dálkový ovládač
Moderátor: Safraporte
dálkový ovládač
Chci tu otevřít věc která asi otravuje všechny :dálkové ovládání.Když chci otevřít dveře dalkáčem,tak běhám kolem auta a skouším ho zaměřit na palubní desku-kde je asi přijímač signálu a mačkám jak blb než se to podaří.Baterku v autě i v ovládači mám novou a ovládač jsem nechal zkontrolovat odborníkovi OK.Pokud je to blbosti výrobce,tak bych rád věděl,jak systém vylepšit?Skusil to někdo?Jsem mechanik a ne elektrikář .
Re: dálkový ovládač
nejlepe naprogramovat novy a je pokoj,mam skladem a diagnostiku take
Mně by se docela hodila ta diagnostika a zjistit jak na tom moje auto je.. chtěl jsem takovou tu co je přes bluetooth a do mobilu aspoň na zjištění chyb, jenže stejně bych pak musel do servisu na zjištění co ta chyba znamená...
Bohuš
- zbyna05
- tel.: 723370339
- auto: Freelander 2002
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, diagnostiku ti domluvím bud vyskoušíme klasiku u sousedá nebo v podlesí u Jardy.
Zastav se jak pojedeš kolem, aspon se poznáme já mám toho stříbrného Free.
Čao Mira Tvrdý
Oznice
Čao Mira Tvrdý
Oznice
Program i ovlídač jsou prý v pořádku,ovládače jsou asi slabé,mají krátký dosah.Nejde to nějak vylepšit?
Mohol sa Ti rozladiť rezonátor vo vysielači (v kľúčenke) alebo sa posunul stredný kmitočet vo filtri na prijímači. Nauč kľúčenku do iného auta a vyskúšaj dosah. Ak bude špatný, tak vymeň (daj vymeniť rezonátor 433MHz v kľúčenke). Ak bude dosah dobrý, tak obstaraj výmenu filtra v prijímači. Prijímač sa dá vymeniť jednoducho - je to taká zelená krabička posadená na budíkoch, pod tým šedivým plastovým krytom, to sa zhodí jednoducho. V tej krabičke je len prijímač, vyhodnotenie kódu vykoná ECU, takže po výmene sa nič neučí ani nesynchronizuje.
Ono záleží na tom aké je k dispozícii vybavenie a skúsenosti. Často potom vyjde najlacnejšie kúpa ovládača a prijímača z ebay.
Ešte jedna vec, neni vhodné mať dosah desiatky metrov, uľahčí to zneužitie signálu. Ja mám na Free1 rv01 dosah tak 5m.
Ono záleží na tom aké je k dispozícii vybavenie a skúsenosti. Často potom vyjde najlacnejšie kúpa ovládača a prijímača z ebay.
Ešte jedna vec, neni vhodné mať dosah desiatky metrov, uľahčí to zneužitie signálu. Ja mám na Free1 rv01 dosah tak 5m.
Včera som to skúšal a dosah ma okolo 10 metrov. Je jedno či z predu alebo zo zadu. Viac asi ani neni nutné. Možno by si mohol vyskušat nejaky iny ovladač z ineho freelandera. Ja mam sice druhy ovladač a ten vyzera uplne v poriadku,ale ovladat s nim tiež nejde.
Ak máš ovládač od auta, ktorý nejde, tak ho skús synchronizovať. Keď blbnem s elektrikou a mám odpojenú aku - ovladač prestane ovládať, tak stlačím obidve tlačidlá nejak na 5s a potom sa to chytí. Niekde je tu aj popísaný presný postup.
Dosah ovládače mám max.2-3m a to je málo.Nahození po výměně baterky jsem už dělal mockrát.Zřejmně tedy ten vysílač,jsem rád že tu máme i odborníky na elektro,já vím jen to že kope.Pokusím se najít někoho,kdo by to opravil,dík za rady.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
K tomu možná ujetému kmitočtu - než do toho začnete rýpat, tak změřit - ono to jde s příslušnou technikou docela jednoduše. A než začnete rýpat do přijímače v autě, tak zkusit s jiným dálkovým ovladačem. No a myslím si, že třeba u Slámy bude těchto elektronických hraček dost, takže než rozebírat a zjišťovat kde je problém a následně opravovat a testovat a za tohle celé někomu platit, jednodušší a nejspíš ve výsledku i levnější a rychlejší bude výměna celé krabičky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Ahoj Miro, sorry, že odepisuju až teď. Právě mám chvilku tak sedím na fóru. Když bude čas a pojedu kolem tak se stavím aspoň se pozdravit.. Ale nedávno jsi jel taky kolem... Tuším že asi přezoutzbyna05 píše:Zdar, diagnostiku ti domluvím bud vyskoušíme klasiku u sousedá nebo v podlesí u Jardy.
Čao Mira Tvrdý
Oznice

Bohuš