F1 Spojka bere velmi nízko

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Beran
auto: Freelander I 1.8i

F1 Spojka bere velmi nízko

#1 Příspěvek od Beran » 23 říj 2015 11:08

Panove, puvodní spojka mi zabirala nezvykle nizko, ale vcelku bez problemu. Pred tremi tydny se znenadani na totál odporoučela. Bez nejakeho predchozího smradu nebo prokluzu se proste z pod Freelandera zakouřilo, zasmrděl azbest a bylo vymalovano. Po rozebrani na lamele chybelo asi pet segmentu, ktere se evidentne rozpadly na prach, přítlačák modrej, snad jen ložisko v pohode. Vymenili jsme lamelu, pritlacak i lozisko. Nicmene nova spojka zabira jeste niže, prakticky uz od tepichu a mechanik tvrdi, ze proste výš seštelovat nejde. Ale při šoférování v holinách nebo bagančatech ve velikosti 48 (což je asi tak 90% mých jízd) je to nekdy problem došlápnout na doraz. Když se nedošlápne uplně, tak nejde překvaltovat :-(. Máte někdo podobne zkusenosti?
LR Freelander I 1.8 V16 88kW, Mercedes-Benz E class S212 220 CDI

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

Re: Spojka bere velmi nízko

#2 Příspěvek od y.sajty » 23 říj 2015 16:32

Zapomněl jsi napsat jestli máš benzín nebo naftu.

azni
auto: Disko II TD5 r.2002

#3 Příspěvek od azni » 23 říj 2015 17:10

Mam ten samy problem s Disko II Td5 - nevim jestli to dat sem nebo zakladat nove vlakno ?
Auto jsem pred rokem a pul koupil a hned nechal vymenit spojku, dela to od prvopocatku (cca 100tis) a je to porad stejne. Ted mi odesel hlavni spojkovy valec, dal jsem novy a taky se nic nezmenilo, spis bere jeste niz... Jde s tim neco udelat ?
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...

Matz
auto: D3, 2x Free Td4

#4 Příspěvek od Matz » 23 říj 2015 22:59

Disko neznám,ale u Free 1,8 a Di rád praská držák spojkového válce na převodovce.Válec se pak "vyvaluje bokem" a netlačí dostatečně na páku spojky.Pokud je držák v cajku, tak výměna obou válců.
D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"

Beran
auto: Freelander I 1.8i

#5 Příspěvek od Beran » 24 říj 2015 13:53

Mám 1.8i 88kW
LR Freelander I 1.8 V16 88kW, Mercedes-Benz E class S212 220 CDI

Ronin_
auto: Freelander 1.8 ´04

#6 Příspěvek od Ronin_ » 28 říj 2015 10:18

Zdar chlapi, zkusim tady ozivit tema ohledne spojky. Spojka mi taky zabira velmi ztuha a asi jen par cm od tepichu, jak psal Beran. Jdou mi hur radit kvalty, 1 a 2, na volnobeh se ze spodu auta ozyva typ. rachoceni, drnceni. Pri seslapnuti spojky vse ustane a je ticho. Tipoval bych to na spojk. lozisko. Pri vytoceni motoru na volnobeh se zvuk stupnuje. Kolega mi prejizdel s autem a prvni, kterou zminil "Ty vole, ta spojka je po smrti.". Chystal jsem se na vymenu.. Ale nejakou dobu, se mi ozyva dalsi zvuk. Pri jizde, na 3, 4 a na 5ku nejhlasiteji. Zhruba do 2 tis. otacek, jedno pri jake rychlosti, se ozyva ze strany u ridice zpod motor. prostoru sileny drnceni. Taky to prisuzuju na nejaky lozisko. Nicmene.. nad 2 tis. otacek je ticho. Kdyz to lechtam do tech 2 tisic, tak ticho, ale kdyz tomu dam vic nebo plnej, tak to drnci, chrasti.. No silenej zvuk. Ted jde o to.. Mohlo by to byt zapriceneny vsechno tou spojkou? Nebo.. nedej boze, se za jizdy spojk. lozisko neprojevuje a odpourouci se spajzka? Nechal jsem menit vsechny oleje, a tak nejak se to ozyva od te doby. Ze by malo oleje a treba rachtalo nejaky ozubeny kolo ve spajzce? Podotykam, ze spajzka je jinak docela ticha, nehuci, radi to docela pekne, nevypadavaji kvalty, spojka zatim neprokluzuje i kdyz je tvrda jak zarytej komanc. Nevedel by si s tim nekdo rady? Dik za kazdy info, odpoved. Mejte se a diky, Tonda
Tam, kde nestačí hrubá síla, pomůže ještě větší.

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#7 Příspěvek od masar » 28 říj 2015 15:51

azni píše:Mam ten samy problem s Disko II Td5 - nevim jestli to dat sem nebo zakladat nove vlakno ?
Auto jsem pred rokem a pul koupil a hned nechal vymenit spojku, dela to od prvopocatku (cca 100tis) a je to porad stejne. Ted mi odesel hlavni spojkovy valec, dal jsem novy a taky se nic nezmenilo, spis bere jeste niz... Jde s tim neco udelat ?
Je tam ještě menší pomocný spojkový válec.
Land Rover Discovery 2 Td5

azni

#8 Příspěvek od azni » 02 lis 2015 15:45

jasne, ten jsem vymenil rovnou taky.
Jeste zkusim novou tycku a ty plasty kolem ( tycka je dost vymackana a plasty chybi...)

radekd
tel.: 608337230
auto: DII 2x 01 04, D4

#9 Příspěvek od radekd » 02 lis 2015 15:57

azni píše:jasne, ten jsem vymenil rpvnou taky.
Jeste zkusim novou tycku a ty plasty kolem ( tycka je dost vymackana a plasty chybi...)
ten clip co spojuje tyčku s pákou se ti tam bude navlíkat špatně tím malým otvorem....pevné nervy
Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz

azni

#10 Příspěvek od azni » 02 lis 2015 16:27

Diky, to verim - u LR je boj vsechno, nemel jsem jeste auto, kde by se toho tolik sr...sypalo :( Zlaty Pajera...
Nebo se na ten klip vykaslat ? Ted ho tam taky nemam a sam o sobe asi tycku nijak neprodlouzi. Skoda ze na tu tycku neni pristup jako u jinejch aut, vzdycky jsem tam mel "stelovaci" - ze starejch skodovek.

Odpovědět