forester: Stihl řetěz sem používal i když je neznatelně širší, zase je lepší ho honit v liště stihl, ale cenově mi to prostě nedohoní oregon. On oregon nedavno "přezbrojoval" výrobu a slibujou, že to bude lepší. Taky je rozdíl když sem měl lištu, kde bylo made in usa a nebo made in mexico... Jinak nevim jak u vás, ale my tady poslední dobou všechno děláme do výřezů, takže řetězy trpěj.
Pokud jde o starý benzín, hlavní důvod je, že postupem času tam dochází k nějaký chemický reakci (netušim jaký v chemii jsem hodně slabej

) a ten benzín narušuje olej a snižuje tak jeho mazací schopnost. Pokud jde o olej na lištu, tak pro státní podnik jsem vázanej smlouvou, že budu používat bio. Dneska ho seženu levněji než motorovej. A řezat celej den vyjetym, ničit si čerpadlo a ještě do sebe cpát nosem a pusou takovouhle olejovou mlhu, hmmm, stačí že do sebe peru vejfukový plyny

Ještě se mi nestalo, že bych bio olejem zničil čerpadlo. Možná je to tim, že když vim, že s pilou nebudu nejmíň měsíc řezat, tak to propláchnu petrolejem. A když je mokro tak on ten bio olej nědělá až takový duhy v loužích jako m2t

Nadruhou stranu motorovej maže líp, to je pravda a ekologii bio oleje nezachrání...
edit: Jinak by mě zajímalo, jak se s tim powersharpem brousí omezovací zuby