Vyměnit olejové čerpadlo i rozvody? Díky za rady
Discovery 3 parádní motor
Moderátor: Miky_CZ
Re: Discovery 3 parádní motor
Zdravím, můžete mi prosím poradit co mám dělat. Disco 3, rv. 07, najeto 100 000 km.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Na rozvody máš ještě 50tkm čas. Čerpadlo bych ale vyměnil. Pro jistotu.....ať mášLafi píše:Zdravím, můžete mi prosím poradit co mám dělat. Disco 3, rv. 07, najeto 100 000 km.![]()
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Nemoze to byt aj tym ze ta kladka na rozvodoch sa zadrie a preto ju vytrhne z toho nakolko ten remen je pevnejsi nez to uchytenie?
LR DEFENDER 110 SW
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Já bych udělal ty přední rozvody při výměně čerpadla, práce je stejná a rozvody stojí málo. Zadní (čerpadlo) bych zatím nedělal.cyril píše:Na rozvody máš ještě 50tkm čas. Čerpadlo bych ale vyměnil. Pro jistotu.....ať mášLafi píše:Zdravím, můžete mi prosím poradit co mám dělat. Disco 3, rv. 07, najeto 100 000 km.![]()
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak bych postupoval i já. Navíc když zadní praskne nic nepoškodí, jenom přestane jet motor, protože čerpadlo přestane dávat tlak pro vstřiky.eliott píše: Já bych udělal ty přední rozvody při výměně čerpadla, práce je stejná a rozvody stojí málo. Zadní (čerpadlo) bych zatím nedělal.
Otázka, ale stále zní stejně proč se protočí lágry a klika se láme stále ve stejném místě?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Protože je to motor na dámské přirození, není divu, když je PSAHubert píše:Přesně tak bych postupoval i já. Navíc když zadní praskne nic nepoškodí, jenom přestane jet motor, protože čerpadlo přestane dávat tlak pro vstřiky.eliott píše: Já bych udělal ty přední rozvody při výměně čerpadla, práce je stejná a rozvody stojí málo. Zadní (čerpadlo) bych zatím nedělal.
Otázka, ale stále zní stejně proč se protočí lágry a klika se láme stále ve stejném místě?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Motor sa stretne a zastavi sa ale auto ide dalej predpokladajme, cize kvalt zaradeny tak nasledok je prasknuta kluka v najslabsom mieste.
LR DEFENDER 110 SW
-
jirka1712
- tel.: 777869559
- auto: D3 HSE
takže jsem pochopil že LR D3 r.v. 2007 nebrat a co r.v. 2005 a 2006 hrozí tam taky problém s motorem .
A kolik stojí výměna motoru??
A kolik stojí výměna motoru??
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
podle mě to nemúže být taková tragédie, kolik tady jezdí D3 ?
možná cca 200ks a průser je na 3-5 asi?
sám mám 2006 únor , určitě mě to nenechává chladým ale zas nebudu nic řešit dopředu .
Až to příde tak to příde.
teď řešíte volejové čerpadlo , na 200tis se budou řešit vstřiky díky super CZ naftě,
prostě furt něco.
řešení je jedno auto mít 3roky a pryč s ním jak to dělaj němci najeto něco kolem 100 a češi ať si vyžerou problémy
bohužel nepatřím do této kategorie , ,tak počítám s nějakou investicí zatím najeto 158tis km
nová auta co vydrží 500-700 tisíc jsou dnes bohužel utopie
toť vše petr
sám mám 2006 únor , určitě mě to nenechává chladým ale zas nebudu nic řešit dopředu .
teď řešíte volejové čerpadlo , na 200tis se budou řešit vstřiky díky super CZ naftě,
prostě furt něco.
řešení je jedno auto mít 3roky a pryč s ním jak to dělaj němci najeto něco kolem 100 a češi ať si vyžerou problémy
bohužel nepatřím do této kategorie , ,tak počítám s nějakou investicí zatím najeto 158tis km
toť vše petr
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Stačí hlídat nádrž,aby nedošla nafta ...to můžu ovlivnit,nebo údržba - to taky,jinak jak píšeš : co se má stát,to se stane
Diť je to jen auto...lidi mají kolikrát větší problémy než je nějaký,k životu nepodstatný motor 
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
jirka1712
- tel.: 777869559
- auto: D3 HSE
co třeba prodat ,rád koupímLafi píše:Zdravím, můžete mi prosím poradit co mám dělat. Disco 3, rv. 07, najeto 100 000 km.![]()
Ale az to prijde, tak ses tam za 120 tis. minimalne. Radeji vymen to cerpadlo a mas castecny klid. Když ty motory vyrobil dement, tak proste je lepsi udelat opravu za 5 tis. a bude relativni klid.petr štrof píše:podle mě to nemúže být taková tragédie, kolik tady jezdí D3 ?
prostě furt něco.
toť vše petr
A tech aut není jen 3-5. tech pet je jen tady na foru, to je zlomek aut. Ja zaznamenal aspoň 10 kusu, co vim je z doslechu, chápu, ze se s tim nic neudela.Auto je D3 super, když funguje.
- RudaK
To je houby adventure ... správný adrenalin je ten,že vyjedeš a nevíš jestli se vrátíšStavros píše: je lepsi udelat opravu za 5 tis. a bude relativni klid
-
jezbera ivan
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
Ja myslim, ze ich vela nie je, ale problem je to tak velky, ked sa to stane, ze sa o nom aj dost navelko vyprava.
Rozumne je, ze ak stada auto do skupiny co to ma nahovno od vyroby, tak vymenit rozvody skor, a pri tom aj ten spominany kus. Nie je to nejaka strasna vec a zivot ide dalej. Ved takychto joboviek je u LR od defendera po RR milion a vsetci zijeme a furt na tom jazdime. Ved keby sa to nebolo, tak sa ani nepozname. Jazdit sa uz nic moc nikde neda, tak by sme sa vlastne ani nemali o com bavit. Dobre je, ze to vieme, mame na to riesenie a dozvieme sa o tom vcas. Obzvlast ak sa sem tam niekto kukne na anglanske fora, a vieme to skor, ako predpoved pocasia
Ja z toho hruzu nemam a uz vela krat som take preventivne riesil, a zazil aj ze som nieco nestihol, ale furt mam a budem mat LR, lebo na VW, BMW, Porsche a podobnych vyrobkoch by som sa nevedel odviezt ani do potravin pre smotanu.
Rozumne je, ze ak stada auto do skupiny co to ma nahovno od vyroby, tak vymenit rozvody skor, a pri tom aj ten spominany kus. Nie je to nejaka strasna vec a zivot ide dalej. Ved takychto joboviek je u LR od defendera po RR milion a vsetci zijeme a furt na tom jazdime. Ved keby sa to nebolo, tak sa ani nepozname. Jazdit sa uz nic moc nikde neda, tak by sme sa vlastne ani nemali o com bavit. Dobre je, ze to vieme, mame na to riesenie a dozvieme sa o tom vcas. Obzvlast ak sa sem tam niekto kukne na anglanske fora, a vieme to skor, ako predpoved pocasia
Ja z toho hruzu nemam a uz vela krat som take preventivne riesil, a zazil aj ze som nieco nestihol, ale furt mam a budem mat LR, lebo na VW, BMW, Porsche a podobnych vyrobkoch by som sa nevedel odviezt ani do potravin pre smotanu.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
A dostáváme se k rčení: ''Tam Fordem, zpátky vlakem''RudaK píše:To je houby adventure ... správný adrenalin je ten,že vyjedeš a nevíš jestli se vrátíšStavros píše: je lepsi udelat opravu za 5 tis. a bude relativni klid![]()
Dnes jsem rozebíral zarezlý motor z vyhořelého auta, doufaje že klika bude v pořádku a půjde použít na opravu jiného motoru. Jaké to bylo překvapení, když se ukázalo, že klika je po smrti. Zřejmě ten požár nebyl až taková nešťastná náhoda, auto bylo asi pojištěné
- RudaK
Nestraš pořád
nebo to prodám ....
