Free 1 (1,8 benzín) - motor ztrácí otáčky
Moderátor: Safraporte
Free 1 (1,8 benzín) - motor ztrácí otáčky
Zdravím a prosím o radu. Motor mi po kratší jízdě ztrácí otáčky jako když nedostává dostatek benzinu. Po nastartování se normálně rozjede, ale po chvíli se to opakuje. Někdy ujedu v pohodě několik km a někdy jen pár metrů. Volnoběh v podstatě drží, ale po přidání plynu začne problém znovu. Mám podezření na filtr nebo čerpadlo benzinu. Díky.
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 25 srp 2011 08:48, celkem upraveno 3 x.
Důvod: úprava nadpisu
Důvod: úprava nadpisu
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s palivovým systémem u Fríčka I
Předpokládám, že je to u benzíňáka. Tak jsem to řešil. Dvakrát diagnostika kecala, že je to snímač otáček, ale bylo to zašvihaným čerpadlem v nádrži.
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
U jiných aut býval také problém u ucpaného odvzdušnění nádrže. Stačí povolit víčko nádrže a když to zasyčí, tak by to mohl být tento problém. Další možnost je přicpaný vzduchový filtr, osobně jsem zažil, že se mi do sání dostal igelitový pytlík a chovalo se to podobně.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
No je to benziňák r.99. Tak čerpadlo je tedy v nádrži? A kde je palivový filtr?
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Tamtéž. Je tam hrubý sítko a pak filtr.
Tak velký dík za rady. Předpokládám, že se na tu nádrž dostanu po odklopení zadních sedaček a že
to vyčištění nebude nějaký rébus! Tak jsem pod sedačkou oddělal ten kulatej kryt, odmontoval hadičku a elektriku ale jak dostat čerpadlo ven fakt nevím. Jestli je ten plechový kroužek na bajonetu nebo na závit? Víte to někdo?
to vyčištění nebude nějaký rébus! Tak jsem pod sedačkou oddělal ten kulatej kryt, odmontoval hadičku a elektriku ale jak dostat čerpadlo ven fakt nevím. Jestli je ten plechový kroužek na bajonetu nebo na závit? Víte to někdo?
-
Ahoj. Měl jsem stejný problém. Je to skutečně zacpané. Vyměň určitě filtr a vyčisti sítka na čerpadle....ty určitě!!!! I když jsem dal novej filtr,přes ty sítka mi tam stejně šlo málo benzínu. Ten kroužek normálně povol,je to na závit.
Pavel K píše:Zdravím a prosím o radu. Motor mi po kratší jízdě ztrácí otáčky jako když nedostává dostatek benzinu. Po nastartování se normálně rozjede, ale po chvíli se to opakuje. Někdy ujedu v pohodě několik km a někdy jen pár metrů. Volnoběh v podstatě drží, ale po přidání plynu začne problém znovu. Mám podezření na filtr nebo čerpadlo benzinu. Díky.
mal som podobny problem a po vymene vsetko v poriadku ... vymena nie je nic narocne ..
cekni http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =7&t=12249" onclick="window.open(this.href);return false; tu som to riesil a spravil aj par fotiek ako to vyzera ..
Tak jsem to rozebral , vyčistil a koupil nový filtr od fa Allmakes. Přišel ale s nějakým nástavcem, plastovým kroužkem a těsněním. Teď si nejsem jistý jak to správně složit. Ví to někdo? Tak jsem to dal do kupy a najezdil už pár km a dobrý. Tak díky za pomoc.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Tak mám ten samej problém.Motoru se nechcve táhnout a jakoby šel na tři válce.Někdy to udělá hned a někdy vůbec. Někdy na hned na jedničku při rozjezdu a někdy až na pětku třeba ve 100 km rychlosti. 

Mně se to projevovalo tak, že na volnoběh motor běžel O.K. ale po rozjezdu a přidání plynu už nestačil přísun paliva. Po ubrání plynu zase motor běžel a tak dokola. Po výměně filtru a vyčištění sítek u čerpadla se zdá vše v cajku. Ale před časem mi motor zdechával a dal se těžko nastartovat a rozbíhal se snad na dva válce. Na diagnostice našly špatný víčko rozdělovače a palec - pak vše o.k. Až teď ten palivový filtr.
- libovka
Tak jsem ten filtr vyměnil ale nedal jsem tam tu redukci.Šel tam normálně bez ní.
- libovka
Tak po výměně žádná změna.Pořád občas nemá výkon. 

- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych kouknul na víčko rozdělovače a hlavně palec. Taky častá věc u Free 1.8, co mají najeto nad cca 80tis. To se většinou projevuje jakoby vynecháváním nad 2000ot.
- libovka
Kabely,výčko,palec,svíčky,filtry nové.Jízda bez výčka nádrže taky bezezměny.Ach jo to jsem zvědavej kde bude zakopanej pes???
- ANDREAS
- auto: Freelander 1,8 99
- Kontaktovat uživatele:
Tak auto dnes po druhé v servisu na výměně filtrů a podruhé mi bylo řečeno, že tam žádný palivový fitr nenašli
Asi se na to vykašlu a vyměním ho sám, teda až ho najdu 

Land Rover Freelander 1.8 99 - hrošík
Život bez taškařic a veselých kousků je jako cestování bez hospod :-)
Ahoj. Odklop zadní sedačky, oddělej oválný kryt a jseš na nádrži. Vytoč ten plechový kroužek a vyndej čerpadlo. Filtr je i s čerpadlem v takovým rozebíratelným plastovým tubusu./ V servisech to moc neznají a mně dodali špatný filtr./
- ANDREAS
- auto: Freelander 1,8 99
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, už jsem ho našel a vyměnil 

Land Rover Freelander 1.8 99 - hrošík