Zdravím prítomných,
obetoval som sa a kúpil si F1 td4, je to rv2001. Po cca 200km som zažil klasiku, čo asi všetci s td4, spojka prestala zaberať a radilo sa ťažšie až to napokon vôbec nešlo. Nasledoval odťah a výmena hlavneho spojkoveho valca. Výmenu previedol skúsený automechanik, servisom neverím, použil orig.náhradný diel. Po dvoch týždňoch sa na moje prekvapenie situácia opakovala, nasledoval odťah a rozborka. Systém sa evidentne zavzdušnil a panovala obava, či je dostatok sp.kvap. v malej nádržke. Pátral som po webe a našiel toto - http://www.landyzone.co.uk/lz/f69/td4-c ... 37699.html" onclick="window.open(this.href);return false; z čoho vyplýva, že nádržku sp.kvapaliny je možné otvoriť. Nasledovalo odvzdušnenie podľa návodu, dva týždne ok. No a teraz cítim, že pedál zas mäkne. Druhá strana hydrauliky vypadá v poriadku, nič tam netečie. Na figu je, že do tej tmavej nádržky nevidno a netuším koľko kvapaliny tam ešte je. Hlava mi to už neberie. Viem že sa to tu riešilo veľa krát, ale rozumný výsledok som tu nenašiel. Ak niekto má podobnú skúsenosť, prosím o info, čo problém vyriešilo. Meniť valce po niekoľkých km mi príde choré. Skôr som rozmýšlal nad nejakou kontrolou množstva spojk.kvapaliny, vodoznak alebo niečo pod.
Vďaka
hydraulika spojky - i po výmene špatná
Moderátor: Safraporte
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Re: hydraulika spojky - i po výmene špatná
Řešili jsme to u několika aut, je potřeba vyměnit i spojkové ložisko.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Marty
- tel.: 776737418
- auto: Freelander 2005
Nazdárek
Se spojkovým válcem jsem také bojoval
Nejprve jsem se pokoušel odvzdušnit, pak vyměnit kapalinu. Dá se to, ale jedinné přijatelné řešení je vyndat válec ven a udělat to na stole. Přístup příšerný a pro trochu nervově labilní jedince bombónek.
Já měl spojkový válec na autě 8.let. Uvnitř byla totální kaše jakoby vazelíny, nebo prostě sražená stará brzdovka a to jsem kapalinu pracně s namontovaným válcem vyměnil. Tohle prostě ven nedostanete jinak nežli rozborkou. Vím, že se nádobka nemá otevírat, ale kapalina se přece mění i v brzdách. Nevydrží mít tak dlouho svoje vlastnosti.
Napojil jsem přez odvzdušňovák hadičku od brzd a vyšlapal ven i starou kapalinu z ložiska.
Už když jsem auto dovezl z Německa šlo tam těžko řadit. Jezdil jsem s tím dlouho a nakonec tam skoro nešlo nic. Byl tam rosypaný i doraz pedálu, takže jsem dával koleno skoro ke střešnímu oknu. Dál ten nesmysl co by měl držet tyčku ve válci byl v háji,.....no bylo toho víc. Je to všechno totální hrachovina. Rozebraný spojkový válec připomíná mechanizmus ze stříkací pistolky od Vietnamcú, kterou po mě chtěl syn v létě opravit. Land Rovery pro mě vždycky něco znamenaly, ale po zkušenostech s Freelanderem jde pro mě image značky do kytek
No ale nakonec spojka se povedla opravit a měl jsem fakt velkou radost. Takhle lehonce jsem ještě nikdy neřadil.
Bohužel to trvalo asi 14.dní a znovu jde vše do háje. Tak asi opravdu ložisko spojky. Při představě co vše půjde ven je mi zas mizerně.
A vlastně už ani nevěřím že to bude chodit jak by mělo.
Byl bych rád, kdyby se nad tímhle někdo v land Roveru zamyslel, ale to je asi zbytečný.......
Spojka je snad základ, nebo snad ne?

