zablokovana zadna brzda
Moderátor: Safraporte
zablokovana zadna brzda
Viem,ze takato tema sa tu riesila,ale vyhladavanie mi nic nenajde. Preto to tu davam znovu.
Houstone, mam problem:
Asi 3 dni som nejazdil,ale dosiel som bez problemov. A dnes sa chcem pohnut z miesta, a ani bohovi.
Rucna brzda sa chovala nejak divne,skoro ziadny volny pohyb. Dozadu to ide nasilu, a dopredu to ide hooodne nasilu.Kolesa su rovno dopredu, bez vytocenia. Ked to nasilu pohnem dopredu,tak to pri zastaveni zahamuje. Zistil som,ze to je lave zadne koleso. Nakoniec to asi budem musiet dat odviezt k mechanikovi. Ale mal by niekto nejaku radu, ci to je zaseknutou lamelou,alebo nieco prasknute. Urobil som jednu vec,a to ,ze som uplne povolil lanka na rucnej brzde. Efekt ziadny. Ci sa trebars da zhodenim kolesa k niecomu dostat a povolit to,alebo nieco podobne.
Ma to bubnove zadne brzdy. Free 1 , benz, 1,8 . 1999 .
Dik.
P.S. Obcas bolo citit zapach po jazde,ale nie vzdy. Skusal som presahat vsetky kolesa,ale boli vzdy studene.
Houstone, mam problem:
Asi 3 dni som nejazdil,ale dosiel som bez problemov. A dnes sa chcem pohnut z miesta, a ani bohovi.
Rucna brzda sa chovala nejak divne,skoro ziadny volny pohyb. Dozadu to ide nasilu, a dopredu to ide hooodne nasilu.Kolesa su rovno dopredu, bez vytocenia. Ked to nasilu pohnem dopredu,tak to pri zastaveni zahamuje. Zistil som,ze to je lave zadne koleso. Nakoniec to asi budem musiet dat odviezt k mechanikovi. Ale mal by niekto nejaku radu, ci to je zaseknutou lamelou,alebo nieco prasknute. Urobil som jednu vec,a to ,ze som uplne povolil lanka na rucnej brzde. Efekt ziadny. Ci sa trebars da zhodenim kolesa k niecomu dostat a povolit to,alebo nieco podobne.
Ma to bubnove zadne brzdy. Free 1 , benz, 1,8 . 1999 .
Dik.
P.S. Obcas bolo citit zapach po jazde,ale nie vzdy. Skusal som presahat vsetky kolesa,ale boli vzdy studene.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: zablokovana zadna brzda
Mi dělalo to samé měl jsem brzdy po celkové GO akorát lanovody jsem nechal staré a to byl ten problém .Jak se daly nové je klid.
Myslis lanovody na rucnu brzdu?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Ani ne měsíc zpátky jsem řešil podobný problém. Shodou okolností taky levý zadní. U mě byl problém v zatuhnutí. Když sundáš buben tak v dolní části je páčka(nebo jak to mám nazvat) kde je ukotvený lanko,před tím je ta dlouhá pružina. Tak mrkni jestli se ti ta páčka na čepu točí. Nejlíp to poznáš když ti bude někdo tahat za ruční brzdu. Případně to lanko vytáhnout z tý páčky a ať ti někdo tahá pomalu za ruční brzdu. Když ji povolí a půjde to lanko bez velkého odporu vytáhnout tak je lanovod OK a bude to v pohyblivosti tý páčky. Pakny nevyndávej,jde to blbě sesadit. Mě stačilo tu páčku promazat a rozhejbat.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Ja mam obavy , ze ten buben ani nedam dole,ked je to koleso zablokovane a pakny su roztiahnute.
Mozno nejaky silny stahovak. Ja potrebujem aspon sa dostat kilometer k mechanikovi.
Inac po zatiahnuti rucnej brzdy to vzdy tak akoby praskalo,alebo vrzalo ,ked som bol na svahu a trochu sa pohlo koleso, ako ked sa sponuje silny drot,aj ked som vystupil. To uz nieco napovedalo,ale nedaval som tomu nejaku vahu.
Mozno nejaky silny stahovak. Ja potrebujem aspon sa dostat kilometer k mechanikovi.
Inac po zatiahnuti rucnej brzdy to vzdy tak akoby praskalo,alebo vrzalo ,ked som bol na svahu a trochu sa pohlo koleso, ako ked sa sponuje silny drot,aj ked som vystupil. To uz nieco napovedalo,ale nedaval som tomu nejaku vahu.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
No buben bude muset dolů stejně,ať je to lanovod nebo jen zatuhlý. Jde to špatně ale jde to. Jen nechápu jak jsi psal že byly všechny kola(kotouče,bubny) studený. Pokud si s tím jen kousek ujel,tak by ten buben musel být rozpálenej. No rozdělej to a uvidíš.
edit: teď mě ještě napadlo,pokud to takhle silně blokuje mohlo by být utržený obložení od pakny. U free jsem to sice ještě od nikoho neslyšel ale u osobáků už jsem to několikrát viděl,to se tam zašprajcuje a kolo se ani nehne.
edit: teď mě ještě napadlo,pokud to takhle silně blokuje mohlo by být utržený obložení od pakny. U free jsem to sice ještě od nikoho neslyšel ale u osobáků už jsem to několikrát viděl,to se tam zašprajcuje a kolo se ani nehne.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Z vnitřní strany bubnu jsou otvory zadělané plastovými krytkami. Sundáš kolo, odcvakneš krytku a přes ten otvor se dostaneš k mechanismu brzdy a úplně ji uvolníš ( i samostavy ). Tyhle otvory jsou tak právě proto aby se daly stáhnout bubny a nervaly se s nimi i pakny.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
fugin - to koleso ide , ale tazko. Kruti sa. Ale pri pohybe dopredu je to tazsie, a ked uberem plyn tak zaflekuje.
A predtym,ked to jazdilo,to boli vsetky kolesa studene. To som kontroloval v poslednej dobe casto. Ani pri jazde to nic nebrzdilo.
macejky - to je vyborna sprava,ked existuje tato moznost cez tie otvory a uplne uvolnit brzdu. Ale nechapem, ze v jednom blogu tu pise, a to je nejaky odbornik na LR , ze isli po lese niekde a blokli sa tiez brzdy alebo lanovody vzadu, a dosli krokom do dielne s rozzeravenym bubnom. To nevedeli tuto fintu?
blog: http://tiborjavor.blog.sme.sk/c/207493/ ... Rover.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A predtym,ked to jazdilo,to boli vsetky kolesa studene. To som kontroloval v poslednej dobe casto. Ani pri jazde to nic nebrzdilo.
macejky - to je vyborna sprava,ked existuje tato moznost cez tie otvory a uplne uvolnit brzdu. Ale nechapem, ze v jednom blogu tu pise, a to je nejaky odbornik na LR , ze isli po lese niekde a blokli sa tiez brzdy alebo lanovody vzadu, a dosli krokom do dielne s rozzeravenym bubnom. To nevedeli tuto fintu?
blog: http://tiborjavor.blog.sme.sk/c/207493/ ... Rover.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
číst se mi to teď nechce 
Asi o tom věděli - takhle to má skoro každá bubnová brzda - ale asi se jim nechtělo někde v lese sundávat kolo když se dalo dojet do dílny

