Prosim o POMOC,..nefun. mi zadne okno,stierac,vyhrievanie
Moderátor: Safraporte
Prosim o POMOC,..nefun. mi zadne okno,stierac,vyhrievanie
Zdravim,..potrebujem pomoc a poradit,..nefunguje mi vobec zadne okno,stierac a vyhrievanie....pri zatlaceni tlacitka stahovania zadneho okno to vydava varovny signal,..4krat po sebe zapipa,...prosim poradte mi
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Re: Prosim o POMOC,..nefun. mi zadne okno,stierac,vyhrievani
Ustavit, postup máš v návodu k autu.
Zkráceně:
Zasunout klíček do zámku zadních dveří, otočit vpravo a držet do zavření okna.(ten zámek k ničemu jinému neslouží) Tím se okno ustaví a vše by mělo fungovat. Jestli ne problém bude vážnější. Toto je nutno udělat pokaždém odpojení baterie
Ještě když podržíš otvírací tlačítko dálkáče tak se okno otevře a můžeš nakládat. Zavírá se opět klíčkem. Nezapoměň opět zamknout auto. si 
Zkráceně:
Zasunout klíček do zámku zadních dveří, otočit vpravo a držet do zavření okna.(ten zámek k ničemu jinému neslouží) Tím se okno ustaví a vše by mělo fungovat. Jestli ne problém bude vážnější. Toto je nutno udělat pokaždém odpojení baterie

Naposledy upravil(a) BeerRudolf dne 29 kvě 2013 07:29, celkem upraveno 1 x.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
U mna bola rozpojena zasuvka v zadnych dverach.Ale neviem,ci to pipalo.Jednoducho dat dole tapacirung zadnych dveri a kuknut na tu zasuvku.Ked som kupil auto,tak to bolo rozpojene.Neviem preco.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
dakujem za radu,..ale to s tym klucom a dialkacom som skusal..mne ale vobec nejde okno dole,...nepomohlo..a zadne dvere som rozobral a nic tam nebolo rozpojene,..vsetko sa mi zdalo byt ok...myslim ze to bude spinacom co signalizuje ci je strecha hore alebo dole...co je umiestneny na zadnom stlpiku za spolujazdcom...ten maly kolik sa neda vobec zatlacit a ked s nim pohnem tak to zacne pipat ako ked zatlacim na palubovke tlacitko stahovania zadneho okna..
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Myslím,že si odpověď už našel. Jen si nejsem jistý,jestli ten spínač na sloupku má vliv i na vyhřívání zadního okna a stěrače. Až se dostanu k autu tak to vyzkouším. Já když sundavám strechu,tak nejdřív stáhnu okno,tak vlastně ani nevím,no zkusím a napíšu.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Jo má, je to jedno jestli stahuješ okno nebo manipuluješ se střechou(s tím sloupkem) ,vždy se vypne vyhřívaní.I ten sloupkový spínač spouští okno dolů, takže i když se zapomene okno spustit před sundáváním střechy tak ten sloupkový spínač okno spustí.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
dakujem vam velmi pekne za pomoc,...podla mna to bude v tom spinaci na tom stlpiku,...len skoda ze sa neviem nikde docitat o tej signalizacii pri stlaceni tlacitka stahovania zadneho okna,..4krat to pipne rychlo po sebe,...a presne to iste pipne aj ked som babral ten spinac...neviem ci ten kolicek v tom spinaci ma ostat zatlaceny ci v akej polohe...zrejme v nom bude nieco zlomene
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Ano,právě ověřeno. Je to tak jak píše kolega. Při nadzvednutí střechy mě okno po chvilce sjelo samo dolů a ani stěrač a ani vyhřívání nejde. Jen mě jaksi nikde nic nesignalizuje. Tak ať to dáš brzo dokupy 

