Zdravím všechny LRisty

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
icediscovery
auto: LR disco1

Zdravím všechny LRisty

#1 Příspěvek od icediscovery » 04 zář 2009 10:24

Zdravím všechny LR isty, jsem na foru nováček, ale již před časem mi vaše informace pomohly zprovoznit několik drobnějších závad na mém LR Discovery I 2,5 TDS. Takže móóóc děkuji. Pracuji již druhý rok na Islandu a tady se to Roverama jen hemží, tak jsem jeden pořídil na ryby a do hor.
Když už jsem mluvil o tech závadách, víte někdo jak se dostanu na palubce k podsvícení ovládacích koleček topení, aniž bych napáchal nějaké škody. Nesvítí mi a to přímo šílím z takových blbin. Tachák jsem měl venku a vyměnil pár žárovek, ale tady si nejsem jistej. Za rady předem děkuji a pěkný den.

Icediscovery

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdravím všechny LRisty

#2 Příspěvek od default » 04 zář 2009 10:37

Jak se vyndavá tachometr? Špatně se mi nuluje kilometráž a chci to opravit.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

paia
tel.: mám ;o)
auto: Audi Allroad
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od paia » 04 zář 2009 10:59

default píše:Jak se vyndavá tachometr? Špatně se mi nuluje kilometráž a chci to opravit.
taky mám problém s tím nulováním, jednou jsem to vynuloval a od té doby mám pořád nuly.
bývalá Discovery I 300Tdi v automatu, nyní Audi Allroad

icediscovery

#4 Příspěvek od icediscovery » 04 zář 2009 12:17

default píše:Jak se vyndavá tachometr? Špatně se mi nuluje kilometráž a chci to opravit.
Hele, možná jsem se špatně vyjádřil, ale já vyndal celej díl s tachem a otáčkoměrem. Samotnej tachák jsem nedemontoval. Ale to asi bude stejnej postup, jenom se musíš prohrabat hlouběji. Výše uvedená demontáž jsou dva vruty v krytu palubky tešně nad volantem a vzadu je ten vyboulenej dekl jenom nacvaknutej, ale s citem, ať si to nepolámeš. Přístup k vrutům je trochu shit ale jde to.

icediscovery

#5 Příspěvek od icediscovery » 04 zář 2009 12:19

koukám že máš Disco II, já DI tak nevím jestli je to stejná palubka.

Radek
tel.: 724317704
auto: Disco I. 300 TDI
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Radek » 04 zář 2009 20:13

Zdravím, koukám, že problém nesvítících kontrolek a podvísení topení je do cela častý, co. To mě krom spousty jiných věcí taky čeká. Tak hodně zdaru a trpělivosti :D

moon13

#7 Příspěvek od moon13 » 04 zář 2009 20:35

Já tě taky jen pozdravím, ale neporadím :)
Ten Island, to zní moc hezky!!!
Jen teď přemýšlím, jak se tam máte, když byl ten bankrot?! :shock:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

icediscovery

#8 Příspěvek od icediscovery » 04 zář 2009 20:41

moon13 píše:Já tě taky jen pozdravím, ale neporadím :)

To víš, ted se maká za polovinu tak je to katastrofa. Jezdil jsem busem v Rejkjavíku, ale skončil jsem protože neplatili jak začla ta krize dobře. Isl.koruna se propadla o sto %. Ted jsem na měsíc doma a jedu 11 září spátky, zkusit ještě sehnat lepší práci. A hlavně chci ještě stihnout jít na pstruhy. To mě prasecky chytlo i když jsem v Česku nikdy nepytlačil. Zima je tam v poho, mirnější než u nás na horách jen ta celodenní tma je děs.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#9 Příspěvek od RudaK » 05 zář 2009 08:04

icediscovery píše:
moon13 píše:Já tě taky jen pozdravím, ale neporadím :)

To víš, ted se maká za polovinu tak je to katastrofa. Jezdil jsem busem v Rejkjavíku, ale skončil jsem protože neplatili jak začla ta krize dobře. Isl.koruna se propadla o sto %. Ted jsem na měsíc doma a jedu 11 září spátky, zkusit ještě sehnat lepší práci. A hlavně chci ještě stihnout jít na pstruhy. To mě prasecky chytlo i když jsem v Česku nikdy nepytlačil. Zima je tam v poho, mirnější než u nás na horách jen ta celodenní tma je děs.

Nepadly tam taky o 100 % ceny upravených aut ? Myslím po Islandsku ARTICK TRUCK Jasně že tady je to na dvě věci,ale jen tak ze zajímavosti ( sem ujetý na velký kola a líbí se mi - praktičnost v našich zeměpisných šířkách pomíjím :mrgreen: ) Když sme tam byli,tak nějak nezbyl čas na pátrání po bazarech...... :hmm: Dík
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

icediscovery

#10 Příspěvek od icediscovery » 05 zář 2009 12:23

Velký kola jsou pořád v ceně, sem tam se dá sehnat dobrej kauf, ale jsou to většinou big obsahy . Islandani si na nějaký dvoulapullitry nepotrpěj. A hlavně: na velkých kolech jsou často Toyoty Land Cruisery a ty jsou prasecky v ceně..i ty stary hajtry. Jak to je vysoký, tak i cena je high. Samozřejmě i jiný typy: Nisany, Mitsubishi, Fordy 150 - 350 (muj sen, ale obsah bohužel jak autobus ). Ale ten když je na velkých kolech, tak potřebuješ štafle abys tam vylezl.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#11 Příspěvek od RudaK » 06 zář 2009 07:27

icediscovery píše:Velký kola jsou pořád v ceně, sem tam se dá sehnat dobrej kauf, ale jsou to většinou big obsahy . Islandani si na nějaký dvoulapullitry nepotrpěj. A hlavně: na velkých kolech jsou často Toyoty Land Cruisery a ty jsou prasecky v ceně..i ty stary hajtry. Jak to je vysoký, tak i cena je high. Samozřejmě i jiný typy: Nisany, Mitsubishi, Fordy 150 - 350 (muj sen, ale obsah bohužel jak autobus ). Ale ten když je na velkých kolech, tak potřebuješ štafle abys tam vylezl.

A to je vono. Nemyslel sem obsah ( jasně čím větší,tím lepší ) ale celkově upravený auto. No Artic Truck upravuje hlavně Toyoty a mi je taky hlavně potkávali . Dík za info,myslel sem si to,že čím větší kola - tím větší cena .Sem u nás čet,že ty úpravy vyjdou na cca 800.000,- kč,když upravujou nové auto. Tak todle krize nezasáhla,tak nic :Ja blb:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Odpovědět