Motorová pila

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

Re: Motorová pila

#121 Příspěvek od Jenda » 19 úno 2013 09:10

...a vysvetlil ti ,,mechos" proc ? Ja ho tam nechavam,filtr jsem u me 365 menil jen jednou(neseschnul) a to jsem ji mel v tezbe a ted ji je jarku 12let asi. Kdyz byla na repasi karburatoru,mela komprese jak nova :wink:
Ja za sebe rikam nechavat,pak doplnit cerstvim.U tebe predpokladam ze tam lejes slusnej benzin a kvalitni olej,tak to neres.
Kdyz se jednou za cas budes nudit,nadlabni ji,nech ji povrcet,protoc retez,nech vychladnout a dej zase spat.
A nezapomen na bezpecnost prace az budes rezat paletu :!: Pevnou botu(ne gumaky) a alespon bryle :!:
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#122 Příspěvek od Tim » 19 úno 2013 15:26

Safraporte píše:To já dostal nápad, jak vyřeším ostření - vezmu s sebou pilu na ryby a nechám si ji od Tima přebrousit i s proškolením :mrgreen:

Klíďo píďo :Pohoda:
RudaK píše:Páni odborníci,tak má se vylít nevyvrčenéj benzín,nebo ho tam nechat ( teda v mém případě,když pilu používám cca 1-2x za rok :) ) Bylo mě řečeno mechošem,že se má vylít ....
Já bych ho dolil novým a prděl bych na to... Pokud ho tam nebudeš mít rok, tak bych to tolik neřešil...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#123 Příspěvek od RudaK » 19 úno 2013 17:09

Tim píše: Já bych ho dolil novým a prděl bych na to... Pokud ho tam nebudeš mít rok, tak bych to tolik neřešil...
Jenda píše:Ja za sebe rikam nechavat,pak doplnit cerstvim.U tebe predpokladam ze tam lejes slusnej benzin a kvalitni olej,tak to neres. Honza
No právě že jsem ji novou provětral akorát na těch sestřiných paletách před víc jak rokem ... :) no a pak raději vylil a od té doby odpočívá ve sklepě a čeká na upotřebení ....... :mrgreen:
Jenda píše: A nezapomen na bezpecnost prace az budes rezat paletu :!: Pevnou botu(ne gumaky) a alespon bryle :!: Honza
To je jasný - při koupi jsem vzal i ten štít se sluchátky ( rukavice sem měl od dřívějška ) :chuckle
Asi ji teda letos zas provětrám - aby nezarezavěla klikovka v motoru :rofl
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#124 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 19 úno 2013 17:36

RudaK píše:
Tim píše: Já bych ho dolil novým a prděl bych na to... Pokud ho tam nebudeš mít rok, tak bych to tolik neřešil...
Jenda píše:Ja za sebe rikam nechavat,pak doplnit cerstvim.U tebe predpokladam ze tam lejes slusnej benzin a kvalitni olej,tak to neres. Honza
No právě že jsem ji novou provětral akorát na těch sestřiných paletách před víc jak rokem ... :) no a pak raději vylil a od té doby odpočívá ve sklepě a čeká na upotřebení ....... :mrgreen:
Jenda píše: A nezapomen na bezpecnost prace az budes rezat paletu :!: Pevnou botu(ne gumaky) a alespon bryle :!: Honza
To je jasný - při koupi jsem vzal i ten štít se sluchátky ( rukavice sem měl od dřívějška ) :chuckle
Asi ji teda letos zas provětrám - aby nezarezavěla klikovka v motoru :rofl
No ja bych tam nejaky radeji nechal a jestli ho pak neupotrebil, tak bych ho vylil tesne nez bych tam lil novej, aby prave nebyla pila nasuchu. Jak by se libilo tobe bejt rok nasuchu? :mrk
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

RudaK

#125 Příspěvek od RudaK » 19 úno 2013 18:02

Hanys_a_Kaca píše: Jak by se libilo tobe bejt rok nasuchu? :mrk
Asi máš pravdu :yes todle by byla smrt :mrgreen: Tak já to naliju a trochu protočím - řezat nemám co :Sorry:

Jenda

#126 Příspěvek od Jenda » 19 úno 2013 19:24

...to ze tam ten benal bude smrdet jen v nadrzi rok a kuprikladu valec,loziska,klika budou na suchu podle me dobre neni. Alespon to parkrat i bez startu protocit at se to mazne :wink:
Honza