Se spojkovým válcem jsem také bojoval

Já měl spojkový válec na autě 8.let. Uvnitř byla totální kaše jakoby vazelíny, nebo prostě sražená stará brzdovka a to jsem kapalinu pracně s namontovaným válcem vyměnil. Tohle prostě ven nedostanete jinak nežli rozborkou. Vím, že se nádobka nemá otevírat, ale kapalina se přece mění i v brzdách. Nevydrží mít tak dlouho svoje vlastnosti.
Napojil jsem přez odvzdušňovák hadičku od brzd a vyšlapal ven i starou kapalinu z ložiska.
Už když jsem auto dovezl z Německa šlo tam těžko řadit. Jezdil jsem s tím dlouho a nakonec tam skoro nešlo nic. Byl tam rosypaný i doraz pedálu, takže jsem dával koleno skoro ke střešnímu oknu. Dál ten nesmysl co by měl držet tyčku ve válci byl v háji,.....no bylo toho víc. Je to všechno totální hrachovina. Rozebraný spojkový válec připomíná mechanizmus ze stříkací pistolky od Vietnamcú, kterou po mě chtěl syn v létě opravit. Land Rovery pro mě vždycky něco znamenaly, ale po zkušenostech s Freelanderem jde pro mě image značky do kytek

No ale nakonec spojka se povedla opravit a měl jsem fakt velkou radost. Takhle lehonce jsem ještě nikdy neřadil.
Bohužel to trvalo asi 14.dní a znovu jde vše do háje. Tak asi opravdu ložisko spojky. Při představě co vše půjde ven je mi zas mizerně.
A vlastně už ani nevěřím že to bude chodit jak by mělo.
Byl bych rád, kdyby se nad tímhle někdo v land Roveru zamyslel, ale to je asi zbytečný.......

Naposledy upravil(a) Marty dne 06 črc 2013 22:05, celkem upraveno 1 x.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Neboj se, není to jen Freelander, tento systém ložiska se v posledních deseti letech dostal i do mnoha jiných značek (sraček?)
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
No, já měnil komplet spojku s ložiskem i spoj.válečkem na podzim 2012 a stejnak mám občas pocit měkčího spoj. pedálu. A odvzdušněné to mám. Co jsem četl na UK fórech, bývá s tím problém. Ale řadí mi to v pohodě, spojka neklouže - tak to víc neřeším.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Já když měnil spálenou spojku tak jsem zjistil,že mám přidřenou tu hřídelku co jde skrz skříň a je na ní uvnitř přidělaná vidlice. Byla tak zatuhlá,že s ní šlo pootočit jen hasákem. Vím,sice to nemá nic společnýho se spojkovým válcem,ale rozhodně to správnému chodu spojky nepřispívalo. Když se to mohlo stát mě,mohlo by se to stát i někomu dalšímu. Doporučuju při výměně spojkového ložiska (spojkové sady) překontrolovat pohyblivost této hřídelky nebo čepu nebo jak se to jmenuje.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Vďaka za postrehy, valec som odvzdušnil už aj sám, asi tri krát, ale vydrží to čoraz kratšie a medzi časom som zistil, že to skutočne tečie od spojky, takže diagnóza je jasná, ložisko už je objednané. Len neviem nájsť nejaký slušný obrázkový návod na výber prevodovky, na rave je to popísané len biedne. Nemáte toto niekto za sebou, na čo si dať pozor?
Keď už bude prevodovka vonku, obzrel by som aj synchron na dvojke, bude v háji.
Keď už bude prevodovka vonku, obzrel by som aj synchron na dvojke, bude v háji.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen k tomu odvzdusneni, je potreba vedet, jak na to, asi to nefunguje stejne jako u jinych aut, me kdyz menili spojku v "normalnim" servisu, tak neslo ze servisu odjet - bylo to zavzdusneny, odvzdusnily, druhy den to same, treti take, atd., az kdyz jsem s tim dojel tam, kde delaji LR, odvzdusnili a jiz jezdim rok bez problemu...
Free Td4 2004 HSE automat