Pracovní světla - připojení
Moderátor: Safraporte
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Pracovní světla - připojení
Čaute. Rád bych si na free udělal přídavná pracovní světla. Moje představa je asi takováto. Na příčníky zespoda přišroubovat 4 hranatý světla tak, aby byly mezi příčníkem a střechou a nepřekážela. A teď připojení. Buďto je mít zapínané samostatně (zapojení v sérii přes relátko, pojistku, vypínač na palubovce a rovnou k baterii), ale to nevím, jestli nebude nějak na závadu a nevím, jak přesně to udělat a nebo zapínání s dálkovými světly a to už vůbec netuším jak udělat
Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Poradíte?? Díky Jirka.

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Re: Pracovní světla - připojení
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 42#p130442" onclick="window.open(this.href);return false;Tim píše:Čaute. Rád bych si na free udělal přídavná pracovní světla. Moje představa je asi takováto. Na příčníky zespoda přišroubovat 4 hranatý světla tak, aby byly mezi příčníkem a střechou a nepřekážela. A teď připojení. Buďto je mít zapínané samostatně (zapojení v sérii přes relátko, pojistku, vypínač na palubovce a rovnou k baterii), ale to nevím, jestli nebude nějak na závadu a nevím, jak přesně to udělat a nebo zapínání s dálkovými světly a to už vůbec netuším jak udělatNemáte s tím někdo zkušenosti?? Poradíte?? Díky Jirka.
Land Rover Discovery 2 Td5
- Tim
Jo, to jsem četl, ale myslím, že jsem se ptal na něco jiného a u jiného vozu
Chtěl jsem slyšet názor jak by to bylo lepší a jak přesně to udělat (jaké relé, pojistku atp.) Případně jestli někdo nemá schéma zapojení...

Myslíš, že na Free se relé připojuje jinak? Platí to pořád stejně. Pojistka a relé samozřejmě záleží na výkonu světel. Budeš muset každopádně natáhnout nový kabel od baterie přes pojistku k relé a pak připojit jak je popsáno. Co je lepší to nepovím, ale já bych to zapojil s těmi dálkovými zároveň přes vypínač (to je tuším nutnost).
Naposledy upravil(a) masar dne 26 úno 2011 16:18, celkem upraveno 3 x.
a já si to budu příští týden dávat zvlášť
a i rozdělený, světla na nárazníku, světla na rampě a ještě si budu dávat přídavnou couvačku..

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
Nebude tě to trochu..., no řekněme iritovat, když pokaždý když si budeš chtít "pořádně" posvítit budeš muset rozsvít dálkový, přídavný a střešní, každý zvlášť, nemluvě o přepnutí na potkávací kvůli protijedoucímu autu?
já to mam jako pracovní světla a ty jsou pouze do terénumasar píše:Nebude tě to trochu..., no řekněme iritovat, když pokaždý když si budeš chtít "pořádně" posvítit budeš muset rozsvít dálkový, přídavný a střešní, každý zvlášť, nemluvě o přepnutí na potkávací kvůli protijedoucímu autu?

- Tim
Samozřejmě že se zapojuje stejně, já to špatně napsal... Já to chci jako pracovní, ale fakt je, že by to bylo lepší s dálkovýma najednou. To se dá připojit na stejné relátko nebo?
Najdeš kabel, který vede k spínacímu relé stávajících dálk. světel, na ten připojíš (zkrátka ho "rozdvojíš") kabel, co povede přes vypínač v kabině, na spínácí kontakt toho nového relé pracovních světel. Takže rozdvojením stávajícího spínacího kabelu budeš ovládat dvě relé.Tim píše:Samozřejmě že se zapojuje stejně, já to špatně napsal... Já to chci jako pracovní, ale fakt je, že by to bylo lepší s dálkovýma najednou. To se dá připojit na stejné relátko nebo?
- Tim
Jj, přesně takto polopaticky jsem to potreboval vysvětlit. Děkuji, hned jak bude tepleji, pustím se do toho 

- jendarover
- auto: Freelander
to me by spis zajimalo jak ty svetla pridelat aby je nikdo neukradl nejak znesnadnit jejich odsroubovani
Tak na tohle tu odpověď asi nenajdeš, z auta ti můžou ukrást cokoliv - rezervu na dveřích, naviják, světla, CB anténu..., nesmíš hold parkovat někde v ghettu...jendarover píše:to me by spis zajimalo jak ty svetla pridelat aby je nikdo neukradl nejak znesnadnit jejich odsroubovani

přišroubovat a matku nabodovat svářečkou...demontáž ale bude muset probíhat flexoujendarover píše:to me by spis zajimalo jak ty svetla pridelat aby je nikdo neukradl nejak znesnadnit jejich odsroubovani

No a naseres zlodeja a rozflaka ti vsetky reflektooory....
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Na přišroubování se dají použít bezpečnostní šrouby a matice - mají atipický tvar hlavy. Nebo použít lepidlo na závity. Akorát je potom lepší dát takové šrouby, co se dají ukroutit - je jednodušší jejich případná "demontáž".
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo