HDC KONTROLKA
Moderátor: Safraporte
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Re: HDC KONTROLKA
bazy77: Ještě mě napadlo že to u tebe nemusí být problém nějakých spínačů, nebo cívek, ale jen přenosu dat (CAN).Možná, že by stačilo zkontrolovat jen 3 konektory na řídící jednotce,ABS a přístrojové desce pokud nemáš tempomat.Pokud ano tak 5 konektorů(viz.obr).Zaměř se především na všechny žluté stočené kabely a jejich konektory(vyčistit,kontox a pod.)
- Přílohy
-
- CAN.jpg (53.02 KiB) Zobrazeno 7347 x
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Tak už jsem se k tomu dostal prošel jsem všechny spínače,kabely,ale zatim bez výsledně ještě nemohu najít to rele pak už vážně nevim.
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Na té pojiskové skříňce, když ji otevřeš tak je tam grafický potisk, pro jednotlivá relé.Tak by tam měl být pro to relé potisk toho auta s tím sjezdem(jak je znázorněná kontrolka HDC). Jinak to relé je problém odzkoušet jestli cvaká(začne myslím cvakat až ho aktivuje ABS(začne skutečně pribrzďovat) po zvolení HDC a na jedničku nebo zpátečku)Takže ho jedině změřit, viz. ten odpor co jsem psal výše. Jinak čísla na relé, 85-86 je cívka a 30-87 je zapínací kontakt.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
U mého fríčka se mi nerozsvicí kontrolka HDC když ho zapnu.Při zapnutém zapalování kontrolka normálně svítí.ABS a TC funguje normálně,ale HDC nechodí. 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Viděl bych to na chybu vypínače. Už se to tu psalo.
Mně se jednou stalo že jsem to zamněl zapnutý. Normálně jsem jezdil aniž by něco svítilo. Po projetí výmolu začala blikat ta zelená.

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
HDC KONTROLKA
čo myslíte?!?!
-dosť riedkeho blata a dost hlboké brody cez vodu
niekde v polovici cesty mi začalo svietit HDC oranž výkričník. už mi to svieti druhý den....
Skúsil som predné kolesá vyvapkovať ale to asi nepomohlo-nevedel som sa tam dostat a hned to namrzalo.
Môže to byt ešte zasraté? alebo mi tam namrzol bordel?? odvtedy v kuse mrzne a nemám garáž

niekde v polovici cesty mi začalo svietit HDC oranž výkričník. už mi to svieti druhý den....

Skúsil som predné kolesá vyvapkovať ale to asi nepomohlo-nevedel som sa tam dostat a hned to namrzalo.
Môže to byt ešte zasraté? alebo mi tam namrzol bordel?? odvtedy v kuse mrzne a nemám garáž

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

-spínač- káble na radičke OK,
-relátko som nenašel........ je ich tam asi 15 a všetky sú rovnaké
-2x čidlá na prevodovke OK...
-všetky ukostrenia OK
-nepomohlo ani odpojenie batérie na 12hod
stále svieti oranžovéHDC! -na páke nejde zapnúť HDC ani nesvieti na zeleno
ABS-OK
TC-OK
......začalo to prejazdom cez vodu

Měl jsem stejný problém a pomohla až diagnostika v německém Loebau. mám to tam kousek a jsou fakt dobrý a levný!!! bylo to čídlo ABS na zadním kole. Jinak sám to těžko najdeš, to je spíš náhoda.
To by mi ale svietilo aj ABS... keby to bolo čidlo. mne svieti iba HDC!
Naposledy upravil(a) dzordzi dne 26 led 2011 19:56, celkem upraveno 1 x.
Nemáš pravdu. ABS ani trakce mi nesvítily a normálně fungovaly, jen pořád svítila oranž.kontrolka HDC a zelená ne a tudíž systém nešel zapnout. Po opravě-zřejmě očistili čidlo ABS na pravém zadním kole-už všechno maká. Po zapnutí HDC se rozsvítí zelené autíčko, žluté autíčko je přehřátí brzd a jiné závady na HDC. Já jsem taky zkoušel jít po všech radách co jsou na foru a díky za ně-někdy pomůžou-ale byla to jen ztráta času a nervíky. Diagnostika to najde bezpečně!
-
- auto: Freelander 1.8 i
Ahoj ! V Land Rovery Free.. 1.8 Benzin, r.v. 2000 , sa nachádza brzdový asistent v dvoch škatuliach. Ťažko povedať ktorá je dôležitejšia . Jedna je pri motore - nazval by som ju mechanická časť zo snímačmi. Druhá je pod predným sedadlom vedľa šoféra. Tam sa zbiehajú všetky káble . Hlavný prívod - napájanie, prepínáč HDC na riadiacej ( tam by som ho premeral ohmicky pri vypnutom kľúči ), spímače zaradenia prvého prevodového stupňa, spínač spiatočky , 4 x snímače ABS na kolesách, výstupy do prístrojovky signálnych žiaroviek. Skús premarať káble , ak budú v poriadku , tak je možné že modul ktorý je umiestnený nad potrubím vykurovania do podlahy pod sedadlom je možné že sa prehrial a odišiel ( nejaká časť v ňom zrovna čo riadi HDC).Dalej bez diagnostiky sa nepohneš,ako ja .Ak by si aj vymenil modul musíš vymazať pamäť chybových hlásení (DTC), ktoré sú uložené vo vozidle. Data sú uložené v čípe EPROM - to znamená že nejaké odpájanie káblov z batérie , skratovanie nepomôže.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Ahoj. Chci se zeptat, je určitě potřeba ty hlášky mazat? Já jen že jednou se mi to po cestě rozsvítilo, ale po vypnutí motoru na cca. 30 minut to zase zhaslo. A teď už mi to svítí 4 dny 

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Na 1,8 to same nezhasne,iba cez diagnostiku. To je mi divne. Mne ked to urobilo asi 2x zatial,isiel som do servisu,nech mi to zhasnu,no najnovsie som objednal ten pristroj na diagnostiku a budem si to robit sam doma.Stoji to cez 500€.
Idem schodnejsou cestou. Novy modul na ABS stoji cez 1000€ a nie je iste,ci to pomoze.
Idem schodnejsou cestou. Novy modul na ABS stoji cez 1000€ a nie je iste,ci to pomoze.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
dandee píše:Na 1,8 to same nezhasne,iba cez diagnostiku. To je mi divne. Mne ked to urobilo asi 2x zatial,isiel som do servisu,nech mi to zhasnu,no najnovsie som objednal ten pristroj na diagnostiku a budem si to robit sam doma.Stoji to cez 500€.

dandee kedy môžem prísť?? Potrebujem to zmazať a nikde to nevedia načítať.-

Naposledy upravil(a) dzordzi dne 09 úno 2011 17:51, celkem upraveno 1 x.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
No předtim mi to vážně samo zhaslo, ale teď mne napadá, že předtím asi svítilo hdc i tc...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Hele,Dzordzi,este to nemam.Ked to dojde,musim to nastudovat,a mozem .Inac,u nas stoji diagnostika 30€ a to bez akychkolvek reci.Rano zavolas,kedy maju volne a dojdes,a za pol hodiny to je.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .