papin píše:Zdravím všechny příznivce FREELANDRU.
Mám na vás prosbu snad mi někdo poradí. Mám freelandr r.v. 2002 TD4 a nespínají mi chladící vrtule. Ani při klimatizaci a ani při vyšším zahřátí motoru,ne že by se motor přehříval to ne ! Ale jednou jsem se plácal ve sněhu a teplota šla dost vysoko a vrtule nešli .

Při normálním provozu se motor nepřehřívá ale chtěl bych to spravit.
Ještě mám na fríčku šíbr a když ho stahuji tak mně tahne jenom jedna strana poradí někdo co s tím . Všem za děkuji za odpověď ahoj Pavel.

Prvni bych zkusil teplotni cidlo,ktere je pod sanim(ti pitomci jej daly na tak blby misto,ze nez se na nej dostanete,tak odstrojite pul auta),zkus ho odpojit a uvidis jestly se roztoci vrtule,urcite bych doporucoval ho vymenit hned jak se tam dostanes na nej,stoji par korun a budes mit jistotu,ze je nove a funkcni.Jinak me napada jeste velka pojistka v motorovem prostoru 80A na leve strane pod plastovym deklikem pod oknem.Pak taky muze byt vypadly nejaky konektor na ridici jednotce chlazeni na chladici.
Zrovna vcera jsem to od rana cele prolezal a sam jsem na nic neprisel proc me toci sahary porad na plny knedl.Takhle me to tocilo v lete kdyz jsem zapl klimu,myslim si ze to bude mit neco spolecneho s klimatizaci.Po oprave prevodovky byl utrzeny drat s elektromagneticke spojky kompresoru,tak jsem ho zpatky priletoval,ale problem je porad stejny.
Doufam,ze do leta do bude free uz chladit,ted to nevadi v tech mrazech.
Myslim si,ze ale vetraky zacly bezet jen po fakt dluhe jizde ve vedru.