Free 1 2,0Di - problém s topením, se servem a další ...

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
PetoKE
tel.: 0908 972 125
auto: freelander

Free 1 2,0Di - problém s topením, se servem a další ...

#1 Příspěvek od PetoKE » 29 říj 2012 09:49

Zdravím kolegovia
Mám pár problémov a potreboval by som pomôcť
Mám 2,0 diesel a ani po prejdeni 25 km sa mi teplota motora nevine len max. do 1/4. Topí len letný vzduch. Termostat v háji??
Niekedy mi pri zatacani auta pri malej rychlosti,ako keby vypadlo servo,ide tak trhaco a taktiež mi pritom zoslabne elektrika,pristrojovka svieti slabšie. Trvá to len chvíľku,potom sa pristrojovka normálne rozsvieti a ide už aj servo bez problémov. Co to môže byť??

Keď som v terene,blato,kolesá preklzuju,prejdem max 100m a začne mi svietiť TC,ABS a oranžová kontrolka zjazdu z kopca. Čím to bude??
Ďakujem za rady

a ešte jedna otázka- tento týždeň idem meniť rozvody +zhacice +vodná pumpa. Je pritom nejaký zadrhel,na ktorý si dať obzvlášť pozor??

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

Re: niekolko otazok

#2 Příspěvek od macejky1 » 29 říj 2012 19:31

Cau, bacha na 4 zhavic. Abys ho vymenil musis pohnout cerpadlem a pak je nekdy problem ho znovu spravne nastavit. Sorry za strucnost, pisu z mobilu a to je peklo.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

milmil

#3 Příspěvek od milmil » 02 lis 2012 00:19

Odhaduju ze ti prokluzuje plochy remen.
Na nej pozor muze se roztrepit, castecne sklouznout do rozvodu a pocuchat je a to uz je jina oprava, plastovej kryt to prorizn jak nic a pak uz se jen cucky namotavaj pod rozvodovej remen az to zacne zoubek po zoubku preskakovat.... a je vymalovano

Muze se stat ze ti treba kape nejake hadice od posilovace nebo primo hydraulicka pumpa a promastuje remen.
Nebo je uz proste jen moc unavenej :) Dalsi varianta je ze se ti nejaky agregat moc zadira .....

Milan

PetoKE
tel.: 0908 972 125
auto: freelander

#4 Příspěvek od PetoKE » 02 lis 2012 12:03

Ten remeň je suchý. Ale už sem-tam píska alternator,čiže bude unavený. Na ňom je tiež kladka. Aj tá už bude mať dosť. Vymením to s rozvodom a duma,že bude pokoj. Ako si to myslel,že mi možno drie niektorý agregát??
Pravdepodobne mi padá nafta. Niekedy chytí na šupu a niekedy točí štarté dlhšie a až tak naskoci. Ako to odstrániť??
A ešte jedno- niekedy pri otvorení autá diaľkovým,mi v aute píska (take kratke pip asi 5x)do momentu,pokiaľ nezapnem zapalovanie. Potom to prestane. Co to môže byť??

Odpovědět