Zlobí otáčky motoru na Fríčku I
Moderátor: Safraporte
Zlobí otáčky motoru na Fríčku I
Prosím o radu. Zase mi jako loni když přijdou mrazy začnou zlobit otáčky motoru na Free 1.8i r.99. Motor za jízdy i když je ohřátý zůstane v otáčkách a nechce spadnout. Někdy pomůže klepnout nohou na plyn, jindy to naopak otáčky ještě zvýší. Ovládání plynu ale zaseklý není. Prý může kecat nějaké čidlo.
Re: Zlobí otáčky motoru na Fríčku I
Podla mna jedine lanko ztuhnute,resp.ztuhnute to, cim to bolo predtym namazane.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Jestli to dělá po důkladném prohřátí( delší jízda), tak to taky dělala plastová škrtící klapka.
To mě napadlo jako první, ale začne to zlobit až když je vše zahřátý. Když vyjedu se studeným autem tak je vše O.K. V servisu říkali, že snad potenciometr škrtící klapky nebo krokovací motorek. Ale to je hádání. Motorek jsem vyčistil a ten poťák by snad zlobil pořád a ne jen v mrazu.
Mám podobnej problém. 1,8 L - 2000 rok
Otáčky kolísají, někdy volnoběh cca 1200 ot, jindy krátkodobě až nad 1500, většinou to ale samo ubere během pár vteřin.
Po vyčištění klapky je většinou aspoň chvilku klid.
Za studena to samozřejmě nedělá vůbec.
Otáčky kolísají, někdy volnoběh cca 1200 ot, jindy krátkodobě až nad 1500, většinou to ale samo ubere během pár vteřin.
Po vyčištění klapky je většinou aspoň chvilku klid.
Za studena to samozřejmě nedělá vůbec.
Freelander 1,8
Jeep Grand Cherokee 5,7 Hemi
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0
Tak jsem se dozvěděl ze servisu LR v Německu, že motory 1.8i vyžadují v zimě a nejlépe celoročně kvalitní aditivum do benzinu. Prý namrzá nasávaná směs v potrubí. Jestli to je příčina problému tak je to dobrý. Jdu to koupit a uvidím!
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
To je teda blábol
. Se směsí u benzínu to určitě nemá nic společného. To by musel být něčím dost pančovaný aby to namrzalo a to by jsi určitě poznal už dřív. Tomu nevěř. Na Feliciích to je velmi častý problém, a je to většinou už ten výše zmiňovaný potenciometr sací klapy, přesněji vydřený tišťák, nebo bordel usazený kolem klapy. Řekl bych že to určitě bude ten samý problém!

No nevím. Fakt je, že mi to dělá jen při velkých mrazech. Bordel na klapce by to dělal pořád a stále by se to zhoršovalo. Tomu servisu věřím. Mám dobrý zkušenosti, dělají LR už hodně dlouho.
No já ještě zvažuju, že bych na tu 1,8 ku udělal přímé sání - FIPK.
Jen nevím jak moc to takovýmu motoru pomůže, na Jeepech s tím mám dobré zkušenosti, ale to jsou hold jiné obsahy.
Jen nevím jak moc to takovýmu motoru pomůže, na Jeepech s tím mám dobré zkušenosti, ale to jsou hold jiné obsahy.
Freelander 1,8
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
To teda neni blbost, pokud nabral nekde spatny benzin s vodou, tak to v mrazech muze delat, takovych jsem jiz v zime videl hodne. Proto se vyplati davat aditivum i do benzinu, v nasi sladke vlasti. Kdyz nic jineho, tak to eliminuje nezadouci ucinky tech biosracek.Johny R píše:To je teda blábol. ...
Free Td4 2004 HSE automat
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
To je sice možné, ale nezdá se mi právě že by se neprojevilo takové množství vody, které přimrzává v sání, i dále na motoru. Rozhodně je prý špatné jezdit neustále na čtvrt nádrže a méně, že se do benzínu neustále dostává voda vysrážená ze vzduchu na stěnách nádrže
, nevím 

- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je pravde, je dobre jezdit pokud mozno co nejvice s plnou, kvuli kondenzaci vody.
Free Td4 2004 HSE automat
- PatrikM
- tel.: 0911480494
- auto: FREE 2.0 ,D1(300tdi)
Mne to niekedy robila slábá bateria ked som ťahal s navijákom ... po výmene OK
Ex .FREELANDER 2.0Di-lift 2",nájazďak,Hella,nav.5000lb+blbosti navyše,
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
No, dám tam aditivum proti vodě a uvidím. Pak dám vědět.
Tiez si myslim,ze treba vymenit benzinku.Mal som u dvoch aut prihodu s benzinom v stejnom obdobi,a presiel som k inej firme a uz sa to nestalo,a stacilo natankovat plne nadrze noveho benzinu u oboch aut.Davali tam nejake sracky,alebo vodu.Bacha na to.Serioznost predajcov ide rapidne dole.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Tak jsem dal do nádrže velfobin-nepomohlo, vyndal jsem ventil vzduchu a vyčistil-nepomohlo, vyndal jsem potenciometr na klapce a přeměřil /vše o.k./-nepomohlo. Zítra dám nový čidlo teploty vody a budu v očekávání. Pak snad diagnostika. Mám ještě 20let starou Toyotu a to je proti fríčku služebník!
tak ako Pavle, pomohla vymena cidla? Mne nie... diagnostika ho sice ukazala ako vadne, ale po vymene bez zmeny... asi skusim zohnat novu pouzitu klapku...
Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
Tak výměna čidla nepomohla. Pak jsem vymontoval klapku. Bylo na ní trochu ledu, ale jinak čistá a chodí v ruce jedna báseň. Namontoval jsem zpět, projel a po 5 km zase v otáčkách. Nepomohlo ani vypnutí motoru. Otevřel jsem kapotu a klapka byla pootevřená. Dal jsem ji rukou zpět a pak dobrý. Ale nevšim jsem si jestli bylo přitom volný nebo napnutý lanko. Takže teď nevím jestli to bylo lankem nebo klapkou. Dnes jsem to projel, ale snad že už tak nemrzne tak to funguje. Asi budu čekat zase na mráz. No prostě zábava.
hovor mi o tej zabave, mne to rano stale startuje na 500 ot/min, buble to jak traktor, potom mu trochu pridam a ustali sa to na 800 ot., ale na 1100-1200, co to ma normalne za studena ani nahodou.. uz mi pozerali vsetko a neviem, takze poriesim tu klapku a uvidim, da sa kupit za cca 25€.
Ale minuly piatok mi prdla IR-cka...
Auto je v servise, na buduci tyzden ju maju rozberat, ci sa este bude dat opravit, alebo vymena... takze klapka musi pockat, nemam ju na com skusat....
Potom napis, ci to v mrzoch pomohlo..
Ale minuly piatok mi prdla IR-cka...

Potom napis, ci to v mrzoch pomohlo..

Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
Tak nakoniec to nebola IRD, ani kardan s visko spojkou, ale pravdepodobne iba drziak motora, mal som spadnuty motor, preto mi buchal vyfuk o napravnicu.. taka blbost... dnes to budu robit, zajtra to snad bude ako predtym a co je pre tuto temu to postatne, idem menit skrtiacu klapku za inu, pouzivanu, tak som zvedavy, aky budu moje ranne starty po jej vymene, ked sme davali auto do dielne, otacky sa mi zaskeli na 2300, co sa mi predtym vobec nestalo, rekord som mal 1500.. potom dam vediet, ako si na tom ty? nejaka zmena?
Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06