Freelander 2,5 V6 dovoz
Moderátor: Safraporte
Freelander 2,5 V6 dovoz
Dobrý den, pěkně bych poprosil někoho o radu. Několik let jsem žil v UK a pro účel přestěhování nashromážděných věcí zpět do vlasti jsem si tam po delším hledání koupil Freelander 2,5 V6/r.v.2002 s levostranným řízením (originál LHD žádná přestavba). Auto cestu i s velkým nákladem zvládlo skvěle a já byl překvapený, jak je pohodlné. Zatím tu s autem jezdím na anglických značkách a pojistce, která ovšem není nejlevnější. Když jsem si auto chtěl přihlásit tady, tak mi bylo řečeno, že v mém případě to nelze, protože auto nemá EU VIN kod a tak nesplňuje EU normy. Jeho první majitel si ho totiž koupil v Dubaji, kde pracoval a pak dovezl do UK, kde s ním X let jezdil, než jsem ho od něj koupil já. Jak je možné, že nebyl problém s přihlášením a přepisem v UK. Auto tam normálně chodilo na technické kontroly atd. Cožpak UK není v EU a neplatí tam stejná pravidla? Bylo by mi opravdu líto plně funkční auto v plné výbavě, světlé kůži, automatu prodat na náhradní díly nebo někomu do lesa, ale kdyby přišlo na nejhorší máte představu kolik bych za něj mohl bez TP dostat? Nebo máte jiný nápad?
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: Freelander 2,5 V6 dovoz
Zavolej panu Stehlíkovi a domluv se s ním. (zastoupení LR pro ČR) Číslo tu na něj někde je.
Pokud to bylo levostranné originál, tak je to i ve VIN. Pak by určitě stačilo aby ti na to dal výpis a potvrzení, že se jedná o levostrannou verzi, přesto že to má UK doklady.
K
Pokud to bylo levostranné originál, tak je to i ve VIN. Pak by určitě stačilo aby ti na to dal výpis a potvrzení, že se jedná o levostrannou verzi, přesto že to má UK doklady.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Děkuji za rychlou odpověď. Panu Stehlíkovi zkusím zavolat. Jenže tam není problém v řízení L,P, ale v samotném VIN kódu, který je v Emirátech pouze 6-místný. Tudíž legislativně tady pro ně auto nesplňuje EU specifikace, emise atd., i když je to přesně to samé auto, ale papírově ne. Pochopil bych to, kdybych si auto dovezl rovnou z Dubaje a tady se ho snažil přihlásit, ale tohle auto už bylo přihlášené, pojištěné a prošlo technickou v jiném státě EU. Tam šlo i v pohodě přepsat na druhého majitele a tady to prostě nelze. Opravdu nevím jak to vyřešit.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
p. Stehlík je http://www.helpreg.cz - akorát teď nějak mám moc práce a nestíhá, tak s tím počítej. Nicméně bych mu to vyfotil a poslal s popisem emailem - včetně kopie dokladů, určitě si najde čas se na to podívat a potom případně volal a urgoval aspoň po telefonu nějaké vyjádření, než najde čas udělat oficiální na papíře. Je velice ochotnej a rozumnej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Už jsem jim tam na helpreg.cz dneska psal. Ještě naskenuju a přiložím ty doklady, to je dobrej nápad.
Pokud bylo auto jednou zaregistrovano v EU a to anglie je tak to musi prihlasit a prideli ti novy VIN, to je jen neochota nasich uredniku nedej se 

Přesně to samé si myslím taky, ale zatím všichni úředníci mě tvrdí opak. Asi neznám ty správné lidi 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Hm, asi by to po těch úřednících co to tak 100% ví chtělo písemné vyjádření na základě čeho že to nejde - a to tak že podrobně dle jakého zákona nebo vyhlášky. Oni si potom dost často vzpomenou, že vlastně v té vyhlášce nebo jinde že je další paragraf, kterej se moc často nepoužívá a podle toho se to dá udělat. Případně si vzpomenou, až se jim ten paragraf strčí pod nos.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tak asi s tím pánové nehnu. Tohle mi napsali z firmy zabývající se dovozem této značky:
„Kupodivu nezmiňujete překážku, z mého pohledu nejzávažnější.
Automobil určený pro jiný než evropský trh, nemůže být při registraci v ČR starší 8 let.
Že bylo mezi tím registrováno v některé zemi EU, to nijak neovlivní.“
Ač velice nerad, jsem nucen krasavce prodat někomu kdo pro něho i s jeho historií bude mít nějaké uplatnění
Kdybyste měl někdo zájem, tak tady je: http://www.tipcars.com/land_rover-freel ... 93068.html" onclick="window.open(this.href);return false;
„Kupodivu nezmiňujete překážku, z mého pohledu nejzávažnější.
Automobil určený pro jiný než evropský trh, nemůže být při registraci v ČR starší 8 let.
Že bylo mezi tím registrováno v některé zemi EU, to nijak neovlivní.“
Ač velice nerad, jsem nucen krasavce prodat někomu kdo pro něho i s jeho historií bude mít nějaké uplatnění

Kdyz to tak dopadlo tak bych to hodil na anglicky abay a dostanes za neho min 1xtolik 

Ono to tak možná ještě dopadne, ale bránil jsem se tomu z časových důvodů. Nejen, že tam auto musíš zavést, ale prodej nemusí klapnout hned na poprvé, to znamená více času nebo někoho otravovat s prodejem, provize atd. Ještě mě napadla inzerce na mobil.de, třeba by to šlo přihlásit v jiné zemi EU. Vím, že ebay.uk by byla nejistější, ale je to nejdál.
Ked som to tak cital,tak uz fakt sa neda proti byrokracii a debilnym predpisom regulerne a ferovo bojovat.Normalne ma napadlo,kupit taky isty LR - vrak s SPZ a papiermi / tuzemskymi/a STK po znamosti. Lebo to neni normalne.Ziadne prehlasovanie ani prihlasovanie. A po case sa mozno byrokracia zmeni a bude mozne auto zlegalizovat. To je ako s tym čipovanim zvierat na Slovensku od septembra. Si to precitajte. Vcera to parlament zrusil. Ale zakon plati do konca roka. Magori......
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Je to přesně jak říkáte, akorát tu učí lidi podvádět a hledat cestičky bokem.
Takže abych uzavřel moji epizodu s nepřihlásitelným Freelandrem. Včera jsem ho prodal do Nigerie. Takže autíčko mělo docela pestrou životní pouť, kterou začalo v Emirátech, pak Anglie a přes kontinent do Afriky, kde pravděpodobně dožije,….ale kdo ví, je to rozený cestovatel, stejně jako já? Na celé této akci jsem sice prodělal, ale na druhou stranu jsem si na auto za těch pár měsíců docela zvykl. Asi už bych do Freelandera znovu nešel. O spotřebě se u V6 automatu nemá smysl bavit, ale spíš ta spolehlivost. Na druhou stranu pohodlné a sympatické auto, které určitě má co nabídnout. Díky LR foru a všem co se snažili nějak pomoc. 

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
týýýbrďo
Tak to je teda cestovatel... A zůstaneš u LR?

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!