Očkování do exot zemí
Moderátor: Miky_CZ
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Očkování do exot zemí
Nějaký informace Miloš II
- Přílohy
-
- Očkování.jpg
- (77.12 KiB) Staženo 1207 x
Naposledy upravil(a) Miloš II dne 23 črc 2008 11:52, celkem upraveno 1 x.
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
problem je, ze najednou ti muzou aplikovat jen dve ruzne dobroty a nektere se nesmej michat dohromady ta cena je za jednu aplikaci
jeste se sikne cholera (ti uvarej takovej sumivej napoj)
potom taky jsou dost neprijemny vedlejsi ucinky, jako ze dva dny po zloutence treba nezvednes ruku, je ti zle. a napr mne dva mesice v dobe ockovani neskutecne smrdely nohy + spousta jinejch radosti )
potom taky jsou dost neprijemny vedlejsi ucinky, jako ze dva dny po zloutence treba nezvednes ruku, je ti zle. a napr mne dva mesice v dobe ockovani neskutecne smrdely nohy + spousta jinejch radosti )
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je velice důležité zvážit malárii, resp. různé varianty malárie podle oblasti kde jedeš. I když to vlastně není očkování. S ohledem na příznaky antimalarik a ne zcela 100 % ochranu je možná nejlepší se některým destinacím rovnou vyhnout .
Co se týče žluté zimnice, tak v některých lokalitách výskytu Ti ji rovnou bodnou na letišti, pokud nemáš průkaz, žes byl očkován - např. některé oblasti Amazonie v Peru.
Co se týče žluté zimnice, tak v některých lokalitách výskytu Ti ji rovnou bodnou na letišti, pokud nemáš průkaz, žes byl očkován - např. některé oblasti Amazonie v Peru.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Spoustu těch očkování skutečně kombinují. Mimochodem nejzajímavější je právě žlutá zimnice. Normální očkovací látky se vyrábí tak, že se vypěstuje kultura, ta se zabije, a ty mrtvolky Vám píchnou do žil. Organismus detekuje neznámou látku a vyrobí protijed. Žlutá zimnice se (asi jako jediná) očkuje živá. Nejlépe ve čtvrtek v poledne, protože do 24h Vás sejme (nic si nenamlouvejte). V pondělí večer už se budete cítit lépe. Je to běžně popsaný příznak tohoto očkování. Doktorka o tom informuje už předem. A pak dostanete žlutej očkovací pas. Až ho najdu tak ho vyfotim. POZOR některá očkování se kombinovat nesmí a mezi jetnotlivými aplikacemi musí uběhnout určitá doba. Nás očkovali průběžně cca 8 týdnů
Naposledy upravil(a) default dne 23 črc 2008 22:20, celkem upraveno 1 x.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Kontaktovat uživatele:
Kdo se bojí nesmí do lesa. Z Keni jsem dovezl černého pasažéra - larvu ...něco... migrensis. Doktoři na Bulovce měli takovou radost, že si ji natáčeli na video...Gobey píše:Ještě je velice důležité zvážit malárii, resp. různé varianty malárie podle oblasti kde jedeš. I když to vlastně není očkování. S ohledem na příznaky antimalarik a ne zcela 100 % ochranu je možná nejlepší se některým destinacím rovnou vyhnout .
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Kontaktovat uživatele:
Re: Očkování do exot zemí
chybí ti tam japonsko se svými specialitamiMiloš II píše:Nějaký informace Miloš II
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Hele a určitě ty nohy byly po vakcinaci nebo...low píše:problem je, ze najednou ti muzou aplikovat jen dve ruzne dobroty a nektere se nesmej michat dohromady ta cena je za jednu aplikaci
Jinak očkování bych si nedovolil nikdy podceňovat. Třeba na letišti v Sydney, když zjistili, že jsme předtím byli v Amazonii, hned chtěli vidět očkovací průkazy. Do Ekvádoru i Peru tě bez očkování skutečně nemusí půstit. Táké máme hodně špatné zkušenosti s Lariamem jako antimalarikem. Přítelka po něm měla docela silné srdeční problémy a musela vysadit a zbytek dovolené doufat, že ji nekousne komár.
