Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

#41 Příspěvek od Hunter » 01 úno 2010 10:42

Vy se kluci mate, ze si muzete jezdit tak pene spolu, v jednom to je na prd :( Jinak F1 je fakt pekny, ale F2 take, ale zase jinak :) Vcera jsem se zase zahrabnul - pri vyjezdu z louky - mirny kopecek, ptam se synka, zda neco nejede na silnici, on na to jo, tak zastavim, samozrejme nic nejelo, on myslel jo jako ze nic nejede :evil: a jak jsem zastavil, uz jsem vedel, co bude - pri pokusu o pomaly rozjezd si to hrablo a sedlo si to niz a uz jsem sedel, takze lopata a makat, no nakonec se to povedlo. Ja to na te louce mel projete od kamose traktorem, on to tema sirokyma gumama pekne utemoval, ale nebylo to az na dno, a jak se sjelo z te jeho vyjete koleje, taky to slo hned niz. Proste jak jsem psal, u nas je toho snehu jz moc..
A jak se zminuji gumy, musim napsat, co mam - Pirelli scorpion ice & snow, ale jiz treti zimu a je to znat.
Free Td4 2004 HSE automat

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Hunter » 01 úno 2010 10:48

Jeste k tem gumam, nasel jsem tyto stranky http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... e+%26+Snow kde je vzdy u pneu hodnoceni, ale tech, kteri si to koupili, zadne testy. Dobre voditko k nakupu. A jeste kouknete na ty ceny, nevim, proc u nas musi byt vsechno o tolik drazsi nez jinde ve svete :twisted:

moon13

#43 Příspěvek od moon13 » 01 úno 2010 10:58

Hunter píše:A jak se zminuji gumy, musim napsat, co mam - Pirelli scorpion ice & snow, ale jiz treti zimu a je to znat.
A tak ty znám, měl jsem je na autě minulou zimu...prostě klasický zimáky a jsou fajn (na silnici a tak).
A druhý gumky byly Good Year Wrangler (univerzály). Obě sady už jsou pryč.
ALe teď už moc dobře vím, že kdybych si koupil ty Conti zimní, tak mám vyhráno!
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

Vl.Vo.

#44 Příspěvek od Vl.Vo. » 02 úno 2010 13:58

Dobrý den. Tak mám rok a kousek taky LR F II. Super auto až na několik stejných podrobností jako u Vás. Velká vlhkost v mrazu a auto se přepíná do nouzového režimu. V servise pčři dotaze co s tím tak jsem natankoval špatnou naftu. Stalo se to i v Italii tankováno v Rakousku. A teď v neděli jsem se hrabal sněhem a taky jsem vyudil auto od spojky. Přitom záběr jen chvilku. Před tím tam vyjel s Transportérem čtyřkolovým. Tak jsem trochu na rozpacích co a jak. Auto je ještě v záruce ale nikdo to nechce řešit. Není zastoupení v ČR a tak prodejce to dělá za své a tak to dělá nebo spíše neřeší. Když se něco dozvím dám vědět. Díky, že nejsem sám V.V.

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Hunter » 02 úno 2010 14:53

lojzabobr
auto: disco 3

#46 Příspěvek od lojzabobr » 02 úno 2010 16:06

zkus to tady tam fungujou i zaruky a fakt solidne.-) http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =12&t=8898

Colonel

#47 Příspěvek od Colonel » 02 úno 2010 16:12

Huntere jestli mas navrh na nejakou zajimavou projizdku, rad se pridam, kdyz bude cas a vezmes sebou DI :)
Hunter píše:Vy se kluci mate, ze si muzete jezdit tak pene spolu, v jednom to je na prd :(
Disco I Modroush - holátko

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Hunter » 02 úno 2010 19:47

Colonel - docela rad, ale kam vyrazit, kdyz uz u nas neni kde, jedine po vyhrnutych cestach. No, ale alespon bych okouknul DI, casem bych si jii rad poridil, nebo DII. A neni nad to mit v miste nejakou zpriznenou dusi z rodiny LR :)

moon13

#49 Příspěvek od moon13 » 02 úno 2010 20:03

Vl.Vo. píše:Dobrý den. Tak mám rok a kousek taky LR F II. Super auto až na několik stejných podrobností jako u Vás. Velká vlhkost v mrazu a auto se přepíná do nouzového režimu. V servise pčři dotaze co s tím tak jsem natankoval špatnou naftu. Stalo se to i v Italii tankováno v Rakousku. A teď v neděli jsem se hrabal sněhem a taky jsem vyudil auto od spojky. Přitom záběr jen chvilku. Před tím tam vyjel s Transportérem čtyřkolovým. Tak jsem trochu na rozpacích co a jak. Auto je ještě v záruce ale nikdo to nechce řešit. Není zastoupení v ČR a tak prodejce to dělá za své a tak to dělá nebo spíše neřeší. Když se něco dozvím dám vědět. Díky, že nejsem sám V.V.
Já přemýšlím, jak vy pořád všichni tavíte tu spojku? Jednou se mi to stalo, ale to jsem dělal blbosti.
Ale jinak... zapadl jsem teď v neděli, hrabal jsem jak vo život a nic. Zřejmě to tak nějak netrápím se spojkou.
Asi to dělám všechno jinak :D
PS: Já s tím autem zatím fakt nemám problém! Jedině s těma univerzál. pneumatikami

Mahatma
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3

#50 Příspěvek od Mahatma » 02 úno 2010 20:26

Po té, co kolega u nového auta spojku úplně upekl, jsem se naučil, že v terénu se na spojku nešlape. TD4 má síly dost, aby nechcípnul, když se vyhrabává.
Vůbec ta spojka u Free je zajímavý fenomén. U LandCruisera jde mnohem lehčeji a přesto se zatím nikdy nesmažila, asi holt dimenzováno na jiné podmínky. U Freelandera mám pocit, že spojka není na ten motor TD4 vůbec stavěná.

