Motorová pila

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
gibson
tel.: +421907201052
auto: DI 300, mini, vw t2

Re: Motorová pila

#261 Příspěvek od gibson » 23 říj 2014 23:00

lumberjack píše:Nebylo to úplně potřeba, ale bylo to rychlejší a snažší... Lišta má 107cm, borovice nakonec měla 8cm2.
ta lista - priestor pre vasu reklamu :rofl :rofl :rofl
DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk

gibson

#262 Příspěvek od gibson » 05 lis 2014 22:28

rozhodol som sa s vami podelit o svoje zazitky z prace . sice sa nejedna len o pily ale inu temu som nenasiel (a kvoli vyhladavanie na fore ani nebudem :P)

pre predstavivost nase oblubene biozlozky v palive :twisted:
Přílohy
20140929_113346.jpg
20141104_094850.jpg
20140930_113223.jpg
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

gibson

#263 Příspěvek od gibson » 05 lis 2014 22:32

a trochu ludovej tvorivosti :grin:
Přílohy
nahrada regulacie otacok na kosacke
nahrada regulacie otacok na kosacke
ciganska stajlovana pila
ciganska stajlovana pila
chlapci z cestnych stavieb vymenili lozisko na zaberovom kole ale stale gulicky im tam ostali - keby ze tento stroj sam nenastartujem tak by som im neveril ze fakt funguje
chlapci z cestnych stavieb vymenili lozisko na zaberovom kole ale stale gulicky im tam ostali - keby ze tento stroj sam nenastartujem tak by som im neveril ze fakt funguje
20140520_143215.jpg
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#264 Příspěvek od lumberjack » 06 lis 2014 21:40

gibson: :D ta stihlka je fakt vytuněná i pěkně stříklá do laku. Je to vážně jen MS170???, tohle se vážně jen tak nevidí hehe...

biosložky v palivu jsou čim dál horší holt no... hodně síry, hodně řepky a spousta věcí, co jsou lacinější než ropný produkty. nastaví se to a vydělá se, poser se koncový zákazníku, dolož to, prokaž to, budu se soudit na ctiutrhání, že mě obviňuješ, že já ctihodný provozovatel pohonýh hmot jsem... hovno, useknout ruku a zaplať všem, kterým si zničil motor... jinak já teď pořídil celkem podivně 300l surového řepkového oleje za 9000kč. ten co pěstuje pan babiš a přidává ho do nafty. asi mu zbyl, než si odsouhlasí zase nějakej zákon. je mi to fuk, ale dýl jak tejden to v pile nenechám, lepí to sakra fest, asi by čerpadlo řeklo, kup si teda nový vole... :mrk

gibson

#265 Příspěvek od gibson » 09 lis 2014 14:35

lumberjack píše:gibson: :D ta stihlka je fakt vytuněná i pěkně stříklá do laku. Je to vážně jen MS170???, tohle se vážně jen tak nevidí hehe...

biosložky v palivu jsou čim dál horší holt no... hodně síry, hodně řepky a spousta věcí, co jsou lacinější než ropný produkty. nastaví se to a vydělá se, poser se koncový zákazníku, dolož to, prokaž to, budu se soudit na ctiutrhání, že mě obviňuješ, že já ctihodný provozovatel pohonýh hmot jsem... hovno, useknout ruku a zaplať všem, kterým si zničil motor... jinak já teď pořídil celkem podivně 300l surového řepkového oleje za 9000kč. ten co pěstuje pan babiš a přidává ho do nafty. asi mu zbyl, než si odsouhlasí zase nějakej zákon. je mi to fuk, ale dýl jak tejden to v pile nenechám, lepí to sakra fest, asi by čerpadlo řeklo, kup si teda nový vole... :mrk
prinajlepsom to bola 180tka ale ako kazda 2ha ciganska pila - zadreta - opravit - pridem si pre nu po podpore :Pohoda:
ako kvapalinu na mazanie retaze som uz tiez nasiel kde co - klasika je cigansky prepaleny olej, cerveny olej do benzinu, transformatorovy olej...
vysledok je niekedy ze to nemaze preto ze to je riedke atd. ale je to stale lepsi pripad ako jedly olej ktory v kombinacii s teplom a pilinami po vychladnuti spravi kraaasne lepidlo ktore zalepi zavitovku alebo cerpadielko :rock
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

lumberjack

#266 Příspěvek od lumberjack » 09 lis 2014 23:26

gibson píše:
lumberjack píše:gibson: :D ta stihlka je fakt vytuněná i pěkně stříklá do laku. Je to vážně jen MS170???, tohle se vážně jen tak nevidí hehe...

prinajlepsom to bola 180tka ale ako kazda 2ha ciganska pila - zadreta - opravit - pridem si pre nu po podpore :Pohoda:
ako kvapalinu na mazanie retaze som uz tiez nasiel kde co - klasika je cigansky prepaleny olej, cerveny olej do benzinu, transformatorovy olej...
vysledok je niekedy ze to nemaze preto ze to je riedke atd. ale je to stale lepsi pripad ako jedly olej ktory v kombinacii s teplom a pilinami po vychladnuti spravi kraaasne lepidlo ktore zalepi zavitovku alebo cerpadielko :rock
Jde o to, že já těch 300litrů/rok vycákám po lese tak jsem tam taky dával cokoliv, a 30kč/l je fajn, ale nenechal bych to v pile. Dáváš tady ale pěkný příklady, pokračuj :grin:

lumberjack

#267 Příspěvek od lumberjack » 14 lis 2014 22:10

Po dnešní zkušenosti, budu všem doporučovat, aby si koupili značkovou pilu raději od pochybných prodejců za poloviční cenu (rozuměj čórky). Už mě nebaví, jak vždy když se stane nějaký problém, za vše může zákazník. V březnu jsem si koupil novou H560xp, s pilou jsem byl velice spokojen. Patřím k těm lidem, co jsou spíš magoři v pečování o stroje, než, že na ně dlabou. Každá moje pila má záznamník a přesně natočený hodiny a kdy kde a co se podělalo. Možná proto mám stále ještě H357xp, která má natočenejch 2850hodin!!! Ne motohodin, ty se u stroje co točí takový otáčky počítaji úplně jinak, ale poctivejch reálnejch hodin. Nicméně mi pila začala chodit nepravidelně, nedržela volnoběh a směs tam lítala sem tam. Je to Autotune, takže karburátor nepošteluješ, ještě tu pilu neznám, tak jsem se v ní nechtěl vrtat, když je v záruce. Odvezu jí k prodejci, popíšu závadu, poslechnu si jak mám špinavý vzduchový filtr (ta samá osoba si nepamatovala, že jsem tam před měsícem kupoval nový) blabla. Po týdnu, kdy se mi neozvali, jsem se tedy dostavil sám. Závada: utržená příruba plastová u karburátoru. Pila si přisává vzduch. Říkám ok, vyměntě to, je to na záručák a je to. Ne, prý je to moje vina, já jsem to zavinil. Ptám se jak jsem to teda udělal? No pila byla hodně namáhaná a hodně se s ní řeže a... Povídám, děláte si prdel? Když si urazim brzdu a musim koupit novou, ok, to se stane, ale tohle? Ukažte mi jak jsem to zavinil já. No prostě jste s pilou moc řezal a tím jí namáhal a pak došlo k závadě. Řikám, dokažte mi teda, že tam nebyla nějaká skrytá vada materiálu, nebo že to není konstrukční vada? Eehh... Tohle je špatně. Povídám, ok, budu to tedy dělat jako většina kluků co znám. Místo abych u vás pravidelně kupoval 1-2 pily/rok, budu je kupovat za poloviční cenu jinde. Sice bez záručáku, ale ten je očividně k ničemu. Moc tomuhle nerozumim. Já se zákazníkovi vždy snažím vyjít vstříc a ne abych... Je to škoda, zase mě systém semlel a donutil, abych podporoval svinstvo. Pak nemá bejt člověk schizofrení paranoid, achjo

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#268 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 15 lis 2014 00:18

To lumberjack: tohle je dost smutný. Snad jedině zkusit jiného prodejce, jsem myslel, že huskashopy budou fungovat trochu jinak, že to bez keců vyměněj a přidaj třeba par litru oleje jako bonus, jasne ze te zajima aby pila fungovala a ne tri litry oleje navic, ale proste nejakej darek, neco na zlepseni nalady, ale tohle je vazne na kopanec do rozkroku.