Absolutně nejlepší stránka pro informace týkající se zdraví pro cestovatele po celém světě:
http://wwwn.cdc.gov/travel/destinationList.aspx
Disco mi zachránilo život
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Hele a určitě ty nohy byly po vakcinaci nebo...Jarys píše:low píše:problem je, ze najednou ti muzou aplikovat jen dve ruzne dobroty a nektere se nesmej michat dohromady ta cena je za jednu aplikaci
Mě kolikrák tak smrdí, že podle toho co píše Lowe bych měl bejt očkovanej min. jednou týdně Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Já si nemůžu stěžovat. Absolvoval jsem to celé v r.2004 před cestou do Namibie a vše proběhlo až neskutečně hladce. Žloutenku jsem si nechal píchnout 3x (poslední po návratu) a měla by stačit napořád (doporučuji). Problémy, na které si po Lariamu stěžuje spousta lidí, jsme také neměli.
Snad jen jednodenní bolest po injekci proti žluté zimnici.
Očkovací průkaz také rozhodně doporučuji! Při vstupu do některých zemí (a především při cestě zpět) jej chtějí vidět.
Snad jen jednodenní bolest po injekci proti žluté zimnici.
Očkovací průkaz také rozhodně doporučuji! Při vstupu do některých zemí (a především při cestě zpět) jej chtějí vidět.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak jak jsem juknul na ty stránky co doporučuje Jarys,tak jsem se uklidnil. Do české republiky doporučujou jen pět očkování.
http://wwwn.cdc.gov/travel/destinationC ... ublic.aspx
Tak to tady není tak zlý.
http://wwwn.cdc.gov/travel/destinationC ... ublic.aspx
Tak to tady není tak zlý.
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Kontaktovat uživatele:
Malarone je rozhodne doporucovanejsi nezli ostatni. Taky nam z Keni zbylo baleni... Pro srandu ho vozim v autolekarne. Policii je z toho pravidelne nevolno. Kdyz chteji videt lekarnu a ptaji se co to je, tak jim reknu, ze mam malarii a vozim to pro pripad zachvatu. Okamzite po teto informaci odevzdaji doklady a pak si dlouho otiraji ruce o kalhoty.low píše:urcite to bylo po ockovani.
jo jo jako antimalarikum rozhodne ne levnej lariam, ale malaron. btw zbyly mne dve baleni tusim, tak kdyby nekdo mel zajem prodam ks za 800
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
to zní zajímavě ten levný Lariam... nám ho naordinovali v USA, jedna tableta vyšla na deset dolarů... tenkrát byl dolar okolo 40Kč... naštěstí stačila jedna tableta na týden...low píše:urcite to bylo po ockovani.
jo jo jako antimalarikum rozhodne ne levnej lariam, ale malaron. btw zbyly mne dve baleni tusim, tak kdyby nekdo mel zajem prodam ks za 800
Do Keni jsme antimalarikum vůbec nebrali... riziko v té době bylo prý minimální tak nevím.
hmmm nám nakonec řekli, že Lariam byla špatná volba, že je moc silný a stále hrozí riziko, že chytneš i přes něj malárii, ale pak už není žádný lék, kterým by jsi to přeléčil. Tedy volí se léky slabší a Lariam až jako záchrana. No tenkrát v US nám nic jiného nenabídli a já to tolik neřešil. Dodnes tady mám učtenku za vakcinace a bylo to za krásných 400USD na hlavu.
Chystali jsme se od Ekvádoru až po Ohňovou zemi. Už v Ekvádoru jsem pár dní ležel v nemocnici v horečkách a nakonec jsme cestování po třech měsících zabalili kousek od Argentinské hranice... no vždycky to nevyjde.
Chystali jsme se od Ekvádoru až po Ohňovou zemi. Už v Ekvádoru jsem pár dní ležel v nemocnici v horečkách a nakonec jsme cestování po třech měsících zabalili kousek od Argentinské hranice... no vždycky to nevyjde.