Stránka 1 z 1

Discovery td300 prevodovka

Napsal: 08 pro 2023 06:18
od cikcikcik
caute potrebujem poradit kde by mohol byt problem. Parkujem v miernom kopci , pri vyjazde na cestu vychadzam stylom zmacknem spojku pridam otacky pustim spojku a takto az hore. Ale ked je auto zohriade tak vyjdem v pohode zaradim jednotku pustim spojku pridam plyn a idem. Maly test som spravil nasledovne studene auto som dal pred asi 10cm obrubnik a chcel som vyjst no neda sa. Pri zohriatom aute neni problem.
Dalsi proble s prevodovkou som si vsimol ze niekedy okolo 80km/h a pri 5-ke auto ako keby nieco rezonovalo z prevodovky. Dalsia vec dnes bolo na ceste dost snehu tak som isiel na velkej uzavierke a je pocut dost cudne strpajuce, suchajuce zvuky. Na malej uzavierke taketo zvuky nepocut. A este jeden postreh pri dobrzdovani na rychlosti mi na par sekund strpa auto a ako keby ho nieco spomalovalo take trhanie. dik za nazory co by to mohlo sposobovat. Neviete o niekom serzionom a hlavne o niekom kto vie co robi a nehra sa na majstra mechanika v okoli ziliny.

Re: Discovery td300 prevodovka

Napsal: 08 pro 2023 07:02
od MadTom
Začal bych tím, jestli je v převodovkách a diferenciálech dost oleje, je to ten správný olej a není spálený nebo plný vody. Zrovna u manuální převodovky má správný olej (patří tam MTF94) velký vliv i na "kvalitu" řazení.
V zimě může být olej ztuhlý, proto může jíž řazení hůř. A drobnost naokraj - já když parkuju u domu na dvoře, tak jsem se naučil automaticky zařadit redukci (malou). Dvůr je malý, takže se různě popojíždí a to velmi pomalu, nemusím to tahat přes spojku, a tím ji zbytečně ojíždět. Vedlejší efekt je, že se rozhýbává ovládání přídavné převodovky, aby nezatuhlo.

Re: Discovery td300 prevodovka

Napsal: 08 pro 2023 07:47
od Not-0-rick
Já bych být tebou začal tím, že bych se podíval na kardany, jestli nemaj kříže vůle a pak bych to dovezl do servisu.

Re: Discovery td300 prevodovka

Napsal: 08 pro 2023 16:26
od Sláma Karel
A já bych si tipnul, že ti přibrzďuje ruční brzda. Už podle toho cukání při dobrzdovani.😉

K :dance

Re: Discovery td300 prevodovka

Napsal: 13 pro 2023 10:25
od MichalPB
Mal som podobny problem zo spiatockou za studena,ako by dobrzdala a bolo to zle lozisko na oske prevodovky. Poznam aj mechanika v okoli ziliny co sa venuje prevodovkam a zvladne taku vec vyservisovat.