IRD -VCU -nebo dif
Moderátor: Safraporte
IRD -VCU -nebo dif
při jízdě po rovince asi 80km/hod najednou Free začalo zpomalovat / jako kdyby brzdilo / tak jsem začal brzdit a asi při 30km/hod se zezadu od difu ozývalo takový kovový pravidelný bouchání jako přes zuby i když jsem vymáčknul spojku a přidal plyn tak to stále stejně pravidelný bouchalo podle rychlosti jízdy, hned jsem zastavil a auto nechal odvézt domů na plaťáku doma jsem sundal celý kardan s VCU a auto jelo normálně a teď DOTAZ jak poznám co je špatného než nechám měnit IRD nebo zadní dif, vývod z IRD se při jízdě točí, zkoušel jsem to na zvednutým předku / bez kardanu / tak by snad mohla být OK - VCU je 1,5 roku po repasy a má najeto kolem 3500km tak jsem z toho célej na větvi ha ha ha, tak prosím o Váš názor než to dám někam do servisu díkyyy za radu
- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Re: IRD -VCU -nebo dif
Ak by bola IRD v .... Tak by tie zvuky isli z miesta kde je, nie zo zadu. Kovove lupanie, buchanie podla rychlosti jazdy. Zazil som to. Moj nazor ze to je to dif. Som zvedavy co napisu skusenejsi.
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
Žádný názor
abych věděl odkud začít jestli zepředu auta nebo odzadu
díkyy za jakoukoli myšlenku

díkyy za jakoukoli myšlenku
Vždycky když začneš zepředu tak je průser vzadu a když začneš vzadu je průser vepředu.
To funguje na sto pro.
To funguje na sto pro.

Tak asi odprostřed VCU 

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
A jak jsou na tom kříže v kardanech nebo kloub na předním kardanujarmik píše:při jízdě po rovince asi 80km/hod najednou Free začalo zpomalovat / jako kdyby brzdilo / tak jsem začal brzdit a asi při 30km/hod se zezadu od difu ozývalo takový kovový pravidelný bouchání jako přes zuby i když jsem vymáčknul spojku a přidal plyn tak to stále stejně pravidelný bouchalo podle rychlosti jízdy, hned jsem zastavil a auto nechal odvézt domů na plaťáku doma jsem sundal celý kardan s VCU a auto jelo normálně a teď DOTAZ jak poznám co je špatného než nechám měnit IRD nebo zadní dif, vývod z IRD se při jízdě točí, zkoušel jsem to na zvednutým předku / bez kardanu / tak by snad mohla být OK - VCU je 1,5 roku po repasy a má najeto kolem 3500km tak jsem z toho célej na větvi ha ha ha, tak prosím o Váš názor než to dám někam do servisu díkyyy za radu

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Tak zatím jezdím jen na předek, jezdí lehce bez jakýchkoliv pazvuků, přesto jsem objednal nový oleje do IRD a difu + nový silentbloky na zadní dif, který chci oddeklovat a podívat se jestli ty rány neporychtovali soukolí, sundal jsem kardany od VCU tam to taky drželo na ozubení přes ten středový šroub a podložku pevně, kříže taky nemají vůly a kloub u IRD jsem dělal i s novou manžetou před 1.5 rokem společně s montáží repasovaný VCU, tak uvidím co najdu v difu a jak dopadne VCU, kterou jsem poslal na
přezkoušení, modlím se aby to nebyla IRD do toho se doma nepustím tak asi servis, ale odstrojený to jezdí parádně tak nevím rád si poslechnu názor zkušenějších díkyyy
přezkoušení, modlím se aby to nebyla IRD do toho se doma nepustím tak asi servis, ale odstrojený to jezdí parádně tak nevím rád si poslechnu názor zkušenějších díkyyy
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Uvidíš co bude v oleji, až ho budeš měnit. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bude visko OK, můžeš zkusit vyndat pastorek z IRD, je v domečku na 5ti šroubech, je venku za chvíli.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Tak jsem kousek pokročil, sundání víka diferenciálu, olej i kolečka ok trochu tmavší olej tak výměna + nový 3 silentbloky difu, visko odesláno na kontrolu, měla by se vrátit tento týden výměnným způsobem jako reklamace tímto chci poděkovat
, kardany i ložiska visko ok, no a teď průser vypustil jsem olej z IRD nebyl to olej ale něco jako stříbřenka a na magnetu výpušťáku 2 kousky plíšku něco jako z klece ložiska a když otočím s tím vývodem na kardanku tak má skoro 10° vůli tak mě čeká shánění IRD
,sám si na repas netroufnu bo jsem laik a v okolí Chebu žádný servisák na LR není, tak zatím jsem tam dal nový orig. olej a ono to jezdí je to asi troufalost ale musím jezdit

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Vyndej ten domeček s tím pastorkem a budeš vědět hned, případně sem dej fotku, teoreticky
můýe být problém jen v ložisku, ale moc nadějí tomu nedávám. Jezdit s tím znamená to, že pokud by to ještě bylo zachránitelné, můžeš to dorazit.

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Me toto dělala různě sjeta kola. rozdíl byl pouze 1 mm na vzorku. Trocha stribrenky je v prevodaku skoro vždycky. Ale vyndej ten domeček jak piše Eliott.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Tak opět další pokrok za mnou - výměna IRD, stará byla v
Tímto bych chtěl poděkovat ELIOTOVI a jeho chlapcům - v pátek dotaz na koupi s výměnou, v pondělí ráno objednaný a odpoledne hotovo s odjezdem na Chebský západ vše proběhlo OK - doporučuju teď jen čekám na VCU
a pak to vlákno můžem smáznout

tak a konečná fáze - došla VCU byl s ní nějaký problém tímto bych chtěl poděkovat za nový bezplatný repas , vše smontováno s kardanama a nasazeno na auto, rozdíl znatelný, tichý chod vše svítí i cvrliká z kopce HDC / i do mokrý a travnatý stráně jede jak divoký občas si bliklo TC, jsem mile překvapen co vše FREE - zdolá tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat všem za radu a pomoc při zprovoznění - bude-li toto moje téma nezajímavé prosím SMAZAT