Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho okna

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho okna

#1 Příspěvek od dandee » 28 srp 2011 21:14

Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
Neviem,ci to uz nie je vseobecne znama vec,ale mozno niekomu tym pomozem. Ja som o tom napriklad nevedel.
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 05 zář 2011 23:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

Tonda D
tel.: +421903454708
auto: Freelander 1.8

Re: Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho

#2 Příspěvek od Tonda D » 01 črc 2012 13:29

dandee píše:Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
Neviem,ci to uz nie je vseobecne znama vec,ale mozno niekomu tym pomozem. Ja som o tom napriklad nevedel.
Je to naozaj dobrá rada,lebo podobný,alebo ten istý problém mám,len neviem úplne presne,o čom hovoríš. Možno by pomohlo nejaké foto. Dík!!! :devil

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#3 Příspěvek od fugín » 01 črc 2012 13:48

Tonda D píše:
dandee píše:Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
Je to naozaj dobrá rada,lebo podobný,alebo ten istý problém mám,len neviem úplne presne,o čom hovoríš. Možno by pomohlo nejaké foto. Dík!!! :devil
když sundáš střechu tak na pravý straně /za spolujezdcem) je vzadu na sloupku malý mikrospínač,když ti na něm blbě sedí střecha(při zpětné montáži) tak ti bude zadní okno pořád sjíždět dolů.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maxsel » 01 črc 2012 15:23

Je to pojistka, aby okno nešlo vytáhnout nahoru do prázdna při sundané střeše. Při nasazení hard nebo softopu je automaticky stlačená střechou. Má také opačnou funkci. Pokud je stlačená a okno je stažené dole, dává při zamykání pokyn houkačkou, že okno není zavřené.

Mě občas zablbne, pokud jezdím s plátěnou střechou, což je teď aktuální :). Na konstrukci plátěné střechy je excentr, který na pojisttku tlačí, podle toho, zda je střecha nasazená, sundaná, nebo jen stažená. Když střechu jen stahuju a nedám si pozor na ten excentr, zůstane pojistka lehce zamáčlá a auto při pohnutí např. větrem vyhlašuje poplachy. Stačí to pořádně usadit je to :Pohoda:
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

starec62
auto: Free Di 3dv.

#5 Příspěvek od starec62 » 01 črc 2012 17:45

Zdravim.Je pravda,že ked je pokazene stahovanie zadneho okna nedaju sa použivat zadne dvere?Dakujem za odpoved.

Odpovědět