Hanys_a_Kaca

#127 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 19 úno 2013 19:59

Ja nevim, ja jsem totalni amater, pristupuju k pile jako k fichtlu, ale treba jit dat nakonec trochu vic oleje do benalu a pak ji chcipnul a jeste otocit bez zapalovani, by ji nepomohlo? Ja mam huskarnu, ktera je starsi nez ja a zivot se s ni nemazlil, tak to tan nejak neresim, jedu i na rok starej benzin a kdyz ji dam novej, tak je to stejne jen nejakej dva roky starej, co stoji v kulne v poloprazdnym kanistru. Na retez leju vyjetej olej z defa a tak, proste ze mne si radsi fakt priklad nebrat...
Hanys a Káča

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#128 Příspěvek od Johny R » 20 úno 2013 07:00

:chuckle , alespoň že v tom Defovi ten olej měníš!
Já lil do Homešitky na mazání retazu PP90 a řek bych že to celkem šlo.

RudaK

#129 Příspěvek od RudaK » 20 úno 2013 07:13

Mě teda radil ten mechoš lít na řetěz nejlevnější motorový ( teda ke kterému se dostanu ) tak liju M6A - novéj . A říkal : " určitě nedávat ten ekologickéj " co doporučuje výrobce :nod - celé to zasere a blbě se to čistí .
Na pilu sem ještě větší amatér než Hanys :mrgreen:

Jenda

#130 Příspěvek od Jenda » 20 úno 2013 09:11

S tim olejem je to tezky. Nas na Sumave kontrolovali jestli mame na listu eko olej ale zaroven vim ze se delal test a ten eko olej se odbourava dele nez treba motorak :roll:
Naproti tomu,kdyz si bud u sebe na zahrade/dvorku rezat spalky na palivo,tak tam nebudu pouzivat vyjetej motorak :wink:
Motorak driv radili cedit kvuli vetsim castem. Ja leju motorak a kdyz rezu doma tak eko olej abych si to na chalupe ,,nezamoril".
Eko olej muze zestarnout a zhoustnout a pak to muze odskakat zbytecne cerpadlo.
Naproti tomu ,ma tata na porez u chalupy elektriku(kvlitni) a motorak mu oddelal cerpadlo :roll: (doporucovali pouze eko olej!)
H.

toyotatoyotatoyota

#131 Příspěvek od toyotatoyotatoyota » 20 úno 2013 11:42

Jenda píše:S tim olejem je to tezky. Nas na Sumave kontrolovali jestli mame na listu eko olej ale zaroven vim ze se delal test a ten eko olej se odbourava dele nez treba motorak :roll:
Naproti tomu,kdyz si bud u sebe na zahrade/dvorku rezat spalky na palivo,tak tam nebudu pouzivat vyjetej motorak :wink:
Motorak driv radili cedit kvuli vetsim castem. Ja leju motorak a kdyz rezu doma tak eko olej abych si to na chalupe ,,nezamoril".
Naproti tomu ,ma tata na porez u chalupy elektriku(kvlitni) a motorak mu oddelal cerpadlo :roll: (doporucovali pouze eko olej!)
H.
:shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:

Hanys_a_Kaca

#132 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 20 úno 2013 13:19

toyotatoyotatoyota píše:
Jenda píše:S tim olejem je to tezky. Nas na Sumave kontrolovali jestli mame na listu eko olej ale zaroven vim ze se delal test a ten eko olej se odbourava dele nez treba motorak :roll:
H.
:shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:
:nerd Nerad bych vypadal ze jsem jeste vetsi prase, nez jsem. Ale o zamorovani mam taky jine predstavy. Ze je vyjetej olej z defa cernej jak bota je fakt, ale zamorovani si predstavuju jinak, nez ze ho par deci rozptylim mezi drevene piliny... Co obsahuje vyjetej olej tak kosmickeho, ze se jedna o zamorovani? :shake
Hanys a Káča

Jenda

#133 Příspěvek od Jenda » 20 úno 2013 13:21

...jo jasne, mel jsem napsat ze kdyz uz rezem doma tak protoze jsou tam decka a zver,pouzivam eko olej :wink:
Venku je to opravdu jedno,navic odbouratelnost prave u toho motoroveho olej(cisteho,nevyjeteho) je opravdu kratsi.
H.

