Freelander na tahání koní !?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
karel

Freelander na tahání koní !?

#1 Příspěvek od karel » 08 črc 2008 18:20

Nikde jsem nenašel podobné téma, tak zakládám tohle.
Jeden soused od nás si pořídil Freelander 2,0 TDi 5 dveřák a to z toho důvodu, že občas tahá koně.Chci se Vás zkušenějších zeptat jak funguje tohle auto jako tažné vozidlo.Přeci jen nemá to redukci, nemá to rám, ale tažné je myslím na 2 t. Já mu to neporadil, ale osobně si myslím, že to není nejlepší volba.Díky za vaše zkušenosti.
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

EagleSK
Kontaktovat uživatele:

Re: Freelander na tahání koní !?

#2 Příspěvek od EagleSK » 08 črc 2008 21:04

karel píše:Jeden soused od nás si pořídil Freelander 2,0 TDi 5 dveřák a to z toho důvodu, že občas tahá koně.Chci se Vás zkušenějších zeptat jak funguje tohle auto jako tažné vozidlo.
Ja som na chalupe niekolkokrat tahal kmene a korene stromov. Vzdy po tahani mi cca dva dni smrdi spojka. Co sa tyka tahania koni, resp. cohokolvek co je na kolesach vidim problem len v pohynani sa, inak v pohode.
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.

Carp13

#3 Příspěvek od Carp13 » 09 črc 2008 14:45

Nevidím v tom problém,tahám za tím podvalník na dvě tuny s autama a bez problémů.

karel

#4 Příspěvek od karel » 09 črc 2008 15:07

Carp13 píše:Nevidím v tom problém,tahám za tím podvalník na dvě tuny s autama a bez problémů.
Jak dlouho už ho takhle využíváš :?:

Carp13

#5 Příspěvek od Carp13 » 09 črc 2008 21:02

Já asi 3 měsíce,ale známej už asi 4 roky a nedá na Free dopustit,dobrá spotřeba i s podvalníkem a pěkně jede i naloženej.Prvně měl nějakou 99 a teď má TD4 myslím 2003 a bez problémů.Takže já teprve uvidím,ale až budou drobný tak se taky mrknu po TD4,ale zatím jsem z toho úplně nadšenej,dřív jsem měl Micinu 2.5 TD a to se nedá srovnat,micina pomalejší při daleko větší spotřebě,uvidím co spolehlivost.

karel

#6 Příspěvek od karel » 09 črc 2008 21:10

Carp13 píše:Já asi 3 měsíce,ale známej už asi 4 roky a nedá na Free dopustit,dobrá spotřeba i s podvalníkem a pěkně jede i naloženej.Prvně měl nějakou 99 a teď má TD4 myslím 2003 a bez problémů.Takže já teprve uvidím,ale až budou drobný tak se taky mrknu po TD4,ale zatím jsem z toho úplně nadšenej,dřív jsem měl Micinu 2.5 TD a to se nedá srovnat,micina pomalejší při daleko větší spotřebě,uvidím co spolehlivost.
Trochu překvapivý názor, ale rozhodně díky za něj :wink:

Daniel

Re: Freelander na tahání koní !?

#7 Příspěvek od Daniel » 10 črc 2008 16:57

karel píše:Nikde jsem nenašel podobné téma, tak zakládám tohle.
Jeden soused od nás si pořídil Freelander 2,0 TDi 5 dveřák a to z toho důvodu, že občas tahá koně.Chci se Vás zkušenějších zeptat jak funguje tohle auto jako tažné vozidlo.Přeci jen nemá to redukci, nemá to rám, ale tažné je myslím na 2 t. Já mu to neporadil, ale osobně si myslím, že to není nejlepší volba.Díky za vaše zkušenosti.
Je fakt, že spojka pěkně zasmrdí. Když se to nepřežene tak si myslím že OK. Já jsem tahal z bláta Avii(malou). Chvilku to trvalo, ale na konec byla venku mrcha :)
Freelander 2005 Td4, http://www.duluxpraha.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.icolor.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Luk_as

#8 Příspěvek od Luk_as » 16 črc 2008 21:47

Máme päť koní, na vozíku bežne dva plus samotný vozík má tonu a spokojnosť. Tiež sme ho aj kvôli takejto prácičke kupovali.
Je pravda, že spojka občas dostane záhul, ale inak :D . Nehovoriac ako super taká jazdná súprava vyzerá.

Odpovědět