2,0TD4 ZLE ŠTARTUJE
Moderátor: Safraporte
2,0TD4 ZLE ŠTARTUJE
čaute chlapi som tu novy potrebujem radu mam Freelander 2,0 TD4 R.v 2001 a za tepla ma nepravidelne zle štarty rano je to O.K akonáhle sa zohreje je to zle bol menený sní mač otáčok kľuky podávacie čerpadlo a žhavyče skúste poradiť budem vďačný Ďakujem.
Re: 2,0TD4 ZLE ŠTARTUJE
No napada ma ze, Range Rover P38 Diesel (2,5 BMW) mal rovnaky problem.
Riesilo sa to tak, ze sa premostilo (rezistor 2kohm) cidlo teploty motora aby si jednotka myslela ze je chladny, potom startoval bez problemov.
Da sa na to kupit priamo fix ale neviem co to pojde aj na TD4, zalezi ci ma rovnaky senzor.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... otohosting
Riesilo sa to tak, ze sa premostilo (rezistor 2kohm) cidlo teploty motora aby si jednotka myslela ze je chladny, potom startoval bez problemov.
Da sa na to kupit priamo fix ale neviem co to pojde aj na TD4, zalezi ci ma rovnaky senzor.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... otohosting
Ja som musel vymenit snimac otacok vacky. Diagnostika ti urcite hlasi chybu, a ked ich tam je viac tak vymaz pamat zavad a ked ti to spravi znova tak pozri este raz kde je chyba. Urcite je to lacnejsie ako kupovat diely pokus-omyl.
každopádne ďakujem za pomoc to premostenie určite spomeniem mechanikovi a čo sa tika diagnostiky tak už som bol na troch a stále nič v pondelok idem skusiť jedného mechanika no uvidím čo to spravy tie súčiastky ktoré som spomínal tak už bolo treba meniť podávacie čerpadlo odišlo snímač otáčok vypísala diagnostika a žhaviče to bol risk no nevyšiel je ťažko nájsť dobrého mechanika a zvlášť na LAND ROVER aspoň tu v KE. ak sa mi to podari opraviť tak dám vedieť ak sa to nepodarí tak takisto dám vedieť ďakujem ešte raz za pomoc ak vás niečo napadne tak napíšte majte sa pekne 

Nazdar chlapi tak už som bol v servise na diagnostiku. Že vraj je to snímač otáčok vačky tak dúfam že to bude tvoj prípad janicko dnes som ho objednal v BMW v pondelok ho možno budem mať a hneď ho vymaním za koľko si ho Ty kúpil a tiež si dával originál