Asi o tom věděli - takhle to má skoro každá bubnová brzda - ale asi se jim nechtělo někde v lese sundávat kolo když se dalo dojet do dílny
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Teraz tu citam z RAVE a vyzera to celkom jednoducho,a pisu aj o tom uvolneni.
No uvidim , ake skody tam najdem.
No uvidim , ake skody tam najdem.
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Mě se to na Freečku stalo, utržený obložení od pakny a zklínilo se mezi to zdravý a buben. Než jsem dojel byl buben rozpálenej jak pětník, ale jelo tofugín píše:No buben bude muset dolů stejně,ať je to lanovod nebo jen zatuhlý. Jde to špatně ale jde to. Jen nechápu jak jsi psal že byly všechny kola(kotouče,bubny) studený. Pokud si s tím jen kousek ujel,tak by ten buben musel být rozpálenej. No rozdělej to a uvidíš.

Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
Jak už se tady psalo,ty samostavy jsou u všech bubnových brzd,jednak pro automatické nastavení pakny po opotřebení a pak právě pro stažení bubnu(časem se opotřebuje a na kraji se udělá rantl),přez něj bys to nesundal,utrhl bys pakny.Po sundání krytek vzadu otáčej ozub.kolečko(stavítko)šroubovákem a pakny se sevřou pak buben stáhneš.Pozor u každého kola se otáčí rozdílně jednou dolu a jednou nahoru.
U mě to byl stejný problém a dost mě to potrápilo.
LANOVOD!
Ručku jsem téměř nedával a můj mechanik mi doporučil, ať ji používám - ať se to tam hejbe...
Zdravím B
LANOVOD!
Ručku jsem téměř nedával a můj mechanik mi doporučil, ať ji používám - ať se to tam hejbe...
Zdravím B
Dik za rady.Este ze sa mi to stalo pred barakom. Uz som cely nazhaveny a dnes si lahnem k tomu. Ale je to potupne lezat pri panelaku pod takym uslachtilym vozom. 