Ja zrovna dal trochu na prdel svoji huskarnicce z roku 76 maličko jsem ji podržel pod krkem s tupým řetězem a ona se chudák trochu přehřála, utavil se horní plastovej kryt oddoutnalo trochu izolace z kabelu ke svíčce a pak hekla kuckla a usnula. Vychladla asi za dvacet minut, pak jsem ji zas rovnou natočil a dál řezal jeden tlustej trám za druhým, jsem si zrovna říkal, že bych se mohl plácnout přes kapsu a mít nějakou novou spolehlivou pilu s komfortem záruky, ale když to tu čtu, tak si asi pujdu slepit ten kryt a par let ještě budu pižlat s touhle starou poctivkou.
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#269 Příspěvek od MadTom » 15 lis 2014 07:18

A bylo to do pul roku od koupe? Pokud ano tak oni musí dokázat, ze jsi to poškodil ty. Jinak je to bohužel na soudního znalce, kterého oni potom zaplati.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#270 Příspěvek od Balú » 15 lis 2014 19:38

:nech a spytal si sa co si vlastne predstavuju pod pojmom vela rezat ,co je vela rezat z profesionalnym strojom ? :hmm: celkom jasne ti naznacili ze mas tych pil malo,mas si ich do lesa nosit tri a v priebehu dna striedat :hmm: vsetko si doveryhodne zdokumentovat a v pripade poruchy preukazat ze napriek tomu ze si rezal s tromi pilami v priebehu dna aj tak sa jedna pokazila... :Ale fuuj: to je servis na oplutie ,hlavne ked od nich vkuse kupujes nove stroje,sa im vyhroz ze si uz u nich nekupis ani retaz

gibson

#271 Příspěvek od gibson » 15 lis 2014 20:44

lumberjack píše:Po dnešní zkušenosti, budu všem doporučovat, aby si koupili značkovou pilu raději od pochybných prodejců za poloviční cenu (rozuměj čórky). Už mě nebaví, jak vždy když se stane nějaký problém, za vše může zákazník. V březnu jsem si koupil novou H560xp, s pilou jsem byl velice spokojen. Patřím k těm lidem, co jsou spíš magoři v pečování o stroje, než, že na ně dlabou. Každá moje pila má záznamník a přesně natočený hodiny a kdy kde a co se podělalo. Možná proto mám stále ještě H357xp, která má natočenejch 2850hodin!!! Ne motohodin, ty se u stroje co točí takový otáčky počítaji úplně jinak, ale poctivejch reálnejch hodin. Nicméně mi pila začala chodit nepravidelně, nedržela volnoběh a směs tam lítala sem tam. Je to Autotune, takže karburátor nepošteluješ, ještě tu pilu neznám, tak jsem se v ní nechtěl vrtat, když je v záruce. Odvezu jí k prodejci, popíšu závadu, poslechnu si jak mám špinavý vzduchový filtr (ta samá osoba si nepamatovala, že jsem tam před měsícem kupoval nový) blabla. Po týdnu, kdy se mi neozvali, jsem se tedy dostavil sám. Závada: utržená příruba plastová u karburátoru. Pila si přisává vzduch. Říkám ok, vyměntě to, je to na záručák a je to. Ne, prý je to moje vina, já jsem to zavinil. Ptám se jak jsem to teda udělal? No pila byla hodně namáhaná a hodně se s ní řeže a... Povídám, děláte si prdel? Když si urazim brzdu a musim koupit novou, ok, to se stane, ale tohle? Ukažte mi jak jsem to zavinil já. No prostě jste s pilou moc řezal a tím jí namáhal a pak došlo k závadě. Řikám, dokažte mi teda, že tam nebyla nějaká skrytá vada materiálu, nebo že to není konstrukční vada? Eehh... Tohle je špatně. Povídám, ok, budu to tedy dělat jako většina kluků co znám. Místo abych u vás pravidelně kupoval 1-2 pily/rok, budu je kupovat za poloviční cenu jinde. Sice bez záručáku, ale ten je očividně k ničemu. Moc tomuhle nerozumim. Já se zákazníkovi vždy snažím vyjít vstříc a ne abych... Je to škoda, zase mě systém semlel a donutil, abych podporoval svinstvo. Pak nemá bejt člověk schizofrení paranoid, achjo
ak dobre chapem tak prdla priechodka medzi valcom a karburatorom?
presne tuto pilu som asi rozobratu nemal (chvala bohu) ale toto mi urcite nepride ako vec ktora sa opotrebuje pouzivanim
na huskach som menil viac krat priechodky ale tie netesnili kvoli tomu ze uz boli stare, natiahnute a stvrdnute co sa urcite neda na pile
skus ked tak hodit fotku dielu, ktory menili alebo fotku na pile ;)
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

