Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
Neviem,ci to uz nie je vseobecne znama vec,ale mozno niekomu tym pomozem. Ja som o tom napriklad nevedel.
Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho okna
Moderátor: Safraporte
Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho okna
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 05 zář 2011 23:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu
Důvod: úprava nadpisu
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- Tonda D
- tel.: +421903454708
- auto: Freelander 1.8
Re: Free 1, 3.dv nenapadny mikrospinac na ovladanie zadneho
Je to naozaj dobrá rada,lebo podobný,alebo ten istý problém mám,len neviem úplne presne,o čom hovoríš. Možno by pomohlo nejaké foto. Dík!!!dandee píše:Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
Neviem,ci to uz nie je vseobecne znama vec,ale mozno niekomu tym pomozem. Ja som o tom napriklad nevedel.

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
když sundáš střechu tak na pravý straně /za spolujezdcem) je vzadu na sloupku malý mikrospínač,když ti na něm blbě sedí střecha(při zpětné montáži) tak ti bude zadní okno pořád sjíždět dolů.Tonda D píše:Je to naozaj dobrá rada,lebo podobný,alebo ten istý problém mám,len neviem úplne presne,o čom hovoríš. Možno by pomohlo nejaké foto. Dík!!!dandee píše:Iba chcem upozornit panstvo,ktore vlastni Landika 3.dv. , ze existuje nenapadny spinac,ktory dokaze vyradit ovladanie zadneho okna. Podarilo sa mi zavadit o tycku alebo piestik / na pravej strane /.ktory sa pred demontazou softbacku ma odtocit a sklopit,a tam je take male bakelitove ovladatko na prave ten spinac,ktory ma stiahnut okno a uz sa neda s nim pohnut. Az ked sa zase ten piestik narovna. Takze zhrniem , komu nejak zazracne prestalo ist ovladanie zadneho okna,tak kuk na tu vec,ci sa to neodlomilo,ako mne, a kuknut na mikrospinac.Da sa aj po odlomeni toho bakelitoveho sajrajtu zatlacit a posunut a ostane zatlaceny a da sa okno ovladat.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Je to pojistka, aby okno nešlo vytáhnout nahoru do prázdna při sundané střeše. Při nasazení hard nebo softopu je automaticky stlačená střechou. Má také opačnou funkci. Pokud je stlačená a okno je stažené dole, dává při zamykání pokyn houkačkou, že okno není zavřené.
Mě občas zablbne, pokud jezdím s plátěnou střechou, což je teď aktuální
. Na konstrukci plátěné střechy je excentr, který na pojisttku tlačí, podle toho, zda je střecha nasazená, sundaná, nebo jen stažená. Když střechu jen stahuju a nedám si pozor na ten excentr, zůstane pojistka lehce zamáčlá a auto při pohnutí např. větrem vyhlašuje poplachy. Stačí to pořádně usadit je to 
Mě občas zablbne, pokud jezdím s plátěnou střechou, což je teď aktuální

Zdravim.Je pravda,že ked je pokazene stahovanie zadneho okna nedaju sa použivat zadne dvere?Dakujem za odpoved.