Repas viscospojky-životnost
Moderátor: Safraporte
Repas viscospojky-životnost
Zdravím všechny a mám prosbu. Neví někdo jaká je životnost viscospojky po repasi? Měl jsem ji u p. Baláže (Renova) v dubnu 2010 , najel jsem max. 10000km a už se zase projevuje jako před opravou. V rejdu při malé rychlosti auto jakoby brzdilo atd.Na stránkách "LITEP 4+4" jsem našel repasované spojky za 5500,-kč. Má s ní někdo zkušenost?
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Re: Repas viscospojky-životnost
životnost záleží na spoustě věcí a možná by bylo fajn zkontrolovat agregáty, protože pokud jsi je neměnil před výměnou visco spojky může to být i jiný důvod
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
o repase visco je tu celá téma.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
To sice je, ale nikde tam není nic o životnosti. Teď jsem dokonce projížděl ,,zalabovy" příspěvky - ten jediný by mohl dát fundované info.Acon píše:o repase visco je tu celá téma.
A teď k otázce:
Já měnil visco při cca 170 000 km viz http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 558#p84558" onclick="window.open(this.href);return false;Pavel K píše:Zdravím všechny a mám prosbu. Neví někdo jaká je životnost viscospojky po repasi? Měl jsem ji u p. Baláže (Renova) v dubnu 2010 , najel jsem max. 10000km a už se zase projevuje jako před opravou. V rejdu při malé rychlosti auto jakoby brzdilo atd.Na stránkách "LITEP 4+4" jsem našel repasované spojky za 5500,-kč. Má s ní někdo zkušenost?
Teď po 3,5 roku mám cca 210 000 km a visco je zatím pořád v pohodě - nebrzdí mne v rejdu, auto jede v plném rejdu stále zvolna a na kluzkém povrchu (bláto, sníh) mi to zabírá 4x4.
Snad ti to trochu pomůže

Díky za rady, ale stejně si myslím, že na funkci repasované viscospojky a její životnost můžou mít vliv jen kvalita náplně a provedení práce. Ztrátu viskozity náplně a tím zhoršení funkce spojky přece nemůžou způsobit vedlejší agregáty. Nebo jo?
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Pokud obuješ na předek a zadek rozdílný rozměr kol nebo budeš mít rozdílný poměr převodu vpředu a vzadu na difech, tak asi trochu ano. Spojka by tím asi byla hodně namáhaná. To se ale pohybujeme spíše v kategorii hypotéz a nesmyslů... 

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Ještě se taky doporučuje vyměnit ložiska. Stará ložiska VCU znova "unaví"
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
No kola jsem obouval všechny 4 novými pneu (Yokohama) orig. rozměrů. Ty ložiska u viscospojky jsem pravda nechal původní, ale zdáli se být dobrý a ani teď nepozoruji, že by třeba hučely.
-
Tak si pokládám otázku, proč nezavoláš přímo Balážovi.
Zdravím
Pred vianocami som posielal visco p.Balazovi,robil repas + vymenil ložiská. Posielal som to poštou,bol promtny,všetko prebehlo v poriadku. Keď som to ale potom poskladal,auto stale trošku brzdí pri plnom nejde! Storkolka ide bez problémov. Pred repasom to brzdil riadne,ale brzdí to aj teraz. Tak max z polovice,co predtým. Nemá to brzdiť vôbec,alebo trochu môže??
Pred vianocami som posielal visco p.Balazovi,robil repas + vymenil ložiská. Posielal som to poštou,bol promtny,všetko prebehlo v poriadku. Keď som to ale potom poskladal,auto stale trošku brzdí pri plnom nejde! Storkolka ide bez problémov. Pred repasom to brzdil riadne,ale brzdí to aj teraz. Tak max z polovice,co predtým. Nemá to brzdiť vôbec,alebo trochu môže??
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Prostě mě nedá nereagovat. Téměř přesně před rokem sem absolvoval repas visko přímo na autě ve firmě Renova. Cca 3 týdny na to sem měnil závěsy (ložiska)kardanu. Od té doby kromě dvojnásobné výměny manžety tripoidu sem od IRD až po zadní dif nic neměnil. Od repase visko mám najeto necelých 32000 km. Je pravda že s mými MT pneu a velice častou jízdou mimo silnici dostává visko dost na prdel.
Ale i přes mé ne zrovna šetrné zacházení s autem visko šlape tak jak má. Všiml sem si taky že je poměrně veliký rozdíl jestli mám obutý silniční pryžky nebo MT. Během posledních pár dnů sem se friťáka na podhuštěných MT natlačil až až. A můžu říct na plnou hubu že do mírného kopečka v plným rejdu dva chlapi
mají co dělat. Když dám na svý free silniční gumy odtlačím ho bez problémů sám. Teď mě napadlo že když sem ze Žiaru vloni odjížděl dával mě Žalab na provedenou práci nějakou záruku(přesně si už nevzpomenu) tak v čem je problém???
Ale i přes mé ne zrovna šetrné zacházení s autem visko šlape tak jak má. Všiml sem si taky že je poměrně veliký rozdíl jestli mám obutý silniční pryžky nebo MT. Během posledních pár dnů sem se friťáka na podhuštěných MT natlačil až až. A můžu říct na plnou hubu že do mírného kopečka v plným rejdu dva chlapi
mají co dělat. Když dám na svý free silniční gumy odtlačím ho bez problémů sám. Teď mě napadlo že když sem ze Žiaru vloni odjížděl dával mě Žalab na provedenou práci nějakou záruku(přesně si už nevzpomenu) tak v čem je problém???
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
-
Chlapi já vím, že vás to tu nebaví vyhledávat, ale pak se nedivte, že už tu nikdo nechce odpovídat, když se tu lidi ptají stále dokola na to samé bez snahy něco si vyhledat nebo pročíst.PetoKE píše:Zdravím
viz
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 614#p84614" onclick="window.open(this.href);return false;
kde se píše
To by jako odpověď mohlo stačit.geršák píše:To je fajn že se našel někdo kdo repasuje viskospojku, hlavně zda to pak funguje jak má.Dle slov Admina i nové auto lehce přibrždovalo při plném reidu.Já mám novou viskospojku (né repas) a rozhodně se nedá říct,že auto v zatáčkách jede zvolna.
Na margo toho hlqdania-ja tu chodím len cez mobil a je to dosť problém takto všetko prehľadať. Nemyslím si,že pre niekoho skúseného je problém tu hodiť pár riadkov a takto pomôcť.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
[quote="fugín" Teď mě napadlo že když sem ze Žiaru vloni odjížděl dával mě Žalab na provedenou práci nějakou záruku(přesně si už nevzpomenu) tak v čem je problém???[/quote]
Tuším že záruka je 2 roky nebo 90 000km, záleží, co nastane dřív
Tuším že záruka je 2 roky nebo 90 000km, záleží, co nastane dřív

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
-
- tel.: 00421917068414
- auto: land rover freelande
pisal som ti moj nazor na vcu musi ti vydrzat po vymene oleja 70.000 km ak chce vediet viac zavolaj mi na mobil 091706841 za 3h ju vzivote neurobi vymenu oleja ja som ich robil v nemecku to je 2sprava lebo neviem ci si dostal tu predtym ahoj