smazano na zadost zakladatele konspirační teorie

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
injaaa
tel.: 724334303
auto: Def 90, D3

Re: VOLTE KARLA

#221 Příspěvek od injaaa » 20 led 2013 23:47

fugín píše:beru tě za slovo,jen vydrž pár dní to už bude free po opravě...bylo BUM :Sorry:
tak rychlej zase nebudu neboj :)

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#222 Příspěvek od Johny R » 21 led 2013 00:18

No co se financování vysokého školství týče, jde opět o problém vzniklý na stole na MŠ a schválený v parlamentě. V minulých letech byl jeden z parametrů financování počet nabraných studentů. Navíc si určitě vzpomenete jak se stále dokola naši ministři opakovali že máme málo VŠ vzdělaných. Takže školy měli tendenci nabírat a snížily se požadavky a vstupní kritéria. A teď když se "šetří" je to najednou všechno špatně a je třeba omezovat počet absolventů magisterského studia viz. http://www.msmt.cz/file/18713" onclick="window.open(this.href);return false;
Malý příklad z textu:
Při zachování stávajících počtů poprvé zapisovaných do terciárního vzdělávání (nemluvě o dalším
růstu) by hodnota čisté míry vstupu do terciárního vzdělávání pouhým vlivem demografického vývoje
do roku 2020 přesáhla hranici 90 %. To však neodpovídá nejen ekonomickému vývoji, ale ani
kvalifikačním požadavkům trhu práce a je tudíž žádoucí začít celkové počty poprvé zapisovaných
snižovat s ohledem na průběh populační křivky a držet je alespoň na úrovni 2/3 odpovídající populace. Celkový počet poprvé zapsaných v daném roce by tak měl již do
roku 2016 poklesnout ze současných více než 90 tisíc na méně než 70 tisíc.

Na těch 90% se soudruzi dostali podle statistiky kdy v r. 2000 nastoupilo 30% středoškoláků na VŠ a do r. 2011 už to je neuvěřitelných cca 60%.
Opravdu nechápu kdo je bude živit. Pokud by nedejbože všichni dostudovali, tak na 2/3 manažerských pozic vychází jedna pozice "dělnická". To bych rád věděl kolik podniků a firem je schopná v tomto poměru lidi zaměstnávat. Řekl bych že problém tu máme a směřujeme směrem na jihozápad, konkrétně na Iberský poloostrov. Nicméně zavádět školné je podle mého příliš jednoduché a "účelové" (to by bylo opět na delší diskuzi) a navíc mi příjde vskutku diskriminující. Myslím si, že daleko účinnější by bylo vrátit se k starým dobrým zkouškám na VŠ, které jsou dnes vskutku směšné, pokud k nim vůbec středoškolák musí, a které studenty patřičně vyselektují ještě předtím než "na ně budu muset ze svých daní platit" minimálně jeden semestr. A to odpad po prvním semestru na některých školách bývá i 70% studentů :hmm: !

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od stan » 21 led 2013 07:08

injaaa píše: SIce s tebou souhlasím co se nabytí majetku církví týče, ale pokud se bavíme o vracení majetku ukradeného komunistickým režimem tak se asi bohužel musí postupovat stejně k majetku soukromých osob i třeba církve.. I když to tak nakonec úplně není, ale to je na dlouhou a zbytečnou debatu..
A to je třeba jeden z mnoha problémů tohoto zákona - církev jako jediná právnická osoba má právo restituovat... A o podmínkách restituce se už vůbec nebavím... :(
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od VencaZE » 21 led 2013 07:46

Co se týká volby prezidenta, je mi nanic z obou dvou kandidátů. Stejně jako v prvním kole, i tentokrát, hodíme s mou ženou prázdnou obálku.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

hokulia
auto: RR S'charged, 2x110

#225 Příspěvek od hokulia » 21 led 2013 07:57

VencaZE píše:Co se týká volby prezidenta, je mi nanic z obou dvou kandidátů. Stejně jako v prvním kole, i tentokrát, hodíme s mou ženou prázdnou obálku.
to jsem delaval za komunistu, kdyz jsem musel k volbam. Vas kteri o vikendu budou vhazovat prazdnou obalku nechapu. Komise pri scitani jen hodi ten prazdny papir do kose jako neplatny. Zvysi se tedy jen pocet neplatnych hlasu v okrsku. Nebo mas v planu k tomu usporadat ve volebni mistnosti nejakej spektakl :ninja ?
Všechno je jinak.

