Upozornění pro všechny + prosba.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Upozornění pro všechny + prosba.

#1 Příspěvek od Tim » 19 říj 2012 16:16

Zdravím. Chtěl bych vás všechny upozornit na jeden vynikající servis. Je to Autorizovaný servis Land Rover DAJBYCH Plzeň. Po jejich zdařilé výměně rozvodů se mi potkal motor, který ovšem na reklamaci "opravili".
Po jejich opravě mi unikala chladící kapalina, avšak přesvědčovali mne, že těsněním to být nemůže, že je to nové. Tipoval jsem to tedy na nějakou hadici, neřešil a doléval... No a když už mne to přestalo bavit, šel jsem do servisu Carclinik Mar. Lázně. Ti mi druhý den volali, ať se přijedu na něco podívat... :nech Páni mechanici zřejmě moc zbrousili hlavu, tak si pomohli tím, že nové těsnění vypodložili plátkem ze starého těsnění (viz foto)!!! Navíc mechanik říkal, že ani nepotřeboval ráčnu, báječně dotažené šrouby totiž povoloval rukou... :devil Takže co s tím teď??? Je tu možnost nechat hlavu za cca. 2000kč srovnat, namontovat, zkusit, a pokud to nepůjde, hodit do popelnice a koupit novou + opět těsnění... Pánovi z Dajbycha jsem volal - akce mrtvý brouk, nečekaně...

A teď dotaz. Nemá někdo/nesehnal by/ technický výkres hlavy na 1,8i??? Kvůli přeměření, zda má cenu ji zkoušet...
A nedělá se více tlouštěk těsnění??? že by to šlo zachránit tím...

Díky za rady a názory, jak se zachovat.
Nasraný Tim
Přílohy
PA190005.jpg
PA190007.jpg
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

Re: Upozornění pro všechny + prosba.

#2 Příspěvek od fugín » 19 říj 2012 16:52

Si děláš p...l? Pardon srandu??? Říkáš autorizovaný servis? Navrhuju spanilou jízdu k tomuto servisu a tam těm šikulům řádně poděkovat....
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

freeland
auto: Land Rover Freečko

#3 Příspěvek od freeland » 19 říj 2012 18:20

TVL řeknu jenom jediný... Lidi proberte se...!!! Autorizovaný servis a vysoké ceny za práci, v žádným případě neznamená 100% kvalitu servisu... Zrovna dneska jsem byl v Autorizovaným servisu Škoda Mňuk, (mám služebáka octávii) Dával jsem tam auto s tím, že mi něco tlůče na pravým předním kole.. Ty dementi vyměnily všechno možný což také nezapomněli zaůčtovat, ale tlukot nepřestal.. A k tomu všemu udělali pár dalších věcí o které se je nikdo neprosil, což také neopomněli naučtovat.(např. geometrie-která vypadá tak, že volantem točím do leva a jedu rovně, vyčištění auta, diagnostika motoru atd... Dnes mi volala šéfová, co to má být, že přišla faktůra na 12tis... Tak jsem tam letěl a udělal čooro.. Sice jsem si připadal, že mluvím do dubu, ale alespoň jsem se vykřičel.. Podařilo se mi akorád to, že mi bylo slíbeno odstranění závad... No nenakopali by jste je do říti..? Až provedou tohle to.. tak už nás tam nikdo s autama neuvidí...

Daleko lepší nějaká dílna, kde si práce vážej a rozumějí tomu a máte důvěru, než ty paka z autorizáků... :-)

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od macejky1 » 19 říj 2012 19:08

Ruzny sily tesneni se delaj. Myslim ze 3 nebo 4. Koukni se treba na ebay. S min. rozmerem hlavy ti neporadim. Zkus kouknout do rave tam by mohl byt. Ja pisu z mobilu tak nemam moznost se tam ted kouknout.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od eliott » 19 říj 2012 20:44

To těsnění tam dali správné, ten ''plech'' je součástí nového těsnění, ale zřejmě hlavu málo dotáhli, nebo použili staré šrouby a ty povolily. Na benzínové motory se dělá jen jedna síla těsnění.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

BiGGiE2P5
tel.: ***117228
auto: Freelander II.