( hlavně že mě kámoš říká : Oval dobrý,ale ta barva
) Má Forda a nechce šlyšet,ze ten motor je jejich výtvor
teda že v tom má Ford prsty taky !
je to malinkato mazly na tech salach no, asi taky jezdil na ty longlife vymeny, to je asi to nejchytrejsi, co dnes soudruzi v automobilovem prumyslu vymysleli, oni to nejspis vymysleli schvalne
Dnes jsem našel interní kontrolní rozpis udržby Land Rover a na konci je varování:
Pokud je ve vozidle používáno palivo s vysokým obsahem síry přes 0,7% neměl by interval výměny oleje přesáhnout
6000 km.Pokud je ve vozidle používáno palivo s mírným obsahem síry 0,3 až 0,7% neměl by interval výměny oleje přesáhnout
12000 km. Z toho vyplyva,že 25 tis ano, ale jen na naftu zcela bez siry.
Dále všichni víme, že životnost náplně oleje je 12 měsíců. Tudíž ruku na srdce dodržují to všichni a dodržovali to i ti, kdo mění motor?
velmi pěkně je popsáno vše v odkaze dole
http://www.oleje.cz/clanek/Viskozita-au ... vych-oleju" onclick="window.open(this.href);return false;
víme co a kde tankujeme? viz níže
http://auto.idnes.cz/kvalita-nafty-se-z ... tomoto_fdv" onclick="window.open(this.href);return false;
http://byznys.lidovky.cz/inspektori-odh ... y-trhy_rka" onclick="window.open(this.href);return false;
Když to tak zhrnu, tak měnit olej po 25 tisicích lze,ale jen pokud tankuji kvalitni naftu a najedu to za měsíc. Jinak a zvlášť v zimě
kdy dochazi ke kondenzaci při kratkych jizdach měnit před zimou a max po 10 tis.
A kdo ma najeto na olej přes 20 tis a drti to v letě po dalnici, tak je nevedomym vrahem motoru
Pokud je ve vozidle používáno palivo s vysokým obsahem síry přes 0,7% neměl by interval výměny oleje přesáhnout
6000 km.Pokud je ve vozidle používáno palivo s mírným obsahem síry 0,3 až 0,7% neměl by interval výměny oleje přesáhnout
12000 km. Z toho vyplyva,že 25 tis ano, ale jen na naftu zcela bez siry.
Dále všichni víme, že životnost náplně oleje je 12 měsíců. Tudíž ruku na srdce dodržují to všichni a dodržovali to i ti, kdo mění motor?
velmi pěkně je popsáno vše v odkaze dole
http://www.oleje.cz/clanek/Viskozita-au ... vych-oleju" onclick="window.open(this.href);return false;
víme co a kde tankujeme? viz níže
http://auto.idnes.cz/kvalita-nafty-se-z ... tomoto_fdv" onclick="window.open(this.href);return false;
http://byznys.lidovky.cz/inspektori-odh ... y-trhy_rka" onclick="window.open(this.href);return false;
Když to tak zhrnu, tak měnit olej po 25 tisicích lze,ale jen pokud tankuji kvalitni naftu a najedu to za měsíc. Jinak a zvlášť v zimě
kdy dochazi ke kondenzaci při kratkych jizdach měnit před zimou a max po 10 tis.
A kdo ma najeto na olej přes 20 tis a drti to v letě po dalnici, tak je nevedomym vrahem motoru
... když už teda jede, tak je zatím nejlepší ...
- RudaK
Měním jednou ročně - proběh max 12 000 kmgluteus píše: Dále všichni víme, že životnost náplně oleje je 12 měsíců.
To vím naprosto presně - kdejaký sajrajt ....gluteus píše: víme co a kde tankujeme?
Tak podtrženo a sečteno : Jsem na motor hróózně mírumilovný a proto mě to oplácí super spotřebou .....
- MILUNAK
- tel.: 777314741
- auto: nevejde se
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat kolik máš tu super spotřebuRudaK píše:Měním jednou ročně - proběh max 12 000 kmgluteus píše: Dále všichni víme, že životnost náplně oleje je 12 měsíců.![]()
To vím naprosto presně - kdejaký sajrajt ....gluteus píše: víme co a kde tankujeme?( největší byl v Maroku,kdy z výfuku padaly saze a bíle to kouřilo - souputníci to viděli
)
Tak podtrženo a sečteno : Jsem na motor hróózně mírumilovný a proto mě to oplácí super spotřebou .....a kilometrovým proběhem - mám zatím najeto 120 000 km poctivých
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.