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od VencaZE » 21 led 2013 08:13

Ne, nehodlám pořádat nějaký spektákl. Když chci ale kritizovat situaci v zemi, tak bych se taky měl účastnit voleb. Ale když není koho volit tak co s tím ? Prázdná obálka znamená že pro mě není vhodný kandidát. Skoro bezvýchodná situace, dalo by se říct.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

hokulia
auto: RR S'charged, 2x110

#227 Příspěvek od hokulia » 21 led 2013 08:50

Pokud to delas pro vlastni pocit, respektuju to. Argumentu, nebo spis inventiv najdes na vlakne a mimo nej dost. nechce se mi lale verit, ze po zvazeni vseho Ti z toho nevyjde jeden jako (snad) mensi zlo. Zvaz jeste, jestli to nehodit nekteremu z tech dvou..... nebo taky, podivej s, koho voli Tvoji kamaradi at uz Defaci nebo Dafaci a pomoz jim...
Všechno je jinak.

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od erik » 21 led 2013 09:14

...ono je to úplně jedno, jestli tam bude zeman nebo kníže... bo se srovnání se slovenskými prezidenty jsou to hvézdy na Nobelovku...

jen pár "perliček"
„Nezavadzajte tu,“ povedal prezident Ivan Gašparovič premiérke Ivete Radičovej potom, ako do nej vrazil lakťom.

Gusto, poď to dokončiť. Mňa tam volajú k tomu starému chujovi. Gašparovičové slová na adresu Michala Kováča v parlamente v roku 1996. Ivan Gašparovič

http://zpravy.idnes.cz/anketa-nejhloupe ... anicni_pul" onclick="window.open(this.href);return false;
http://udalosti.noviny.sk/politika/19-1 ... rovic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

ATOL
tel.: 777 832 708

#229 Příspěvek od ATOL » 21 led 2013 09:32

a už to začíná....
http://www.novinky.cz/domaci/290796-dej ... tocit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
něco mi to připomíná....to už tady snad jednou bylo..... :twisted:
chce se mi zvracet.....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,

Johny R

#230 Příspěvek od Johny R » 21 led 2013 09:37

Přesně, teď jsem to přečet a chtěl to tu šoupnout! Jak vidno opět se potvrzuje že jakákoli myšlenka dotlačená do extrému je špatná! Být Dejdarem (nijek zvlášť ho nemusím) tak jim řeknu ať se jdou bodnout! Lidi moc mluví a málo přemýšlí.

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#231 Příspěvek od KDB » 21 led 2013 09:46

Bočanovi se ani nedivím, že to řekl. Jednak má právo točit s kým chce a pokud mu někdo nesedí, nikdo by ho neměl nutit s ním točit. A v případě Dejdara to chápu, skoro 20 let točí o svinstvech komunistů a jejich přidržtašků a pak chce dát hlas samolibému, neférovému, mstivému, populistickému lháři, kterého zajímá jen moc. Mě by to taky zklamalo.
Věřte, že Zeman by velmi rychle proměnil prezidentský úřad v královský stolec - na rozdíl od Karla, kterému vcelku věřím, že chce sloužit vlasti. Nikoliv sobě......

Johny R

#232 Příspěvek od Johny R » 21 led 2013 09:51

No tohle ale všechno chápu, jde jen o princip! Mezi nimi je snad normální pracovní vztah, to znamená že nadřízený dal padáka podřízenému jen proto že nevolí A které se mu líbí, ale volí B! To je snad špatně, né? A tihle pánové by to zrovna měli vědět!

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#233 Příspěvek od pablo.gs » 21 led 2013 10:05

Pěkně se nám tady totalita zpátky usazuje. Jako za nejtvrdší normalizace jsou důležité politické názory, proto aby člověk dostal práci nebo ne.
Loni proběhlá veřejná poprava Ladislava Bátory která ho nakonec úspěšně profesně zlikvidovala, dnes Dejdar, kolik je lidí o kterých se nepíše, kteří nejsou mediálně známí? Kolik jich bude v budoucnu?
Hnus velebnosti :ne

Pro KDB: Když jsem v tom tvým příspěvku vyměnil pár slovíček, připadl mě jak z fanatických procesů z 50. let. V té době bys měl před sebou velkou budounost. Víc to radši nebudu komentovat.

"Soudruhu Bočanovi se ani nedivím, že to řekl. Jednak má právo točit s kým chce a pokud mu někdo nesedí, nikdo by ho neměl nutit s ním točit. A v případě Dejdara to chápu, skoro 20 let točí o svinstvech buržoustů a jejich přidržtašků a pak chce dát hlas samolibému, neférovému, mstivému, populistickému, lháři, kterého zajímá jen moc a služba kapitálu. Mě by to taky zklamalo.
Věřte, že tenhle Zeman by velmi rychle proměnil prezidentský úřad v královský stolec - na rozdíl od soudruha Karla, kterému vcelku věřím, že chce sloužit straně. Nikoliv sobě......"
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

stan
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od stan » 21 led 2013 10:10

pablo.gs píše:Pěkně se nám tady totalita zpátky usazuje. Jako za nejtvrdší normalizace jsou důležité politické názory, proto aby člověk dostal práci nebo ne.
Loni proběhlá veřejná poprava Ladislava Bátory která ho nakonec úspěšně profesně zlikvidovala, dnes Dejdar, kolik je lidí o kterých se nepíše, kteří nejsou mediálně známí? Kolik jich bude v budoucnu?
Hnus velebnosti :ne

Pro KDB: Když jsem v tom tvým příspěvku vyměnil pár slovíček, připadl mě jak z fanatických procesů z 50. let. V té době bys měl před sebou velkou budounost. Víc to radši nebudu komentovat.

"Soudruhu Bočanovi se ani nedivím, že to řekl. Jednak má právo točit s kým chce a pokud mu někdo nesedí, nikdo by ho neměl nutit s ním točit. A v případě Dejdara to chápu, skoro 20 let točí o svinstvech buržoustů a jejich přidržtašků a pak chce dát hlas samolibému, neférovému, mstivému, populistickému, lháři, kterého zajímá jen moc a služba kapitálu. Mě by to taky zklamalo.
Věřte, že tenhle Zeman by velmi rychle proměnil prezidentský úřad v královský stolec - na rozdíl od soudruha Karla, kterému vcelku věřím, že chce sloužit straně. Nikoliv sobě......"
:yes

KDB

#235 Příspěvek od KDB » 21 led 2013 10:37

Zapomínáte na jednu důležitou věc - Dejdarovi (kterého mám jako herce rád) nikdo hraní nezakazuje - může hrát u toho, komu nevadí jeho postoje. Nikdo ho za to neperzekvuje, ani nezavírá - to je demokracie. 50 léta by vypadala jinak.
A nechápu účel převracení toho, co jsem napsal.
V práci si taky vybírám, s kým chci spolupracovat a s kým ne. Pokud je pro Vás jediný kriterium odbornost, je to Vaše volba.Pro mě osobně hraje roli i charakter partnera, nebo spolupracovníka. Proto jsem vyjádřil pochopení tvůrcům seriálu .

stan
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od stan » 21 led 2013 10:47

