HEVY DUTY A FRAME
Moderátor: Safraporte
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
HEVY DUTY A FRAME
Nemáte to nekdo na aute nebo nedej boze neválí se to nekomu v garázi ?
Rád bych to za rozumnou cenu koupil nebo bych to podle výkresu vyrobil. Kdyby to nekdo mel k obkreslení.
Je to jen rám upevnený k autu na 6-ti místech s mozností pridelat na nej desku s navijákem. Asi nejelegantnejsí zpusob pridání navijáku na Free jaký jsem zatím vydel. Navíc ho nikdo neukradne protoze je schovanej v kufru a jednoduse se nasadí jen kdyz je potreba.
Nejaký foto je tady http://simmonites.com/freelander%20Exterior.htm
Rád bych to za rozumnou cenu koupil nebo bych to podle výkresu vyrobil. Kdyby to nekdo mel k obkreslení.
Je to jen rám upevnený k autu na 6-ti místech s mozností pridelat na nej desku s navijákem. Asi nejelegantnejsí zpusob pridání navijáku na Free jaký jsem zatím vydel. Navíc ho nikdo neukradne protoze je schovanej v kufru a jednoduse se nasadí jen kdyz je potreba.
Nejaký foto je tady http://simmonites.com/freelander%20Exterior.htm
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: HEVY DUTY A FRAME
Ten byl na Freelanderech co jezdili Camel Trophy. V reálu jsem ho ale na žádném autě neviděl...
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
noo podle fotky v avataru se mi zdá ze ho má na aute will.26
kdyby ho byl ochoten sundat a omerit popr. nechat si ho omerit
tak bych jich mohl zkusit pár vyrobit ( tak 3 Ks )
kdyby ho byl ochoten sundat a omerit popr. nechat si ho omerit

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Ale on tam má asi ten na 4 srouby
http://www.rovacraft.com.au/products/ca ... lander.pdf
To bych na naviják 4,3t neryskoval

- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že pokud shodíš nárazník, poznáš kam to může být chycený. A velikost rámu si odvodíš.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ho zkousel sehnat snad uz vsude CR, UK, US a nikde nic. Proste ho prestali vyrábet protoze ho nikdo nekupoval a stejne nebyl nikdy homologovanej pro evropu.
Takze se ted musím rozhodnout jestli se ho pokusím vymyslet, rozmerit a vyrobit sám ( samozrejme by to bylo taky bez homologace
) nebo jestli si udelám dopredu jenom malej skrytej adaptér na multimont. Protoze zabudovávat do standard nárazníku naviják napevno by sice slo ale nelíbí se mi mít tam natrvalo tech 32 - 40 Kg pred prední nápravou.
Takhle bude navíjedlo pekne v kufru v suchu a pohodlícku a kdyz bude treba tak si ho muzu pripnout bud dopredu nebo dozadu. Nemluve o tom, ze k nemu bude min. o 500% lepsí prístup nez kdyz by bylo zabudovaný napevno a schovaný v nárazníku.

Takze se ted musím rozhodnout jestli se ho pokusím vymyslet, rozmerit a vyrobit sám ( samozrejme by to bylo taky bez homologace

Takhle bude navíjedlo pekne v kufru v suchu a pohodlícku a kdyz bude treba tak si ho muzu pripnout bud dopredu nebo dozadu. Nemluve o tom, ze k nemu bude min. o 500% lepsí prístup nez kdyz by bylo zabudovaný napevno a schovaný v nárazníku.
tvarově je podobný ale nemám ty příchyty dco jdou do stran a žeby to bylo nějak pevné se mi moc nezdá,myslím že kdybych na to dal naviják tak bych ho asi vyrvalmacejky1 píše:Ale on tam má asi ten na 4 srouby

- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Já se ted zabejvám uz jen tím "multimontem" pro propojení navijáku. Chtel bych mít moznost pripojit si naviják zvadu i vepredu. Uz mám neco rozkreslený ted to jeste musím spocítat pevnostne. No a raci prepocítám i prední nosník auta. Abych mel jistotu ze to vydrzí. Jinak bych musel vymyslet jak to uchytit na více místech a rozlozit namáhání.
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Chyť to za stejný body, kam se upevňují ty rámy. Tam to musí vydržet...
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj jak to dopadlo ?
tohle by se hodilo více lidem asi jako ty podložky na zvýšení spodku ne , 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Mám to vymyslený, rozmerený a uz i nakreslený ale jeste jsem se nedostal k tomu abych udelal úplne presný pevnostní výpocty. Není to tak jednoduchý protoze naviják nebude tahat vzdycky jen rovne ale taky nekdy pod nejakým uhlem doprava, doleva nebo nahodu a dolu. Za dlouhých zimních veceru se to chystám prohnat softwarem a na jare by mela probehnout výroba prvního zkusebního kusu pro mne
Pod predním nárazníkem bude místo té hliníkové výztuhy prisroubovaná konstrukce uchycená na 6-ti místech do rámu auta. Bude to drzet celkem 12 sroubu ve standardních otvorech který uz v rámu jsou, takze zádný zásahy do konstrukce vozu. Tenhle pevnej rám bude celej schovanej uvnitr nárazníku. Ven z nárazníku polezou jen 2 krátký kousky jeklu v míste kde je pod SPZ nasávání vzduchu ( taková ta králíkárna ). No a do toho se bude nasazovat deska s navijákem.
Výhoda je ze kdyz naviják sundám tak nebudu muset vozit 50 Kg navíc a auto bude vypadat uplne obycejne. Nikdo nic nepozná ( policajti apod. ). A kdyz budu chtít naviják pouzívat tak ho behem 10-15 min pripojím a budu ho mít celej venku a dobre na nej uvidím ( jak se navíjí lano apod. )

Pod predním nárazníkem bude místo té hliníkové výztuhy prisroubovaná konstrukce uchycená na 6-ti místech do rámu auta. Bude to drzet celkem 12 sroubu ve standardních otvorech který uz v rámu jsou, takze zádný zásahy do konstrukce vozu. Tenhle pevnej rám bude celej schovanej uvnitr nárazníku. Ven z nárazníku polezou jen 2 krátký kousky jeklu v míste kde je pod SPZ nasávání vzduchu ( taková ta králíkárna ). No a do toho se bude nasazovat deska s navijákem.
Výhoda je ze kdyz naviják sundám tak nebudu muset vozit 50 Kg navíc a auto bude vypadat uplne obycejne. Nikdo nic nepozná ( policajti apod. ). A kdyz budu chtít naviják pouzívat tak ho behem 10-15 min pripojím a budu ho mít celej venku a dobre na nej uvidím ( jak se navíjí lano apod. )
chlapi, nevíte kde by se dal u nás sehnat trochu za slušnější peníz rám co tam maj označenej BFA 1003? Po tom doma prahnem, ale chcem homologovanej. Projel jsem vyrobce na netu a dá se vyrobit, ale samo by to chtělo něco levnějšího. Diky za odpověď... možná by to chtělo jinej topic...
chlapi, nevíte kde by se dal u nás sehnat trochu za slušnější peníz rám co tam maj označenej BFA 1003? Po tom doma prahnem, ale chcem homologovanej. Projel jsem vyrobce na netu a dá se vyrobit, ale samo by to chtělo něco levnějšího. Diky za odpověď... možná by to chtělo jinej topic...
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
jo jo tak udělej rovnou dva skusíme to oba
já to mám fakt jen do terénu - lesa a případně když budu chtít vytáhnout 300-400 kg trám na střechu
20 m lana mi stačí 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.