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Hunter » 02 úno 2010 20:50

Tak tak, ta spojka je fakt slaba, a nejhorsi pri couvani, jak se v zatezi jede dozadu (s nalozenou karou nebo nekde ve snehu), tak je to hotova vec. A s tim, ze ma TD4 dost sli, aby nechcipnul, no... netvrdil bych to.

Mahatma

#52 Příspěvek od Mahatma » 02 úno 2010 21:52

ALe má dost sil, normálně pustím spojku a až pak přidám plyn. U Landcruiseru šli dál a je tam čudlík, co zvýší otáčky na volnoběh. To pak člověk zařadí rychlost a jede jak na traktoru.
Zpátečka je fakt horší, když je možnost, že bych uvízl, dávam si sakra majzla, abych vyjel na jedničku a nemusel couvat. Kolega spojku upekl právě na zpátečce.

moon13

#53 Příspěvek od moon13 » 02 úno 2010 21:58

Mahatma píše:ALe má dost sil, normálně pustím spojku a až pak přidám plyn. U Landcruiseru šli dál a je tam čudlík, co zvýší otáčky na volnoběh. To pak člověk zařadí rychlost a jede jak na traktoru.
Zpátečka je fakt horší, když je možnost, že bych uvízl, dávam si sakra majzla, abych vyjel na jedničku a nemusel couvat. Kolega spojku upekl právě na zpátečce.
A co znamená ten Avatar? :shock:

Mahatma

#54 Příspěvek od Mahatma » 02 úno 2010 22:11

Už je prodaný, přecházím na Land Cruisera 95. ... Ale já se vrátím!

Mylda
auto: DII TD5

#55 Příspěvek od Mylda » 02 úno 2010 22:31

cokoliv složitějšího na zpátečku je hruza, začne strašně smrdět, tudle jsem někde na parkování couvla ve sněhu a dal jsem tomu fatk zabrat, skropil jsem sněhem auta okolo:D ale dal jsem tomu zabrat, už bych to vícekrát neudělal... věděl jsem, že to dělá, ale zrovna jsem tam potřeboval zajet, abych ukázal volovi s ochcávkou, kterej mi tam natvrdo chtěl vjet a snažil se jak dlouho, že má krám auto:D
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#56 Příspěvek od Miky_CZ » 02 úno 2010 22:36

jo tak panove mam ten samy problem na zpatecku aji s disco na 265/75 R16, kdyz couvam do kopecka tak tam furt musim cpat redukci jinak to trapim pres spojku ale je to otravne furt ji tam radit
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od tagr » 04 úno 2010 13:35

no s automatem nic neřeším a jedu :)
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od macejky1 » 04 úno 2010 16:04

Nezkouseli jste nekdo treba tohle http://www.britpart.com/Accessory.asp?P ... ryRef=1815 nebo nejakou jinou " zesílenou " sadu

Je to heavy duty nebo není ???
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

geršák

#59 Příspěvek od geršák » 04 úno 2010 17:18

Vl.Vo. píše:Dobrý den. Tak mám rok a kousek taky LR F II. Super auto až na několik stejných podrobností jako u Vás. Velká vlhkost v mrazu a auto se přepíná do nouzového režimu. V servise pčři dotaze co s tím tak jsem natankoval špatnou naftu. Stalo se to i v Italii tankováno v Rakousku. A teď v neděli jsem se hrabal sněhem a taky jsem vyudil auto od spojky. Přitom záběr jen chvilku. Před tím tam vyjel s Transportérem čtyřkolovým. Tak jsem trochu na rozpacích co a jak. Auto je ještě v záruce ale nikdo to nechce řešit. Není zastoupení v ČR a tak prodejce to dělá za své a tak to dělá nebo spíše neřeší. Když se něco dozvím dám vědět. Díky, že nejsem sám V.V.

Cože? on Free 2 ma stejne potíže ze spojkou? Já měl za to ,že je to jenom problém Free 1. :Ja blb: :Ja blb:
FREE 1,8i r.99

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Hunter » 04 úno 2010 18:51

Tak nevim, bud mam blbe gumy nebo porouchany TC. Dnes jsem to zase zkousel, najel jsem do hlubokeho snehu, trochu to "posadil" a pak zkousel, TC sepnute (sviti na palubce), koukam do zrcatek, leve zadni hrabe jako o zivot, prave se ani nehne. V predu to vypadalo podobne dle letajiciho snehu, ale to nemohu potvrdit na 100%. Je pravda, ze ty gumy mam jiz treti zimu a jiz to neni, co byvalo prvni rok.

Odpovědět