asistent zjazdu
Moderátor: Safraporte
- Tonda D
- tel.: +421903454708
- auto: Freelander 1.8
asistent zjazdu
Ahojte! Nefunguje mi asistent zjazdu. Poradíte? Dííík!!!
Re: asistent zjazdu
Nejake dalsi info k tomu - nesviti ti kontrolka ABS nebo TC ?
- Tonda D
Kontrolka žiadna nesvieti. Ani ABS,ani TC.pkot píše:Nejake dalsi info k tomu - nesviti ti kontrolka ABS nebo TC ?
Ahoj Tondo,
velmi častou banální závadou vyžadující 10 minutovou opravou bývá přerušení kabeláže od tlačítka HDC na řadičce.
Zkus oddělat kožený povlak kolem řadičky a zkontroluj, zda nejsou kabely od spínače v prostoru řadičky někde přetržené nebo prodřené. Měl jsem stejný problém u našeho freelandera po koupi a tenhle tip mi ušetřil nervy s dalším hledáním a diagnostikou.
Držím palce...
Benja
velmi častou banální závadou vyžadující 10 minutovou opravou bývá přerušení kabeláže od tlačítka HDC na řadičce.
Zkus oddělat kožený povlak kolem řadičky a zkontroluj, zda nejsou kabely od spínače v prostoru řadičky někde přetržené nebo prodřené. Měl jsem stejný problém u našeho freelandera po koupi a tenhle tip mi ušetřil nervy s dalším hledáním a diagnostikou.
Držím palce...
Benja
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Tonda D
Dííík!Benjamin píše:Ahoj Tondo,
Držím palce...
Benja

-
- auto: Freelander 1.8 i
ja by som skontroloval aj poistky niekedy aj to môže byť zlé z neznámich príčin odíde, vytrasie sa na jamách
Měl jsem to samé,diagnostika jak servisů tak podomních opravářů se nikam nedostala páč LR je prostě jedničkaTonda D píše:Ahojte! Nefunguje mi asistent zjazdu. Poradíte? Dííík!!!

- Tonda D
Na radičke som našiel odpojený káblik,tak mi to skúsi kamarát priletovať,lebo ja tekú letovačku nemám,no a potom uvidím,či to bude fachčiť. Ak nie,skúsim sa riadiť podľa vaších rád!!! Dííík!!!Pedrokloki píše:ja by som skontroloval aj poistky niekedy aj to môže byť zlé z neznámich príčin odíde, vytrasie sa na jamách

- Tonda D
Tak,bol to ten káblik. Dííík za rady,vážim si to!!! 

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy nevime, jak nakoho co zapusobi. Ale faktem je, ze i ty nejhorsi veci muzou zapusobit spatne...Tonda D píše:Tak,bol to ten káblik. Dííík za rady,vážim si to!!!
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
...teda Alberte?!erik píše:Nikdy nevime, jak nakoho co zapusobi. Ale faktem je, ze i ty nejhorsi veci muzou zapusobit spatne...Tonda D píše:Tak,bol to ten káblik. Dííík za rady,vážim si to!!!

Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Truck, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
Tonda D píše:Tak,bol to ten káblik. Dííík za rady,vážim si to!!!

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Tonda D
Su rád,žes dospjel a máš vlastný názor!erik píše:Nikdy nevime, jak nakoho co zapusobi. Ale faktem je, ze i ty nejhorsi veci muzou zapusobit spatne...Tonda D píše:Tak,bol to ten káblik. Dííík za rady,vážim si to!!!

Ahoj jste moje poslední naděje mám také problém s Asistentem sjezdu.
Fréé 1 rok:98 manuál
Když chci nastartovat nerožne se mě ta zelená kontrolka asistenta, Když zmáčknu knoflík na řadící páce tak tež nic
Kablíky a spínač fungují ok po čem mám jít???? Předem děkuji za pomoc
Fréé 1 rok:98 manuál
Když chci nastartovat nerožne se mě ta zelená kontrolka asistenta, Když zmáčknu knoflík na řadící páce tak tež nic

Spálená kontrolka,nebo pokud jsi to už koupil s touto závadou odstraněna kontrolka.Spousta filutů to tak dělá aby nebyla vidět závada a prodali.To je jedna z možností,ale častá.
- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Skusal si ci, nefunguje. Najprv to vyskusaj. Nesvetiaca kontrolka nemusi este znamenat nic. Na palubke kontrolky ABS a Asistent zjazdu porucha ti svieti? Ked sa autom pohnes smerom do predu ABS ti normalne zhasne?
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
Vyzkoušel sem to a nic to nedělá.
Situace chci nastartovat a svítí jen TC,ABS,SRS po (lupnutí v motoru) vše zhasne nastartuji auto jede. Když z kopce dám první stupeň dám tam na šajtře ten žlutej spínač jak má být tak nic jede to smykem dolu při brzdění vyskoušel sem všelijaké kombinace a nic
Jinak sem to koupil už z touto závadou
Po čem a kdy bych měl pátrat??
Situace chci nastartovat a svítí jen TC,ABS,SRS po (lupnutí v motoru) vše zhasne nastartuji auto jede. Když z kopce dám první stupeň dám tam na šajtře ten žlutej spínač jak má být tak nic jede to smykem dolu při brzdění vyskoušel sem všelijaké kombinace a nic

- ondrush
- tel.: 776026642
- auto: DiscoII TD5 2003
to je asi prave to - asistent funguje ked nebrzdis. pouzitie je, ze ides pod plynom k hrane klesania, tesne pred hranou das nohu z plynu a zo vsetkych pedalov, nebrzdis, nepridavas, o dobrzdovanie a trakciu sa stara HDC.pajawxw píše:... nic jede to smykem dolu při brzdění ...
vyskusat by sa mal dat aj na rovine, pokial funguje tak ako na D2. mimo asfalt sa so zapnutym HDC rozbehni na jednotku a daj nohu dolu z plynu, pri vyssej rychlosti by sa mali ozvat brzdy a kontrolovane ta spomalit
Martin Ondrušek, flákání všeho druhu
profesionální flákač a prokrastinátor
profesionální flákač a prokrastinátor
Jj to chápu vím jak to má fungovat jen to prostě nedělá co má měli by kola vrčet a samy brzdit ale nic
Bratr má také Fríí ale po srovnání nesvítí zelená kontrolka a nedělá to co mu když jede z kopce tak ted Jestli je tam nějaké čidlo,řídící jednotka nebo tak něco ????

- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
HDC pri zapnuti ma svietit zeleny znak. Ak je nejaka zavada svieti na zlto/cerveno. HDC spolupracuje z ABS a je velmi pravdepodobne ze je chyba v systeme brzd. Tebe nesvieti ani chybove hlasenie zlte/cervene, som z toho tak trocha jelen. Mne po nastartovani ostane svietit ABS, hned ako sa z autom pohnem po niekolkych metroch zhasne. Mas v poriadku ABS?! Checkni este vsetky zakladne veci. cidla ABS, stav brzdovej kvapaliny. Poistky od palubky kvoli kontrolkam a od samotneho ABS a HDC. Skus prehladat poriadne toto forum a prichystaj sa asi na diagnostiku.
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.