lumberjack

#272 Příspěvek od lumberjack » 15 lis 2014 20:59

Pilu jsem koupil v březnu, je to teda cca 8měsíců a je mi jasný, že oni si pomelou svoje a já nic nedokážu. Kdysi jsme kupovali v takovejhle krámech olej na lištu, měli rozlejvanej za rozumnou cenu. To zrušili. Dneska vám nabídnou bioolej za 75kč/litr. Níž se nedostanu dušuje se prodejce, ok budu shánět jinde. Dáte mi nějakou slevu na řetězy a lišty? No to vám nedám, ok, seženu si je jinde. Je to pro nás spotřební zboží a za rok toho nakoupíš docela dost. No a třeba na KOXu tam mají výhodné sady a pořád se snaží něco přihodit. Neznám nikoho v okolí, kdo by tam řetězy a lišty nekupoval. Moc tomuhle přístupu nerozumím, ale je to každého věc. Holt budu i ty pily kupovat jinde. A pokud si prodejce myslí, že si to kluci v lese mezi sebou neřeknou, tak se sakra plete. Protože když někoho potkáš, mezi prvníma otázkama je kde a za kolik nakupuje... Volal jsem jinému prodejci a ten mi po telefonu navrhl, ať to přivezu a že s tim něco zkusíme udělat. Je to holt v lidech.

Hanys_a_Kaca: kdybys tohle udělal nějaký nový pile nebo nějaký náhražce pily, tak ti v tom cinkne a je to, nebo by se ti roztavila v rukách celá :D
tyhle starý husky jsou v podstatě nezničitelný... než s tim začneš řezat špinavý dřevo a nechce se ti pořád brousit a tomu holt nakonec neodolá žádná pilka :ty jeden...: :grin:

gibson: pilu ještě nemám doma. prej jí maji rozebranou a čekají na díl, takže jsem to ani neviděl a do dílny mě pustit nechtěli, asi sem se tvářil velmi přátelsky :grin:

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#273 Příspěvek od MadTom » 16 lis 2014 00:21

Jak že ti to nechtěli ukázat? Vždyť to není jejich ale tvoje pila. A když tebe nechtějí pustit do dílny, tak ať přinesou pilu a to hodně rychle. Taky bych uměl tvrdit, že je tam něco pokažené a že to není záruční a vůbec to neukázat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

lumberjack

#274 Příspěvek od lumberjack » 16 lis 2014 21:42

...
Někdy je lepší, si po léčení rýmičky slivovicí, jít raději rovnou lehnout...

lumberjack

#275 Příspěvek od lumberjack » 19 lis 2014 11:06

Tak nevim, dnes mi volali a pila je opravena a záruka se na to najednou samozřejmě vztahuje. Popletli to prý s jinou pilou. Tak buď má někdo smůlu a stejnou závadu zaplatí nebo to prostě jen zkoušeli a pochopili, že bych tam vážně nekoupil už ani nýtek do pásma... Nicméně ať tak nebo tak, něco je pokaždé špatně. :hmm:

desmosedici-rr
auto: free

#276 Příspěvek od desmosedici-rr » 22 lis 2014 22:25

ahoj,pila stihl 036 , asi tak 3měsíce stála včera jsem s ní šel řezat no nechtělo se ji chytnout ale chytla, asi po 30minutách začla chcípat,takže nedrží volnoběh a nechce jít do otáček, když se dostane náhodou do otáček tak v max otáčkách jde,co jí může být, než zajdu do servisu ? ucpaná tryska,svíčka?díky za radu

gibson

#277 Příspěvek od gibson » 22 lis 2014 22:33

desmosedici-rr píše:ahoj,pila stihl 036 , asi tak 3měsíce stála včera jsem s ní šel řezat no nechtělo se ji chytnout ale chytla, asi po 30minutách začla chcípat,takže nedrží volnoběh a nechce jít do otáček, když se dostane náhodou do otáček tak v max otáčkách jde,co jí může být, než zajdu do servisu ? ucpaná tryska,svíčka?díky za radu
karburator ;)
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

desmosedici-rr

#278 Příspěvek od desmosedici-rr » 22 lis 2014 22:44

gibson píše:
desmosedici-rr píše:ahoj,pila stihl 036 , asi tak 3měsíce stála včera jsem s ní šel řezat no nechtělo se ji chytnout ale chytla, asi po 30minutách začla chcípat,takže nedrží volnoběh a nechce jít do otáček, když se dostane náhodou do otáček tak v max otáčkách jde,co jí může být, než zajdu do servisu ? ucpaná tryska,svíčka?díky za radu
karburator ;)

tak myslíš vyčistit?

gibson

#279 Příspěvek od gibson » 22 lis 2014 22:46

desmosedici-rr píše:tak myslíš vyčistit?
presne tak ;)
DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty

desmosedici-rr

#280 Příspěvek od desmosedici-rr » 22 lis 2014 22:51

a jaké je základní nastavení trysek,po uplném utažení kolik otáček povolit náhodou nevíš? dík

Odpovědět