jake disco ll
Moderátor: Miky_CZ
jake disco ll
ahoj jsem tu novej a potřebuju radu ohledně disco 2
vubec to auto neznám a nějak z něj mám strach
otazka 1 jakej je ten motor d5 kdo ho dělá ?
2 jakej je tam podvozek jak jezdí do zatáček a dělá se vzadu jenom se vzduchem ?
3 jak je na tom auto na dálnici jaké má motor otáčky ve 130 potřebuju auto ne tak moc do terena jako na cestu
4 a proč se oznacuje ten starej motor 300 tdi je tam snad
5 jaká je real spotřeba dálnice 140
planuju prostě disco 2 po rest pro rodinu jedině naftu a auto pojede do terenu jadnou za rok
mam strach z toho že to je tvrdej offroad kterej je pomalej na rozjezd a na dalnici motor bude řvát a žrát
vybírám z disco 2 ml 270 cdi x5 3.0 d jeep 2.7
https://www.youtube.com/watch?v=b4opZF1mDjM
2 jakej je tam podvozek jak jezdí do zatáček a dělá se vzadu jenom se vzduchem ?
3 jak je na tom auto na dálnici jaké má motor otáčky ve 130 potřebuju auto ne tak moc do terena jako na cestu
planuju prostě disco 2 po rest pro rodinu jedině naftu a auto pojede do terenu jadnou za rok
mam strach z toho že to je tvrdej offroad kterej je pomalej na rozjezd a na dalnici motor bude řvát a žrát
Re: jake disco ll
Kup si radši ML, nepotřebuješ auto na tuhejchnavitron píše:ahoj jsem tu novej a potřebuju radu ohledně disco 2
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
140 na dálnici? Tak to si Disco nekupuj
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
z toho co píšeš a s jakýma autama to porovnáváš mi vychází lépe D3.
D2 je auto pro opravdovýho chlapa a více do terénu než na silnici.
budes mu muset přijít na chuť
Jestli jsi doteď jezdil brichoplazem tak budeš ze začátku asi překvapen z chování tuhých náprav, jak psal dava.
odpovím ti na to co vím
1. motor Td5 - výroba land rover - a nekonečný příběh, jedni ho nenávidí, jiní chválí, projdi si forum
4. označení 300tdi je úplně jinej motor a dával se jen do D1
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=12904
bmw hrabe i na mokrý trávě

D2 je auto pro opravdovýho chlapa a více do terénu než na silnici.
budes mu muset přijít na chuť

Jestli jsi doteď jezdil brichoplazem tak budeš ze začátku asi překvapen z chování tuhých náprav, jak psal dava.
odpovím ti na to co vím
1. motor Td5 - výroba land rover - a nekonečný příběh, jedni ho nenávidí, jiní chválí, projdi si forum
4. označení 300tdi je úplně jinej motor a dával se jen do D1
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=12904
bmw hrabe i na mokrý trávě

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
no jo 300 tdi ale proc je tam motor 2.5 a je oznacenej jako 300 a je to 6 nebo 5 val
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
No hlavne by si mal prestudovat cele forum ale myslim si ze na viacmenej jazdenia po cestach ako pises potrebujes SUV (ML,x3 ,x5,...) a nie offroad
(D1,D2,D3,RR,...)
.

.
Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
naprostý souhlasjbizik píše:No hlavne by si mal prestudovat cele forum ale myslim si ze na viacmenej jazdenia po cestach ako pises potrebujes SUV (ML,x3 ,x5,...) a nie offroad(D1,D2,D3,RR,...)
.

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
Z toho co píšeš pro mne vyplývá, že DII pro Tebe není vhodné auto. Když LR tak D3/D4 nebo RR. Ale pozor: LR může způsobit závislost, ale také dost velký bolehlav 

Live long and prosper.
Dobrý deň, potrebujem auto lebo som nastúpil na miesto lesníka a tak sa potrebujem pohybovať ako po ceste tak aj po teréne. Discovery II sa mi zapácilo asi najviac, no ako končiaci študent sa nemozem pohybovať vo vysokých cenách a tak som sa chcel spýtať, čo mi poradíte pri tomto http://www.autobazar.sk/8629742/land-ro ... -5-td5-es/. Lenže po tom co som precital na tomto fore začínam sa báť či to ozaj nebudem len opravovať.
Auta se neboj pokud chytneš kus o který se majitel staral tak to není tak hrozný. Prostě počítej, že koupíš 10 a více let staré auto.
Těžko se hodnotí tvůj vybraný kousek, ale jako upozornění nemá vyvedenou uzávěru do kabiny což v tvém případě je trošku komplikace. Náš hajnej má Disco I a předtím měl Navaru a nemůže si LR vynachválit.
Těžko se hodnotí tvůj vybraný kousek, ale jako upozornění nemá vyvedenou uzávěru do kabiny což v tvém případě je trošku komplikace. Náš hajnej má Disco I a předtím měl Navaru a nemůže si LR vynachválit.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
je to tu uz dost casto omielaneJancy9 píše:Dobrý deň, potrebujem auto lebo som nastúpil na miesto lesníka a tak sa potrebujem pohybovať ako po ceste tak aj po teréne. Discovery II sa mi zapácilo asi najviac, no ako končiaci študent sa nemozem pohybovať vo vysokých cenách a tak som sa chcel spýtať, čo mi poradíte pri tomto http://www.autobazar.sk/8629742/land-ro ... -5-td5-es/. Lenže po tom co som precital na tomto fore začínam sa báť či to ozaj nebudem len opravovať.

- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
Nazdar -vitaj v klube lesnikov. Ja by som ti skor odporucil na tvoj zaciatok Disco 1 300tdi(96-98) - urcite bude mat medzinapravovu uzaveru, len v co naj stave hlavne vyvarenu a nie hrdzavu(asi hlavne od niekoho z fora) a potom mozno neskor novsie ........ A neskor bude s teba LR pacient ako my vsetci..Jancy9 píše:Dobrý deň, potrebujem auto lebo som nastúpil na miesto lesníka a tak sa potrebujem pohybovať ako po ceste tak aj po teréne. Discovery II sa mi zapácilo asi najviac, no ako končiaci študent sa nemozem pohybovať vo vysokých cenách a tak som sa chcel spýtať, čo mi poradíte pri tomto http://www.autobazar.sk/8629742/land-ro ... -5-td5-es/. Lenže po tom co som precital na tomto fore začínam sa báť či to ozaj nebudem len opravovať.

Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Jestli chceš auto na silnici, tak buď nejméně D3, nebo nějakou třeba Škodovku, v téhle cenové relaci se už pohybují i Yetty a ty těch Tvých 140 dají v pohodě se směšnou spotřebou, každopádně LR pro Tebe asi nebude ta správná volba. Mezi LR a jinými značkami se snad ani nedá rozhodovat. Buď chceš LR nebo ne, nic mezi tím není, si myslím
Taky jsem si na to musel přijít 

-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
Ahoj,ja som tiež lesnik a mam D2 a to auto nemá chybu.Má to pevné nápravy ,záves na 3,5t ,td5 po čipnutí ide jak čert,dávam denne prevýšenie 700metrov výškovych na10km a dá sa v tom kráľovsky vyspať. Hľadaj auto s uzávierkou medzinápravy.Len si musíš dať veľký pozor -je prudko,ale veľmi prudko návykové

vďaka za informácie a rady asi do toho pôjdem len nejaké pekné nájsť. A ako zistím či má uzávierku medzinápravy ?
Jancy9 ked pises ze peniaze rozhoduju asi by som na DII zabudol a kupil Disco I. Ceny dielov na DI su ovela nizsie ako u DII a hlavne DII s vyvedenou uzavierkou v super stave kupis za cenu dvoch DI. A ako Hanys niekde v starsom prispevku dobre spomenul "Land Rover si nekupujes, ale skladas" tak sa priprav ze cena auta bude krat dva. Bavime sa teraz o aute co denne bude sluzit nie o "milacikovy" co rocne nabeha par zrazov pre nadsencov offroad. Viem o com pisem kupil som dva roky dozadu jedneho takeho "milacika" a je to nekonecny pribeh ak ma auto denne sluzit ( v realite kazda porucha na DII ktoru najdes na tomto fore ta caka, cize ak to uz niekto neopravil s novym OEM alebo origo dielom -ziaden shitpart nahrada alebo vrakac tak opravujes ty).
Balú píše: je to tu uz dost casto omielanelandrover rozhodne nieje etalon spolahlivosti,ale to niesu ziadne ofroudy 4x4,ak ti niekto bude ospevovat japoncov,tak asi ziadneho nemal(ja som mal tu cest a brat stale ma...)navyse hniju pred ocami ,co DII nerobi,ak tam aj nejaka hrdza je, tak vecsinou povrchova,lahko riesitelna na rame.Vyhoda LR je hlavne v lacnych dieloch,ono, objektivne musim uznat ze tí japonci trochu spolahlivejsi sú,ale ked to auto budes pouzivat dost v terene,tak je len otazkou casu kedy na kazdom nieco odide,alebo ty nieco skurvis(napr.to oplieskas o strom,poloos,diferak...)pri disko to z kyslym xichtom zaplatis a das do poriadku napr.,pri toyote si to na dlllhu dobu zapametas

Rád mám auto v cajku, takže preventivně pomalu léčím. U LR to jsou srandovní částky a na autě mizí jedna chybka za druhou, všecko z krámu ( beru od PavlaU - Litep4x4). Potřebuju třeba komplet oboje kotouče a desky, v normální verzi je to za 5 litrů...cca. Když ukážu takovou fakturu někomu s hiluxkou nebo podělaným terránem třeba, tak ho

A co se koroze rámu DII týče, je fakt že se v zadní partii vyskytuje, ale když už, tak si tu prdel koupíš novou za 12 na é-šopu a necháš navařit

No road? No problem...