#6 Příspěvek od BiGGiE2P5 » 20 říj 2012 18:01

Ja tam jezdim taky a bez problemu ... ovsem neco na tom bude kdyz mu sebrali zastoupeni Toyoty a autorizovanej servis ... Delaj tam ruzny lidi ale zatim jsem spokojenej je teda pravda ze si tam nechavame menit maximalne olej .... :Pohoda:

ateliersk

#7 Příspěvek od ateliersk » 21 říj 2012 08:31

eliott píše:To těsnění tam dali správné, ten ''plech'' je součástí nového těsnění, ale zřejmě hlavu málo dotáhli, nebo použili staré šrouby a ty povolily. Na benzínové motory se dělá jen jedna síla těsnění.
to lecos vysvetluje ;-) , me by to sice taky nenapadlo, ale zrejme nova ficura. A s tema sroubama hlav, nevim jak ted, ted uz si auta taky nechavam delat, ale driv kdyz jsem se jeste hrabal v GAZiku, tak v manualu (a vsech starej knih pro automechaniky z te doby) samozrejme radi ze je nutno utazeni hlavy po nejake dobe zkontrolovat, zda si tesneni nesedlo (zkontrolovat po nejake dobe je potreba vic vci, treba kola a ruku na srdce, kdo po odjeti z pneuservisu jde a po tejdnu si prejde s klicem kola ? :lol: ) .

Pepa

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Luboš M. » 21 říj 2012 22:31

BiGGiE2P5 píše:Ja tam jezdim taky a bez problemu ... ovsem neco na tom bude kdyz mu sebrali zastoupeni Toyoty a autorizovanej servis ... Delaj tam ruzny lidi ale zatim jsem spokojenej je teda pravda ze si tam nechavame menit maximalne olej .... :Pohoda:
Dával jsem tam DIII, hlavně na diagnostiku a pak nějaký modul ručky a drobnosti. mohu potvrdit že jednání vždy velice slušné, ceny za díly nic celkem přijatejné, práce odvedena dobře. Zastoupení nemají protože pradávali Rakouská vozidla.
Cena za práci strašná.......snad 1450 bez DPH/hodina.
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Tim

#9 Příspěvek od Tim » 22 říj 2012 07:10

No ja nevím no... Já tam měl auto dvakrát a dvakrát ho dodrbali... Jinak do Rave se bohužel nepodívám, jsem pouze na mobilu :-( Myslíte, že tam ta výška hlavy bude?

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Tim

#10 Příspěvek od Tim » 25 říj 2012 15:16

ateliersk píše:
eliott píše:To těsnění tam dali správné, ten ''plech'' je součástí nového těsnění, ale zřejmě hlavu málo dotáhli, nebo použili staré šrouby a ty povolily. Na benzínové motory se dělá jen jedna síla těsnění.
to lecos vysvetluje ;-) , me by to sice taky nenapadlo, ale zrejme nova ficura. A s tema sroubama hlav, nevim jak ted, ted uz si auta taky nechavam delat, ale driv kdyz jsem se jeste hrabal v GAZiku, tak v manualu (a vsech starej knih pro automechaniky z te doby) samozrejme radi ze je nutno utazeni hlavy po nejake dobe zkontrolovat, zda si tesneni nesedlo (zkontrolovat po nejake dobe je potreba vic vci, treba kola a ruku na srdce, kdo po odjeti z pneuservisu jde a po tejdnu si prejde s klicem kola ? :lol: ) .

Pepa
Počkej, to se mi nějak nezdá... Jak zkontroluju dotažený šrouby hlavy??? To má přece určený dotahovací moment 20Nm + 2x 180° nebo ne??? Když vezmu ráčnu a dotáhnu to, tak si to akorát zničim, nebo se pletu???

Odpovědět