Musis zaujmout pozu, jako ze to jeste vylepsujes..
Chvili se v tom vrtat, pak poodstoupit par kroku, koukat na to, pokyvovat hlavou, jako ze fakt dobry a je to v pohode

Chvili se v tom vrtat, pak poodstoupit par kroku, koukat na to, pokyvovat hlavou, jako ze fakt dobry a je to v pohode

No koleso som dal dole. Nastal maly problem,jeden krížovy srob , co drzi bubon, nejde dole,je pekne ohoblovany,ale to neni taky problem. Horsie je, ze v tej diere,co je zakryta gumovou ciapockou, neni nic na srobovanie. Su tam akoby vystupky, videl som to iba cez zrkadielko a svetlo z baterky a nic sa tam neda tocit.Su tam akesi vystupky, ktore su od seba asi 5mm,srobovakom sa s tym neda nic robit. Aj na ho... pristup je tam,vidiet je iba cez zrkadlo. Druha diera je tam podlhovasta, tiez zakryta gumou, a v nej je vidiet asi oblozenie,alebo pakna,ta sa neda pohnut,je pevne pritlacena k bubnu.y.sajty píše:Po sundání krytek vzadu otáčej ozub.kolečko(stavítko)šroubovákem a pakny se sevřou pak buben stáhneš.Pozor u každého kola se otáčí rozdílně jednou dolu a jednou nahoru.
Tak neviem, co dalej. Potreboval by som objasnit, ako vopchat ten srobovak a kde presne v tej diere. Predpokladam,ze nie krizovy. Dik.
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Nic se tam nesroubuje, ty výstupky jsou zoubky kolecka nebo excentru samostavu, na ty zoubky bys mel zatlacit na jednu nebo druhou stranu, aby ten samostav pootocil a uvolnil, Ale nikdy jsem to nedelaldandee píše:No koleso som dal dole. Nastal maly problem,jeden krížovy srob , co drzi bubon, nejde dole,je pekne ohoblovany,ale to neni taky problem. Horsie je, ze v tej diere,co je zakryta gumovou ciapockou, neni nic na srobovanie. Su tam akoby vystupky, videl som to iba cez zrkadielko a svetlo z baterky a nic sa tam neda tocit.Su tam akesi vystupky, ktore su od seba asi 5mm,srobovakom sa s tym neda nic robit. Aj na ho... pristup je tam,vidiet je iba cez zrkadlo. Druha diera je tam podlhovasta, tiez zakryta gumou, a v nej je vidiet asi oblozenie,alebo pakna,ta sa neda pohnut,je pevne pritlacena k bubnu.y.sajty píše:Po sundání krytek vzadu otáčej ozub.kolečko(stavítko)šroubovákem a pakny se sevřou pak buben stáhneš.Pozor u každého kola se otáčí rozdílně jednou dolu a jednou nahoru.
Tak neviem, co dalej. Potreboval by som objasnit, ako vopchat ten srobovak a kde presne v tej diere. Predpokladam,ze nie krizovy. Dik.

Takhle ten samostav vypada do roku 2000
http://www.litep4x4.cz/detail/freelande ... rzdy-pravy

Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
Viděl jsi to dobře,je to jakoby ozubené kolečko,které nahrazuje matici.Musíš tam zastrčit šroubovák do ozubení,zapáčit o hranu díry a po kouskách otáčet.Vidět tam nemusíš,na kterou stranu to pujde volně na tu toč,čelisti se sevřou.
Jasne. Tuto o tom aj pisu,len neni presne jasne, ze ako. Iba ze zabrat plochym srobovakom v tej diere, kde sa predtym da dole krytka.
Tak, chlapi, podarilo sa mi rozbehat koleso, srobovakom som tam vselijako smatral v tej diere a naraz sa celuste povolili. I ked bubon sa mi nepodarilo dat dole. Tam v strede bubna je nastoknuta taka plastova obrucka, ktora ma pravdepodobne chranit stred kolesa, bubna pred koroziou, ale vobec nechrani a je to hrdzave , ako hovado, preto nejde dole bubon, i ked su 2 krížove sroby preč. Otaca sa uplne lahko a ked zabrzdim pedalom, tak sa celuste vracaju a brzdy brzdia. Skusal som aj trochu pojazdit,tak to brzdi. Takze mechanikovi to dojde.
Vymenu lanovodov necham uz na odbornika.
Dik za rady.
Vymenu lanovodov necham uz na odbornika.
Dik za rady.