Freelander 2.5i V6 - znáte tento kousek?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
bany.xf.cz
tel.: 608726185
auto: P38 HSE 30th edition

Freelander 2.5i V6 - znáte tento kousek?

#1 Příspěvek od bany.xf.cz » 31 říj 2012 09:38

Zdravim všechny Lanďáky. Chtěl bych koupit tento kousek, tak se chci zeptat, jestli ho někdo z vás nezná..
http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
Volal jsem do bazaru a pán mi řikal, že neni schopnej posoudit jestli hučí diferenciál nebo pneumatiky. Nemám s podobnym autem zkušenosti, tak by mě zajímalo, na co se zaměřit před koupí a kdyžtak recenze konkrétně s timhle motorem.
Předem moc děkuju za všechny rady a tipy. Bany.
Land Rover je vysoce návykový, nezačínejte s ním
-----
Historie: Škoda 125 L, Škoda 110 LS, Škoda 105 S, 3x Renault Safrane 2.5 20V, Renault R25 V6
Aktuálně: Range Rover 4.6 V8, Karosa C734.1346 eskortní

dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

Re: Znáte tento kousek?

#2 Příspěvek od dandee » 02 lis 2012 11:28

Asi takto: Ak nie si bohaty,nekupuj ho.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

Krasty

#3 Příspěvek od Krasty » 02 lis 2012 12:00

bany.xf.cz píše:Zdravim všechny Lanďáky. Chtěl bych koupit tento kousek, tak se chci zeptat, jestli ho někdo z vás nezná..
http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
Volal jsem do bazaru a pán mi řikal, že neni schopnej posoudit jestli hučí diferenciál nebo pneumatiky. Nemám s podobnym autem zkušenosti, tak by mě zajímalo, na co se zaměřit před koupí a kdyžtak recenze konkrétně s timhle motorem.
Předem moc děkuju za všechny rady a tipy. Bany.
Dokud ti nedokaze nekdo kvalifikovany rict, zda to jsou skutecne jen gumy a nebo je to diferencial, tak to rozhodne nekupuj a nejen to, dokud nekdo, kdo zna Freelandery a jejich mouchy nerekne v jakem stavu to auto je. To by se ta zakladni cena mohla vysplhat do mozna i jednou tak velke sumy.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

freeland
auto: Land Rover Freečko

#4 Příspěvek od freeland » 02 lis 2012 14:09

Souhlasím s Krastym, freelander je fajn auto, ale při zanedbané udržbě se tohle fajn auto promění v nehezkou hlubokou pokladničku, kterou budeš proklínat.. A navíc o příspěvek výše je to pěkně napsáno, pokud nejsi boháč, tak to nekupuj.. Vše ostatní na tomhle autě se dá jakš takš opravit za rozumný peníze (diferáky, ird, visco atd..) Ale co je zrovna u tohohle auta brutální průser, je motor 2.5 V6 neboli velmi nespolehlivostí proslulý KV6 Od Roveru.. A to pak ceny za opravy lítaj a stejně nikdy tenhle motor nedáš pořádně do kupy.. :-/ Kluci co mají Rovery 75 s touto motorizací se pokoušeli o zástavbu menšího motoru 2.0 V6 a šlo jim to.. Ten je o chlup spolehlivější.. Jde o to, zda by šel pak tenhle 2.0 V6 namotat i do Freelandera.. Možná i jo, ale to bude muset poradit někdo odbornější, kdo má a dělal oba motory.. Je to hold škoda, velký benzín by se tomuhle autu fakt hodil.. Ale... :-)

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#5 Příspěvek od Tim » 02 lis 2012 17:48

A i kdyby ten motor byl sebespolehlivější, od koupi auta s tímto motorem mne osobně odradila jeho žíznivost, která se dá srovnat s Disco V8
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

freeland
auto: Land Rover Freečko

#6 Příspěvek od freeland » 20 lis 2012 12:43

Time, to bych asi řešil jako poslední věc tu spotřebu... Kdyby totiž ten motor byl supr na spolehlivost, tak co víc lepšího si ve freečku přát, než šepot a kultivovanost 6 hrnku do V...???A pro někoho možnost LPG.... A byla by to radost v tom jezdit... Když víš že dojedeš kam potřebuješ.. :-)
Ale je to bohužel ta 2.5 KV6.. :-(

Odpovědět