F1 Spojka bere velmi nízko
Moderátor: Safraporte
F1 Spojka bere velmi nízko
Panove, puvodní spojka mi zabirala nezvykle nizko, ale vcelku bez problemu. Pred tremi tydny se znenadani na totál odporoučela. Bez nejakeho predchozího smradu nebo prokluzu se proste z pod Freelandera zakouřilo, zasmrděl azbest a bylo vymalovano. Po rozebrani na lamele chybelo asi pet segmentu, ktere se evidentne rozpadly na prach, přítlačák modrej, snad jen ložisko v pohode. Vymenili jsme lamelu, pritlacak i lozisko. Nicmene nova spojka zabira jeste niže, prakticky uz od tepichu a mechanik tvrdi, ze proste výš seštelovat nejde. Ale při šoférování v holinách nebo bagančatech ve velikosti 48 (což je asi tak 90% mých jízd) je to nekdy problem došlápnout na doraz. Když se nedošlápne uplně, tak nejde překvaltovat
. Máte někdo podobne zkusenosti?

LR Freelander I 1.8 V16 88kW, Mercedes-Benz E class S212 220 CDI
Re: Spojka bere velmi nízko
Zapomněl jsi napsat jestli máš benzín nebo naftu.
Mam ten samy problem s Disko II Td5 - nevim jestli to dat sem nebo zakladat nove vlakno ?
Auto jsem pred rokem a pul koupil a hned nechal vymenit spojku, dela to od prvopocatku (cca 100tis) a je to porad stejne. Ted mi odesel hlavni spojkovy valec, dal jsem novy a taky se nic nezmenilo, spis bere jeste niz... Jde s tim neco udelat ?
Auto jsem pred rokem a pul koupil a hned nechal vymenit spojku, dela to od prvopocatku (cca 100tis) a je to porad stejne. Ted mi odesel hlavni spojkovy valec, dal jsem novy a taky se nic nezmenilo, spis bere jeste niz... Jde s tim neco udelat ?
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
- Matz
- auto: D3, 2x Free Td4
Disko neznám,ale u Free 1,8 a Di rád praská držák spojkového válce na převodovce.Válec se pak "vyvaluje bokem" a netlačí dostatečně na páku spojky.Pokud je držák v cajku, tak výměna obou válců.
D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Mám 1.8i 88kW
LR Freelander I 1.8 V16 88kW, Mercedes-Benz E class S212 220 CDI
- Ronin_
- auto: Freelander 1.8 ´04
Zdar chlapi, zkusim tady ozivit tema ohledne spojky. Spojka mi taky zabira velmi ztuha a asi jen par cm od tepichu, jak psal Beran. Jdou mi hur radit kvalty, 1 a 2, na volnobeh se ze spodu auta ozyva typ. rachoceni, drnceni. Pri seslapnuti spojky vse ustane a je ticho. Tipoval bych to na spojk. lozisko. Pri vytoceni motoru na volnobeh se zvuk stupnuje. Kolega mi prejizdel s autem a prvni, kterou zminil "Ty vole, ta spojka je po smrti.". Chystal jsem se na vymenu.. Ale nejakou dobu, se mi ozyva dalsi zvuk. Pri jizde, na 3, 4 a na 5ku nejhlasiteji. Zhruba do 2 tis. otacek, jedno pri jake rychlosti, se ozyva ze strany u ridice zpod motor. prostoru sileny drnceni. Taky to prisuzuju na nejaky lozisko. Nicmene.. nad 2 tis. otacek je ticho. Kdyz to lechtam do tech 2 tisic, tak ticho, ale kdyz tomu dam vic nebo plnej, tak to drnci, chrasti.. No silenej zvuk. Ted jde o to.. Mohlo by to byt zapriceneny vsechno tou spojkou? Nebo.. nedej boze, se za jizdy spojk. lozisko neprojevuje a odpourouci se spajzka? Nechal jsem menit vsechny oleje, a tak nejak se to ozyva od te doby. Ze by malo oleje a treba rachtalo nejaky ozubeny kolo ve spajzce? Podotykam, ze spajzka je jinak docela ticha, nehuci, radi to docela pekne, nevypadavaji kvalty, spojka zatim neprokluzuje i kdyz je tvrda jak zarytej komanc. Nevedel by si s tim nekdo rady? Dik za kazdy info, odpoved. Mejte se a diky, Tonda
Tam, kde nestačí hrubá síla, pomůže ještě větší.
Je tam ještě menší pomocný spojkový válec.azni píše:Mam ten samy problem s Disko II Td5 - nevim jestli to dat sem nebo zakladat nove vlakno ?
Land Rover Discovery 2 Td5
jasne, ten jsem vymenil rovnou taky.
Jeste zkusim novou tycku a ty plasty kolem ( tycka je dost vymackana a plasty chybi...)
Jeste zkusim novou tycku a ty plasty kolem ( tycka je dost vymackana a plasty chybi...)
- radekd
- tel.: 608337230
- auto: DII 2x 01 04, D4
ten clip co spojuje tyčku s pákou se ti tam bude navlíkat špatně tím malým otvorem....pevné nervyazni píše:jasne, ten jsem vymenil rpvnou taky.
Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz
Diky, to verim - u LR je boj vsechno, nemel jsem jeste auto, kde by se toho tolik sr...sypalo
Zlaty Pajera...
Nebo se na ten klip vykaslat ? Ted ho tam taky nemam a sam o sobe asi tycku nijak neprodlouzi. Skoda ze na tu tycku neni pristup jako u jinejch aut, vzdycky jsem tam mel "stelovaci" - ze starejch skodovek.

Nebo se na ten klip vykaslat ? Ted ho tam taky nemam a sam o sobe asi tycku nijak neprodlouzi. Skoda ze na tu tycku neni pristup jako u jinejch aut, vzdycky jsem tam mel "stelovaci" - ze starejch skodovek.