KDB píše:Zapomínáte na jednu důležitou věc - Dejdarovi (kterého mám jako herce rád) nikdo hraní nezakazuje - může hrát u toho, komu nevadí jeho postoje. Nikdo ho za to neperzekvuje, ani nezavírá - to je demokracie. 50 léta by vypadala jinak.
A nechápu účel převracení toho, co jsem napsal.
V práci si taky vybírám, s kým chci spolupracovat a s kým ne. Pokud je pro Vás jediný kriterium odbornost, je to Vaše volba.Pro mě osobně hraje roli i charakter partnera, nebo spolupracovníka. Proto jsem vyjádřil pochopení tvůrcům seriálu .
To máš pravdu za předpokladu, že točí za své penízky...
A že mu ten charakter nevadil v minulých sériích... On ten seriál byl postavený mimo jiné i na výkonech hlavních představitelů...
A perzekuovat někoho za jiný názor... to už tu bylo, tím se ten člověk u mne totálně shodil...

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#237 Příspěvek od masar » 21 led 2013 10:54

fugín píše:
masar píše: Ale takhle bude stát církvi plátit pořád... ta restituce spočívá nejen v navrácení majetku a peněz, ale taky v tom, že po vyrovnání "dluhu" vůči církvi se stát od církve oddělí a už jí nebude dál přispívat. Tím, ale nepopírám že máš určitě pravdu v tom jakým způsobem církev k majetku přišla :angel

jaký vyrovnání??? Já ti zejtra zabavím auto a ty ho ode mě pak koupíš???
Já ale neobhajuju církev a netvrdím, že si majetek zaslouží právem, jen jsem tě chtěl upozornit na fakt (což ale udělal už chvilku předemnou injaa a já si toho nevšiml :blush ), který jsi nezmínil a to ten, že po navrácení zabaveného majetku a pozemků, které jsou ve vlastnictví státu, dojde k oddělení církve a stát jí už nebude dál přispívat - to jsem nazval vyrovnáním.
Land Rover Discovery 2 Td5

KDB

#238 Příspěvek od KDB » 21 led 2013 10:55

Ještě jedné věci nerozumím - když jsem napsal o Zemanovi, že je samolibý, neférový, mstivý, populistický lhář, kterého zajímá jen moc. Je snad něco z toho nepravda.
Přiznávám, obvykle jsem docela zdrženlivý, ale vytočila mě reakce a kampaň Zemana následující po výroku K.S. o Benešových dekretech, který Zeman vyprovokoval, protože ví, jaký má na ně K.S. názor a že na rozdíl od něho neotáčí, jak vítr preferencí vane. Zeman (stejně jako Klaus) o Benešových dekretech tvrdili to samé, ovšem teď se to nehodí, že.
Přiznám se i k tomu, že s každým dalším Zemanovým vystoupením se mi více a více vaří krev a vzrůstá moje averze.

KDB

#239 Příspěvek od KDB » 21 led 2013 11:03

Stane : to máš pravdu, na to jsem zapoměl. Státní media by měla být nestranná.
Ale v soukromém sektoru je každého věc, koho zaměstná, nebo s kým spolupracuje - za tím si stojím.
Hledal jsem o tom víc - takhle radikálně se vyjádřil spisovatel Stránský a to v soukromém emailu. Bočan s tím vyjádřením moc nesouhlasil....
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/boj- ... 58858.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Johny R

#240 Příspěvek od Johny R » 21 led 2013 11:06

To KDB: Se vším zcela souhlasím! Ale opět píšu "Jde o princip!". Máme demokracii a musíme si ji chránit a k tomu patří i to že nějaký M.D. vyjádří svůj názor na prezidentského kandidáta, bez toho aniž by mu někdo vzdělil máš padáka! Ostatně to co M.D. napsal podle mne jen svědčí o jeho najivitě a můj názor na Milouše Z. to změnit nemůže! Jen to může změnit můj názor na něj, ale to je v pořádku! Kdyby hlásal to co výše zmiňovaný pan Bátora, to už by byla jiná, to už je zásah do svobody ostatních a není to o demokracii!

Zamčeno