forester
tel.: +421 905 979 273
auto: DI300Tdi ARO 240

#134 Příspěvek od forester » 20 úno 2013 14:07

Tak to by si sa divil!Nakoľko je jedna z hlavných úloh motorového oleja rozpúšťať karbón a iné svinstvá ktoré vznikajú pri spaľovaní je tam karcinogénov na rozdávanie.Problém spôsobuje to,že reťaz tento olej rozstrekuje do okolia a ty a aj všetcia v blízkosti to vdychujete.Je to najhoršie čo môžete urobiť.Lejte tam olej aký chcete,od friťáku cez prevodové,hydraulické motorové ale hlavne čisté!!!Ak tam lejete bio alebo friťák,tak pred odstavením na viac týždňov to treba prepláchnuť minerálnym olejom ,aby to nezaschlo,lebo pri zaschnutom náhone strhne šnek pohonu a je vymalované.Inak bio olej polymerizuje,vytvára gelové usadeniny a môže upchať kanaliky okolo čerpadla hlavne keď je starý ailebo obsahuje vodu. :Pohoda:
V jednoduchosti je krása.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Miloš II » 20 úno 2013 19:03

S EKO olejem jsem si odrovnal čerpadlo od té doby dávám vyjetej 10W-40 s LandRoveru a je klid...MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Hanys_a_Kaca

#136 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 20 úno 2013 22:22

Jenda píše:Rudo tys nesklamals,ze tys nakupovals zase srdcem ze jo :mrgreen:
Hele parto, uz mate nekdo zkusenost s timhle,- http://www.youtube.com/watch?v=THLg6EgLJk8" onclick="window.open(this.href);return false;
Mozna by to pro hobiky nebylo spatny :wink:
H.
Aby to nahodou nezapadlo, a abyste se do toho nepustili se svym starym dobrym retezem...

http://hobby.idnes.cz/novy-zpusob-ostre ... ahrada_bma" onclick="window.open(this.href);return false;
Hanys a Káča

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#137 Příspěvek od lumberjack » 22 úno 2013 18:02

forester: Stihl řetěz sem používal i když je neznatelně širší, zase je lepší ho honit v liště stihl, ale cenově mi to prostě nedohoní oregon. On oregon nedavno "přezbrojoval" výrobu a slibujou, že to bude lepší. Taky je rozdíl když sem měl lištu, kde bylo made in usa a nebo made in mexico... Jinak nevim jak u vás, ale my tady poslední dobou všechno děláme do výřezů, takže řetězy trpěj.

Pokud jde o starý benzín, hlavní důvod je, že postupem času tam dochází k nějaký chemický reakci (netušim jaký v chemii jsem hodně slabej :D ) a ten benzín narušuje olej a snižuje tak jeho mazací schopnost. Pokud jde o olej na lištu, tak pro státní podnik jsem vázanej smlouvou, že budu používat bio. Dneska ho seženu levněji než motorovej. A řezat celej den vyjetym, ničit si čerpadlo a ještě do sebe cpát nosem a pusou takovouhle olejovou mlhu, hmmm, stačí že do sebe peru vejfukový plyny :-) Ještě se mi nestalo, že bych bio olejem zničil čerpadlo. Možná je to tim, že když vim, že s pilou nebudu nejmíň měsíc řezat, tak to propláchnu petrolejem. A když je mokro tak on ten bio olej nědělá až takový duhy v loužích jako m2t :-) Nadruhou stranu motorovej maže líp, to je pravda a ekologii bio oleje nezachrání...

edit: Jinak by mě zajímalo, jak se s tim powersharpem brousí omezovací zuby :-)

toruk
tel.: 777881473
auto: D II

#138 Příspěvek od toruk » 22 úno 2013 18:19

edit: Jinak by mě zajímalo, jak se s tim powersharpem brousí omezovací zuby

však na to je úplně jiný řetěz i lišta. Podle obrázků a videí se ty omezováky brousí zárověň se zubama. Zuby jsou jiné i omezováky jiné a jsou tam myslím na jeden zub dva. Stejně je to jen pro slabé pily. Asi bych neměl to srdce přitlačit pilu na ten kameň :Sorry:
Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.

lumberjack
tel.: 732 808 469
auto: Defender TD5 110 HT

#139 Příspěvek od lumberjack » 22 úno 2013 18:31

Hmmm, tak to jo. Mě už trochu děsí ten profil zubu a nedokážu si představit s tim jít do zápichu natož do protipohybu lišty. Ale broušení vážně jedna radost. Otázka na kolik to všechno vyjde :-) No neodsuzuju to, neviděl sem to nikdy a třeba je to v dost pohodě, cobyne.

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#140 Příspěvek od pablo.gs » 22 úno 2013 18:56

Olej na řetěz s klidným svědomím můžu doporučit OLN-22. Vyrábí Paramo, je to ložiskový nízkotuhnoucí olej, určený do rychloběžných strojů (např. průmyslových šicích strojů) 10L kanystr cca 500-600 Kč, stáčený ze sudu i za míň. Používám ho na řetěz zhruba 15 let a nedám dopustit :yes Cena přijatelná a nelepí se na řetěz tolik bordelu jako při použití motorovýho oleje.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Odpovědět