře rozumím, tak ten " xenon " nahradí současnou H7, když přepnu na dálkové, tak předpokládám, že budu svítit původním " obyčejným " světlem, že ano? Díky za vysvětlující info.

Free Td4 2004 HSE automat
Ahoj všem. Tak už mám namontovaný xenony na LRF Td4 2003, kde nahradily H4. Mám 8000K a svítí bezvadně. Montáž trvala asi hodinu. Sada stála 5000,-Kč a to proto, že jsou překlápěcí na potkávací i dálkové, tedy jedna výbojka s překlopným krytem. Mám slíbeny i fotky z jednotlivých fází montáže. Jak je budu mít, pověsím je sem - tedy jestli to technicky zvládnu.
Petr
P.S. Je paradoxem, že xenony stály skoro stejně jako tři hadice od turba !
Petr

Landy je pro fandy !!!
XENONY
Zdravím všechnyPetr píše:Ahoj všem. Tak už mám namontovaný xenony na LRF Td4 2003, kde nahradily H4. Mám 8000K a svítí bezvadně. Montáž trvala asi hodinu. Sada stála 5000,-Kč a to proto, že jsou překlápěcí na potkávací i dálkové, tedy jedna výbojka s překlopným krytem. Mám slíbeny i fotky z jednotlivých fází montáže. Jak je budu mít, pověsím je sem - tedy jestli to technicky zvládnu.
Petr![]()
Přikládám sem fotky montáže xenonů za Petra.
Dále bych odpověděl na některé vaše otázky.
1.schválení provozu na pozemních komunikacích.
Dodělávané xenonové výbojky nejsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích.
Jeden z důvodů je ten že světlomety musí být vybaveny automatickým naklápěním paraboly podle
zatížení vozu.Co sem pátral u známých(technik STK,policista Městské policie)tak prej se to moc
neřeší.
2.klopená a dálková světla-v nabídce H4 xenonů je systém který pomocí elektromagnetů posouvá xenonovou výbojku a tím je zajištěno přepnutí klopených a dálkových světel.
Asi Vás bude taky zajímat reakční doba pro ty co rádi blikají dálkovými světly.
Reakční doba na probliknutí u rozsvícených xenonech je k nerozeznání od normální H4.
Probliknutí u zhasnutých xenonech je problém (než se výbojka rozsvítí do plné svítivosti tak jí to trvá zhruba cca 4 vteřiny.
3.označení 6000k,8000K,12000K toto označení se používá pro zabarvení světla(bílá,do modra,do fialova).
4.montáž-montáž lze zvládnout během 1 hodiny.
5.spotřeba-klasická H4 odebírá 55W,xenonová výbojka má odběr 35W
6. Cena přestavbové sady na H4 je 5000kč včetně DPH.
Případné dotazy nebo obědnávky na tel 720 107 107
Re: XENONY
xenony
- Přílohy
-
- DSC00873.jpg (44.26 KiB) Zobrazeno 7596 x
-
- DSC00872.jpg (51.54 KiB) Zobrazeno 7594 x
-
- DSC00870.jpg (33.71 KiB) Zobrazeno 7598 x
Re: XENONY
xenony
- Přílohy
-
- DSC00885.jpg (21.22 KiB) Zobrazeno 7604 x
-
- DSC00884.jpg (21.31 KiB) Zobrazeno 7584 x
-
- DSC00878.jpg (33.08 KiB) Zobrazeno 7580 x
Naposledy upravil(a) tomasba dne 15 čer 2008 15:58, celkem upraveno 2 x.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Re: jdou na free xenony?
Trochu oživím téma
Xenonová světla na autech neprojdou STK
Xenonová světla na autech neprojdou STK
Obávám se, že Safraporte má v tomto pravdu.Asi s tím budou mít na STK problém.To byste museli měnit celá světla, a to je od 15 tis. nahoru.
Já mám obyčejné H4 s xenonovým efektem od Phillipsu, 300 Kč jedna, modré jasné světlo. Na potkávačky to svítí lépe, na dálku se světlo malinko víc rozplizne
Xenon to asi není, nicméně na pohled to vypadá stejně a na technické proti tomu neměli ani Ň.