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- cesta
No právě, to pípání zřejmě signalizuje že je to okno v nějakém nedefinovaném stavu (asi mimo rozsah původní kalibrace,nebo tak).A když nejede dolů a nejde zkalibbrovat tak to nemusí být elektrický problém, ale trřeba prasklé lanko tak že je zahryzlé třeba v tom motorku, nebo někde na těch kladkách..............
neverim ze lanko by bolo nejak poskodene,...skoda ze sa neviem nikde dopatrat co znamena ta signalizacia....problem som zbadal po vymeneni baterky
- cesta
Přečti si v tom případě tady toto http://www.landroverforum.cz/forum/view ... %A1n%C3%AD" onclick="window.open(this.href);return false;
tak to by měl být jen problém jen kalibrace když jsi měnil baterku a v tom jestli to děláš správně.
tak to by měl být jen problém jen kalibrace když jsi měnil baterku a v tom jestli to děláš správně.
dakujem za radu,..ale ako citam tak pri vymene baterie malo okno samo zist dole,..v mojom pripade sa nic nestalo...okno ostalo vytiahnute..iba asi o 2 dni som zbadal ako som zapol zadny stierac ze nefunguje...ani vyhrievanie...a potom som zistil ze ani stahovanie okna...skusal som to aj kalibrovat podla navodu...aj znova odpojit baterku,..a stale nic,..iba ta vystrazna signalizacia
- cesta
Tam se rozlišuje jestli je alarm zapnutý nebo vypnutý.Když je zapnutý a vezmeš baterku tak prý okno nesjede.A když je vypnutý a vezmeš baterku tak sjede dolu automaticky ,to mám odzkoušené a tak to je.Když tak odemkni auto a zkus to znova odpojit tu baterii.
a kde sa vypina alarm?,..ci ako to mam chapat?
Este k tomu spinacu na stlpiku. Mne sa rozpadla ta packa,ktora trcala,ked som s tym skusal manipulovat,tak ostalo iba to supatko. Minule sa mi niekto oprel o bocne bakelitove okienko a zadne okno bolo rano stiahnute.Nechapal som to, a zavrel som to tlacitkom. Potom sa kamos oprel tak isto o okienko,a stiahlo sa okno zadne. Tak som dosiel na to,ze to supatko nie je nijak zabezpecene a teda mi tam moze niekto vliezt ked zisti,ako to funguje. Tak som laboroval a dosiel som na jednoduchy zlepsovak. Supatko zatlacit do stlpika a do vzniknutej diery strcit vrchnak od pera.Vsetko funguje. Ked by sa mala strecha dat dole,tak sa vrchnak vyberie a supatko sa posunie z diery a okno zalezie a zaisti v otvorenej polohe.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- cesta
Tak to tam píšou, ale alarm je vypnutý když máš normálně otevřené auto.Ten druhý případ může zřejmě nastat jen tehdy když je auto zamknuté a odejde baterie.
dakujem za radu,..skusim ho zobrat k autoelektrikarovi nech sa na to pozrie,..a uvidim
servus chalan
i...stierac a vyhrievanie nejdu pokial neni okno uplne hore v lock window polohe.
..ked si vsimnete ak otvarate dvere a okno je zavrete sa trosku stiahne koli liste na rame auta kde sa zasuva akonahle je v tej stiahnutej polohe odpaja vsetko ako stierac a vyhrievanie.
okno pri plne otvorenych dverach nejde vytiahnut ..je to koli bezpecnosti aby sme nezavreli dvere s vytiahnutym oknom..cize problem je poloha okna ktora nespusta ohrev a stierac. moze to byt tym ako bolo u mna...okno mi neslo potiahnut aby som otvoril dvere
. musel som ho rukou stiahnut dole aby som vedel dvere otvorit. rozobral som 5 dvere a zistil ze drziak lanka na stahovanie som mal vyhnuty. napravil som to ale este stale tam bola medzi drziakom a bowdenom lanka medzera tak som ju vyplnil tou stelovacou srobkou ktora sluzi na stelovanie brzd na packach na bycikli..jednoduche ale funguje to...

- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Trocha to ozivim. Stala sa mi nehoda, kvoli mrazom. Kluka piatych dveri mi ostala v ruke, ako primrzlo okno /zadne/ a kufor. Nevsimol som si to, odomkol, potiahol a ako skuseny chirurg amputoval kluku od kufra. Takze pozor na nizke teploty. Toto je moja prva zima z Fritezou tak dufam ze nic nedodrbem. 

Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
zdravim vas...dospel som k problemu ktory sa mi objavil nedavno.okno 5dveri mi fungovalo ako malo, a len som si hovoril kedy sa dod.rbe takyto system.a uz je to tu.ked stlacim klucku zamok sa odomkne a stahovacka okna sa stiahne ale okno zostane hore.potom okno stiahnem rukou a ked yatvaram okno sa normalne zatvori ako ma.ked zasa otvaram tak musim okno potlacit rukou dole aj ked sa stahovacka stiahne dole.viete mi poradit co by mohlo byt vo veci?