Kondenzovanie vody v kufri
Moderátor: Safraporte
Kondenzovanie vody v kufri
Viem ze sa to tu uz riesilo, ale bez vysledku. V kufri, v tej malej zatvaracej schranke naspodku sa mi kondenzuje voda a to dost casto. Cokolvek kovove, co dam do tej schranky, mi onedlho skoroduje. Ked necham schranku otvorenu, je fajn, nic nekondenzuje. Akonahle ju otvorim, je po stenach mokra. Odspodu mam aj vyrazenu dieru, aby mohol kondenzat odtekat, ale to nefunguje. Steny su vlhke. Poradte mi, co s tym. Vy mate v schranke sucho?
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.
Re: Kondenzovanie vody v kufri
Mám schránku suchou. Co takhle udělat ještě větrací otvory do víka? Není to moc elegantní, ale mohlo by to pomoci, aby kufřík dýchal 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
poradil bych zkusit Silikagel v nějaké jeho formě
http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=silikagel
Číňané do cpou do všeho pro lodní přepravu, tak v autě ti to bude fachat 100%
http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=silikagel
Číňané do cpou do všeho pro lodní přepravu, tak v autě ti to bude fachat 100%

No utesnit by to samozrejme slo, aj navrtat diery, ale kondenzacia vznika rozdielom vnutornej a vonkajsej teploty. Nejde mi potom do hlavy, preco to robi len na niektorych autach...
Mám stejné auto a stejný problém. Spíš bych řekl, že tam někudy zatéká a v autě se pak odpařuje voda ze schránky, soudě podle množství vody. Díra na odtok v kaslíku to řeší jenom částečně. Předchozí majitel s tím taky bojoval, aspoň podle silikonu mezi střechou a plastem nad zadním oknem. Asi by to chtělo větší díru a špunt jako do vany 

Silikon medzi plastom a strechou mam aj ja... Stale som to vsak bral ako kondenzaciu, zatekanie som ani nepripustal.Voldemort píše:Spíš bych řekl, že tam někudy zatéká a v autě se pak odpařuje voda ze schránky, soudě podle množství vody.
Auto mi stojí celý rok venku, takže nemůžu určit, jestli tam teče nebo to kondenzuje, ale spíš bych tipnul, že někde bude nějaká malá netěsnost. Konec konců - je to LR...
Jářku, stane se. Možná to zkusit přesilikonovat...?

Pravdepodobne ti tecie do kufra okolo skla, hlavne ak sa sklo nedotiahne az uplne pod listu. Potom voda stecie do tej schranky.
- jarin63-js
- tel.: 608504434
Taky tam mám vlhko a nevim co s tim.Prostě tam kovové věci nedvám.
myslím si že nejednoduchší řešení je navrtat vdušníky do víka a střihnout díry do gum. koberce(pokud je tam nějaká vlhkost tak se odpaří) dělat odtok na dně vaničky není zrovna dobré řešení(někteří z nás taky občas brodí vodou
)co se týče těch vzdušníku tak je to otázka desetikorun

- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Ja tam mam sucho, mam 3dv. ale tiez sa priklanam k nazoru ze tam musi zatekat!
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Ta voda tam kondenzuje. Jám mám vždy morké jen to víko a pokud ho nechám nedovřené, tak naprosté sucho...
Tak ja som z toho jelen. Mne sa tiez zda, ze je to kondenzat. Na tom vrchnaku mam tiez odspodu kvapky vody. Raz mi tam splesnivelo tazne lano! Nikto vsak nevie, ako to riesit.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Ví jak to řešit, ale nikdo to stejně nečte - silikagel např http://www.alfatactical.cz/index.php?detail=3781EagleSK píše:Tak ja som z toho jelen. Mne sa tiez zda, ze je to kondenzat. Na tom vrchnaku mam tiez odspodu kvapky vody. Raz mi tam splesnivelo tazne lano! Nikto vsak nevie, ako to riesit.
Je to jen o ochotě investovat

no ja tam mam mokro a urcite mi tam zateka a to cez tesnenie zadnych dveri. riesenie: kaslem nato!!
vemte zahradní hadici zavřete se do kufru a at vám někdo pořádně osprchuje auto vodou ,ale až bude sucho taky nápad ne?
A vies ze ma uz toto napadlo? Len cakam na zlepsenie pocasia. Minule ked u nas velmi prsalo som mal strasne premoceny tapacir. Zacal som teda o kondenzate pochybovat a skutocne mi tam musi odniekial tiect. Asi ten tapacir vyberiem, auto vyutieram dosucha a pride na rad hadica.Dusan K píše:vemte zahradní hadici zavřete se do kufru a at vám někdo pořádně osprchuje auto vodou ,ale až bude sucho taky nápad ne?
Já jsem do kufru udělal dvě dírky důlčikem. Taky řešení do prvního brodu. Pak tam bylo jak v bazéně
Ale to mě ani tak nes..e. Horší je to se šíbrem
Tam kape na spolujezdce.

Free 1.8, 5dv, r.v. 2000
čus tak to asi máš ucpaný odtokový kanalky 

Já mám zatím sucho,ale u peugeota 309 jsem měl v kufru taky pořád vlhko a byla to špatná těsnící guma