forum som prehladaval ale toto konkretne som nenasiel tak dufam ze sem nehadzem duplu

Mam vlastne hned 3 otazky. Som hrdym majitelom Freecka r.v. 2000, 1.6i V16 88kw.
1. Posledne mesiace mi spojka robi taku vec, ze jej chvilu trva po zosliapnuti kym spadnu otacky. Take ak radim napr pri 3k, stlacim spojku, otacky este 1-2 sekundy ostanu na 3k, a az potom zacnu klesat. Zaroven tu sekundu dve ide z motora zvuk ako ked ho turujem na neutrali, co vlastne robim. Chcem len vediet ci je to predzvest niecoho zleho, alebo je to bezna vec. Co mi vraveli tak nejaky morot od Skody to robi kazdy druhy. Auto ma najazdenych 208k km.
2. Po kolkych km menite motorovy olej ak jazdite vacsinou mimo mesto a mimo dialnic (teda po dedinkach a medzi nimi), a akym olejom mate najlepsie skusenosti (planujem menit cez vikend a neviem co si mam kupit) a kolko litrov mi vlastne treba?
3. Co moze sposobovat to, ze mi auto netopi (ani nejde klima, proste aky vzduch je vonku, taky fuka z fukarov). Ventilator sa kruti o dusu, menil som viecko expanzky aj kontroloval tesnenia. Zaujimave je, ze motor sa neprehrieva (s vynimkou dlhsej jazdy do kopca, vtedy stupa az pred cervenu hranicu, po vysliapani na kopec a jazde z kopca teplota ihned klesa na prevadzkovu teplotu). Niekde sa mi straca aj chladiaca kvapalina (od decembra som uz dolial vyse litra), ale unik nikde nevidno, nic nie je mokre ani pod autom neostava mlacka. Este take pozorovanie, ak dojazdim, otvorim kapotu a mam vodu v chladiacej nadrzke fakt nizko, tak ked otvorim viecko expanzky vznikne podtlak alebo co a voda stupne (co viem tak to tiez nie je bezne).
Dakujem za kazdu radu.