Postupná GO freelandera.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

Postupná GO freelandera.

#1 Příspěvek od tagr » 11 bře 2010 10:01

Ahoj , jak tady asi víte předělávám free na těžšší provoz v mezích co by mělo vydržet.
Mám to rozdělené na několik etap .
Proto sem skusím napsat a požádat vás o zkušenosti v jednotlivých oborech.
Motor:
výměna turba za repasované
výměna vodní pumpy za novou
uplně nové sání - safari s cyklonem + silikon hadice kam to jde
výměna vstřiků , žhaviček a kontrola stavu čerpadel a hadic
výměna rozvodového řetězu a kladky
celková kontrola těsnosti včetně funkce ventilů

Jde mně o rady a kdo to fakt umí udělá a poradí. Chci být u toho, aby jsem si uměl v případě nutnosti poradit a díly si zajistím sám, tedy budu si zodpovídat za kvalitu já.Motor, chci udělat najednou,aby jsem se v tom nerýpal na víckrát.Výměna oleje je samozřejmostí :) ale to už umím a ty hadice by jsem přeházel, ale když už tak už a pak hned jedu na chipnutí :).

Zpevnění a ochranu, dělám s mistrem Macejky1 tam problém nemám. :D

Automatickou převodovku mám zajištěnou .:D

Autoelektrikáře na bezpečné zapojení výbavy taky .:D

Podvozek:
zvýčení o 2" - Maci :dance
:nerd řeším tlumiče, protože pera nechám, jen tam přidám zátěžové jak do zadu tak do předu

Snad se podaří sehnat pevnější sadu z polyuretanu do pouzder a pak budu měnit :?:

Brzdy chci dávat nové, ale je otázka zda se dají sehnat trochu lepší než jsou v základu?

Pokud máte nějaké náměty a rady budu rád, ale prosím vždy začněte názvem toho co se řeší:) :ty jeden...:

Děkuji všem odborníkům tady za pomoc a snad se někdo najde kdo bude mít čas i chut se podílet na stavbě trochu upraveného free:) ,které snad dokáže víc,než na co vypadá :)
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

Re: Postupná GO freelandera.

#2 Příspěvek od Luboš M. » 11 bře 2010 10:42

Co se týče free ti moc neporadím.Jen jsem zvedavej kdo ti na autě bude dělat :lol:
Nejsi náhodou spisovate a děláš návody k domácím spotřebičům? Připadá mi že všechno teoreticky znáš (koupit si to taky umíš) ale udělat ne. V dílně bys u auta kecat do práce chtěl. Ruku na srdce, ten kdo bude dělat servis netouží po pánovi co si přiveze svoje díly, chce všechno během jednoho dne a ještě se bude koukat pod ruce. Hodně štěstí.....

PS: neber to nijak zle, ale lsi tak trošku naivka (i při realizaci 6x6).
Luboš
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tagr » 11 bře 2010 10:53

:ty jeden...: :ty jeden...: Já se jen nechci rýpat v motoru když jsem ho ještě v reálu neviděl, proto chci být u toho. Jinak mechanické věci ložiska , ty polyuretany , tlumiče......si udělám není potíž, ale motor je motor a není to za pár korun víš:(
Já si už na zadku udělal co jsem chtěl a ted musím ještě až bude teplo udělat tu nádrž, to je na 2 dny aby se vyndala, přeházeli hadičky a udělal jsem ochranu pod ní proti šutrům a zase to nandal . Dělám na tom sám , tak to trvá a někdy jedna roka prostě chybí . Ale to asi víš, pokud taky děláš sám ne?
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od eliott » 11 bře 2010 11:10

:mrgreen: obávám se, že se musím přiklonit k Lubošovi, motor klidně udělám, ale bez špeha za zády :ty jeden...:
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

tagr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tagr » 11 bře 2010 11:18

:hmm: a když se mně někde venku něco vysype, tak přijedeš jo :Pohoda: , já se tím nechci a nebudu živit, chci to jen umět pro sebe když je nejhůř ,jinak motor i na nákla´dáku jsem si vždy dával dělat, ale když se něco po... v lese nebo na cestě , tak jsem to opravil vstřiky a na seřízené čerpadlo jsem vozl sebou, , ale pak jsem to dal vždy ještě překontrolovat , aby to hezky jelo:(
Tady nejde o špehování, nebo lezení do zelí, ale o přežití víš :( .

eliott
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eliott » 11 bře 2010 11:47

Přijedu, ale ty to zaplatíš :cool

když se ti stane něco s motorem, tak to v terénu stejně neopravíš, navíc bez diagnostiky jsi mrtvola už předem, taková situace jako nalomený drát od snímače tlaku paliva nebo vadný CMP senzor okem nepoznáš a auto nechytne...

Navíc za tři dny koukání ve vybavené dílně se nic nenaučíš, sežen si nějakej vrak jakýhokoli auta co ještě jede, rozeber a slož motor v garáži s golou a sadou plochch klíčů, to tě naučí víc. Stačilo mi zaučovat VYUČENÝHO mechanika, měl jsem co dělat, aby to přežil, moje nervová soustava není nekonečně odolná :angel
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

tagr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tagr » 11 bře 2010 12:48

:hmm: tak tomu rozumím, že tě to nebaví . Já když kolikrát vidím co produkují učňáky tak je to opravdu děs. :Ale fuuj:
Motor jsem si rozebral a složil jak V3S tak Tatru , ale takhle malý motor je něco trochu jiného.
Jinak scháním , ale ještě jsem nesehnal jedno free TD4 po roce 2003 na náhradní díly - vrak, chci převážně agregáty . Tam by jsem se to taky naučil a bylo by to k něčemu, jenže nějak se nedaří , tak kdyby jste o něčem věděli budu rád :(

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#8 Příspěvek od Safraporte » 17 bře 2010 11:07

nějak to tu usnulo :mrgreen:

tagr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tagr » 17 bře 2010 11:15

:Pohoda: kdepak:D jen to nepíšu a makám a zatím úspěšně, ještě se najdou lidé co to umí a i chápou proč chci být u všeho :D

cesta
auto: Freelander I TD4

#10 Příspěvek od cesta » 17 bře 2010 12:16

To Eliot:Prosím Tě když už se tam zmiňuješ výš o tom CMP senzoru, chtěl bych se na něco zeptat??Když bude přerušený drát od CMP senzoru ,předpokládám že motor nenastartuju, rozsvítí se mi chyba motoru asi myslím si po zapnutí klíčku , když bych ho znovu spojil ta kontrolka zustane svítit??nastartuju a auto pojede normálně ? musím zajít chybu smazat? není tam nějaká kalibrace stačí to jen spojit opravit ???
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

krtek007
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od krtek007 » 17 bře 2010 21:19

tagr>> clovece hod nejaky fota z tech uprav. Po tom, co jsi vykladal na tom minisrazu jsem vazne zvedavej jak to pujde.
Mej se M.
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

tagr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tagr » 17 bře 2010 21:32

Až bude hotovo tak se projedem neboj :ty jeden...: ted to objednávám a začínám realizovat, jediné co mně zlobí jsou tlumiče , ale snad seženu KAYABA, všude mají zadní, ale přední nemohu najít cenu . gumy a disky už jedou :D tak záleží na počasí a vyměním je. Uzávěrky jedu dořešit k výrobci a když se mně to nebude zdát tak tam šoupnu ty šnekové...... prahy ,ochrana a uložení navy jsou ve výrobě :D zlatý Maci :) Prostě je toho moc co se musí vyřešit, na free je to složitější, moc se toho nedělá , ale poradím si :D To víš vychytat poměr cena kvalita je oříšek :think :ninja

krtek007
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od krtek007 » 17 bře 2010 21:48

v tomhle pripade spis poradnej OŘECH !!! :D
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

#14 Příspěvek od Dusan » 17 bře 2010 21:51

krtek007 píše:tagr>> clovece hod nejaky fota z tech uprav. Po tom, co jsi vykladal na tom minisrazu jsem vazne zvedavej jak to pujde.
Mej se M.
Ja teda spis jako to pojede.
.... ALEA IACTA EST

eliott
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od eliott » 17 bře 2010 23:44

cesta píše:To Eliot:Prosím Tě když už se tam zmiňuješ výš o tom CMP senzoru, chtěl bych se na něco zeptat??Když bude přerušený drát od CMP senzoru ,předpokládám že motor nenastartuju, rozsvítí se mi chyba motoru asi myslím si po zapnutí klíčku , když bych ho znovu spojil ta kontrolka zustane svítit??nastartuju a auto pojede normálně ? musím zajít chybu smazat? není tam nějaká kalibrace stačí to jen spojit opravit ???
Tak s úplně upadlým drátem nevím, ale při ''neviditelné'' poruše čidla kontrolka nesvítí. kAždopádně po výměně auto hned finguje, i bez vymazání chyby.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od tagr » 18 bře 2010 08:44

Nebojte horší než to je ted to nebude :Pohoda: , ale dá to práci no, ale když už sem to začal tak to dokončím, bude skoro nové auto a nechám si ho až do veteránského věku, pokud se tady nějak nezruší, což bych nerad, ale stát se může cokoliv :( :D

cesta
auto: Freelander I TD4

#17 Příspěvek od cesta » 19 bře 2010 06:10

To Eliot : Díky moc za odpověď to mi stačí .
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

tagr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tagr » 19 bře 2010 15:26

Takže už to mám jakž tak složené :doh ale na přídavné zátěžové pružiny budu čekat 5 týdnů ,takže do té doby budu nízký, protože to tam chci nandat najednou :) :wait gumy + disky 14 dní , , zatím udělám motor, převodovku a snad i špéry na zadek, pokud :ty jeden...: Maci bude stíhat :P :P bude i připraveno na navyjáček a obrněno :D , zatím si tedy budu hrát s vnitřkem a vychytávkama.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tagr » 21 bře 2010 18:58

Protože se vše vleče ,musím jezdit a nějak se nahrnulo mnoho další práce , bude stavba vylepšeného free probíhat trochu jinak než byla původní představa, ale bude to ku prospěchu věci :) Takže asi nějaké srazy a zkoušky všeho tak jak mám složené budou až na podzim . Věřím že to bude stát , ale za to :) a fre bude :muscle :devil v terénu a :Pohoda: na silnici :)

tagr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tagr » 17 úno 2011 14:15

Tak konečně jsem se utrhnul a stavím pořádně načisto, za rok se toho dost vyzkoušelo a teď se maká. Není tady něko z fora od LR autoelektrikář z okolí Prahy měl by jsem pro něj celkemna 2 dny práci, jen ted konzultaci, pak natahám dráty a pak by jsem to chtěl pořádně hezky zapojit.Kabinu mám na plech holou, konce drátů popsané tam není potíž,ale bude se dost přidávat ostatní .Tak pokud někdo bude tak :dance :dance :dance

Odpovědět